ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Ετοιμάζουν σκληρό μέλλον για την Ελλάδα.

Φόρος συντάξεων και ιδιωτική ασφάλιση στο βάθος.

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη.
Η "επιτροπή των Σοφών" που ασχολείται αποκλειστικά με το ασφαλιστικό ρίχνει ακόμη ένα χαρτί για να μπερδέψει τον λαό όσον αφορά το συνταξιοδοτικό υποστηρίζοντας ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις. Μετά τα τρία πρώτα σχέδια μπαίνει προς...
συζήτηση από την Τρίτη μετά τις εκλογές ακόμη ένα. Η χορήγηση στους μελλοντικούς συνταξιούχους μιας εθνικής σύνταξης σε όλους, που θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία, χωρίς δηλαδή «κρατήσεις» ασφαλιστικών εισφορών.

Φόρος Συντάξεων
Από αυτή την τελευταία πρόταση γίνεται κατανοητό ότι οι εταίροι μέσω της "επιτροπής των Σοφών" ψάχνουν τρόπο να αδειάζουν το πορτοφόλι όλων των Ελλήνων μέσω έκτακτης - μόνιμης φορολογίας και ειδικά αυτών που θα γίνουν συνταξιούχοι από το 2020 και μετά. Η παγίδα στην πρόταση που κατατέθηκε ως τέταρτη επιλογή είναι ότι βάση των μνημονιακών μέτρων που υπογράφηκαν η μηδενική ρήτρα είναι ήδη σε ισχύ. Έτσι, λοιπόν, από τη μια οι δανειστές απαγορεύουν να πάρει το ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο που έρχεται ακόμη και ένα ευρώ (από το κράτος) αν αυτό δεν έχει να πληρώσει τις συντάξεις, και από την άλλη με αφορμή την συνεχόμενη χρηματική αιμορραγία του Ταμείου η φορολογία για τους Έλληνες να αυξάνεται συνολικά με ένα Φόρο Συντάξεων.

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας έχουν αδειάσει εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι γνωστό ότι οι συντάξεις πληρώνονται από τις δόσεις των μνημονιακών δανείων. Με το νέο σχέδιο οι δανειστές καταφέρνουν να κάνουν κανονική αφαίμαξη για τους τόκους και το κεφάλαιο που δόθηκε για τις μέχρι σήμερα συντάξεις και παράλληλα να παίρνουν νόμιμα με έναν νέο νόμο φόρους οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν οι Σοφοί και οι δανειστές, θα πηγαίνουν μόνο για την πληρωμή συντάξεων. Επίσης το σχέδιο αναφέρει ότι για τους εν ενεργεία εργαζομένους ασφαλισμένους δε θα γίνονται κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών. Σε αυτό το σημείο αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται πολύ ύποπτα για το ποιο θα είναι το τελικό ποσό μισθού των Ελλήνων που δεν θα είναι αρκετό ώστε να μην δίνει ούτε ένα ευρώ για την ασφαλιστική του κάλυψη.

Πού θα φθάσει η σύνταξη;
Χωρίς να μπορεί κανείς να μπει στα άρρωστα μυαλά που σχεδιάζουν την φτωχοποίηση των συνταξιούχων και την φορολογική αφαίμαξη όλων των Ελλήνων με αφορμή τις συντάξεις μπαίνει το μεγάλο θέμα για το ύψος των συντάξεων διότι και τα τέσσερα πλάνα των Σοφών καταλήγουν ότι η σύνταξη θα είναι μία και ως βάση θα έχουν την εθνική, η οποία συγκλίνει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όμως ποια ακριβώς θα είναι η εγγυημένη εθνική σύνταξη; Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε από τους υπογράφοντες τα μνημόνια πολιτικούς ότι δεν θα πέσει κάτω από τα 360 ευρώ. Ως βάση γι' αυτό που έρχεται με ταχύτητα στο ασφαλιστικό είναι η ομιλίες και το προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα κι αυτό γιατί είναι το μόνο μνημονιακό κόμμα που ακόμα θέλει να στρογγυλέψει τις αγριότητες των κάθετων μέτρων του Μνημονίου 3.

Ο κ. Τσίπρας κάτι "σφύριξε" στις προεκλογικές του ομιλίες ανά την Ελλάδα: Περικοπές ακόμα και στην κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ που είναι τα 360 ευρώ.
Εφόσον λοιπόν, οι δανειστές και τα μνημονιακά κόμματα μιλούν για ένα ταμείο και μία κατώτατη εθνική σύνταξη, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η κατώτατη αυτή σύνταξη θα πέσει κάτω από τα 360 ευρώ. Το όριο των δανειστών για την κατώτατη σύνταξη είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα γι' αυτό και στους λόγους του ο κ. Τσίπρας αναφέρει συνεχώς τους πολίτες στο όριο της φτώχειας.

Πάνω σε αυτό αν αποφασιστεί τελικά οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων να καταργηθούν θα γίνει μόνο για έναν λόγο. Ή ο μισθός θα πέσει κατακόρυφα ή ο Φόρος Σύνταξης θα ανέβει κατακόρυφα.

Νέα κρυφή φορολόγηση ή οι ιδιώτες παίρνουν το ασφαλιστικό;
Ένα τελευταίο θέμα που έχει άμεση σχέση με τα προηγούμενα είναι η πρόταση του Σύριζα για την δημιουργία δύο νέων οργανισμών για τους εργαζομένους. Το πρώτο έχει το όνομα Εθνικό Σύστημα Υγιεινής και Ασφάλειας και το δεύτερο ένα περίεργο: Το Ειδικό Ταμείο Ασφάλισης του Επαγγελματικού Κινδύνου. Για το μεν πρώτο επειδή αποτελεί κοινοτική οδηγία και το Κράτος είναι αναγκασμένο να το υιοθετήσει μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι καλό εφόσον αφορά τους ελέγχους για την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτό όμως που μπορεί να επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις είναι το "Ειδικό Ταμείο Ασφάλισης του Επαγγελματικού Κινδύνου". Ταμείο σημαίνει εισφορά αλλά πώς θα καλύπτει όλα τα επαγγέλματα ένα μόνο Ασφαλιστικό Ταμείο;
Εδώ την λύση δίνουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Ήδη σχεδόν όλες οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ανάλογα προγράμματα που αφορούν επαγγελματίες. Όταν όμως ακούς από τον κ. Τσίπρα (ο οποίος είναι ο πιο ευέλικτος στις μνημονιακές συμφωνίες σε σχέση με τους υπόλοιπους αντιπάλους του που υπογράφουν λευκές επιταγές) υποχρεωτική ένταξη σε αυτό το Ειδικό Ταμείο όλων των εργαζομένων σημαίνει ότι γίνεται νόμος του Κράτους ή η επιπλέον εισφορά των εργαζομένων ή η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλεια για τον "επαγγελματικό κίνδυνο".

Από το 2017 θα νιώσουμε την πραγματική φτώχεια
Όποιο κι αν είναι το σχέδιο που θα επιλεχθεί να φορεθεί με το ζόρι στους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους το σίγουρο είναι ένα. Το μάρμαρο και πάλι θα το πληρώσουν οι ίδιοι και το ερώτημα είναι πώς θα στηθεί αυτό το Σχέδιο των επόμενων 50 χρόνων όταν οι Έλληνες δεν ξέρουν αν θα έχουν μεροκάματο την επόμενη ώρα. Ποιοι και πόσοι θα μπορούν να αναπληρώσουν τις συντάξεις των νυν συνταξιούχων και τις δικές τους όταν τα χρήματα που προετοιμάζει η Παγκόσμια Τράπεζα για την Ελλάδα ως επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για το 2017 αφορά 780,000 δικαιούχους και ύψους 1 δις ευρώ ετησίως.

Ξέρουν όλοι οι υποψήφιοι υπερασπιστές των Μνημονίων ότι το πρόγραμμα που έκοψαν και έραψαν οι δανειστές στα μέτρα των Ελλήνων θα είναι απεχθέστατο και θα δημιουργήσουν νέο μεγαλύτερο κύμα Ελλήνων που θα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Για αυτό το λόγο στο προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα (το οποίο επικαλείται την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη) έχει τρία μεγάλα προγράμματα για την πείνα που έρχεται. Συσσίτια στα σχολεία, κοινωνικά επιδόματα κουπονιών για τροφή και προϊόντα προς βρώση τα οποία μένουν απούλητα.

 stontoixo.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 9/16/2015 07:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ετοιμάζουν σκληρό μέλλον για την Ελλάδα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες