ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Η αποχή έσωσε την τιμή της παραπαίουσας κοινωνίας μας.

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης.
Η παρωδία και αυτών των εκλογών τελείωσε.
Οι κατοχικές δυνάμεις και οι εδώ συνεργάτες τους, επέβαλλαν αυτό που σχεδίασαν και ήθελαν :

1ον) Εξαφάνισαν το 62% του Λαϊκού "Όχι στο μνημόνιο"  του Δημοψηφίσματος και

2ον) έστησαν ένα κοινοβούλιο δικό τους κατά...
90%, με κοινό πολιτικό δόγμα “ΝΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ” (!!!) που διατυπώθηκε καθαρά κατά την ψήφιση στο κοινοβούλιο (με πρωτοφανή εθνική ομοψυχία αυτών των δυνάμεων) από 220 βουλευτές όλων αυτών των κομμάτων!....

Ένας μεγάλος διάλογος άνοιξε προεκλογικά (και συνεχίζεται) μέσα στην κοινωνία, μεταξύ “συνειδητοποιημένων” και μή, πολιτών, αν η ΑΠΟΧΗ από αυτές τις εκλογές, ωφέλησε ή έβλαψε την κοινωνία.

Η απάντηση δεν βρίσκεται ούτε μέσα στα στερεότυπα που έχει καλλιεργήσει η προπαγάνδα του καθεστώτος, ούτε σε συνθήματα τών εναντίων.
Η απάντηση βρίσκεται στην βοούσα πραγματικότητα, αρκεί να αφουγραστεί κάποιος τη βοή τής Αλήθειας της.

Η απάντηση, λοιπόν, βρίσκεται στην απάντηση που πρέπει να δοθεί στο ερώτημα που πρέπει να προηγηθεί του ερωτήματος “ωφέλησε ή δεν ωφέλησε η αποχή;” και το οποίο είναι: ΤΕΛΛΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΤΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ;;;

Όταν απαντηθεί αυτό το ερώτημα (από τον καθ΄ένα προς τον εαυτό του) τα πράγματα γίνονται απλά:
Όποιος έχει συνειδητοποιήσει πως είμαστε υπό (οικονομική) κατοχή εξωχώριων δυνάμεων, και είναι ενάντιος της (όποιας μορφής) υποδούλωσης, δεν μπορεί να θέλει να συμμετάσχει σε εκλογές που οργανώνει το καθεστώς κατοχής.

Όποιος δεν έχει συνειδητοποιήσει αυτή την πραγματικότητα, θεωρεί πως η Δημοκρατία λειτουργεί και, δικαίως (κατά την άποψή του) συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, πιστεύοντας ότι συντελεί στη διαμόρφωση της “Βουλής των Ελλήνων”, οπότε η αποχή ειναι πράξη αντιδημοκρατική.

Αλλά, πέρα από την απάντηση που ο καθ' ένας θα δώσει στον εαυτό του, υπάρχουν και αντικειμενικές Αλήθειες.
 Γεγονότα που δεν επιδέχονται εκτιμήσεις.
Όταν είναι νύχτα έχει σκοτάδι και όταν είναι μέρα, έχει φώς.

Έτσι, ως προς το αν η Χώρα μας ΤΕΛΛΕΙ Ή ΔΕΝ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, υπάρχουν γεγονότα που μιλούν καθαρά και δεν δέχονται αμφισβητήσεις.

Απαριθμώ τα σημαντικότερα:
Τη διαχείριση της Εθνικής μας Οικονομίας την ασκούν (διά των Μνημονίων) εξωχώριες δυνάμεις, γεγονός που αποδεικνύει πως η Χώρα είναι υπόδουλη.
Αυτό, δεν αμφισβητείται, πλέον, ούτε από τους ίδιους τους Μνημονιακούς.

Ζούμε ή δεν ζούμε την αμείλικτη εφαρμογή νόμων που υπαγορεύουν (με τα Μνημόνια) οι “δανειστές” στη “Βουλή των Ελλήνων” που τους αποδέχεται και τους ψηφίζει, για να τους εκτελεί η “Ελληνική” κυβέρνηση;
Το ζούμε.

Ζήσαμε κάποια ουσιώδη αλλαγή προς το καλύτερο, στην επιλογή της Οικονομικής πολιτικής της Χώρας, μετά από τέσσερις εκλογές που έχουν διεξαχθεί κατά την περίοδο των Μνημονίων;
Καμία απολύτως.
Όχι μόνον τα διαφορετικά κόμματα που ανέλαβαν την κυβέρνηση δεν άλλαξαν την πολιτική που επέβαλλαν οι “δανειστές”, αλλά, προκειμένου να υπηρετήσουν την εκτέλεση των Μνημονιακών επιταγών, άλλαξαν την ιδεολογία τους!
Απαρνήθηκαν τον λόγο της ύπαρξής τους !
Άλλο τον σοσιαλισμό, άλλο τον πατριωτισμό, άλλο την αριστεροσύνη!
ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εξ αιτίας της οποίας υπάρχουν !


Ζήσαμε ή δεν ζήσαμε την ανατροπή του αποτελέσματος ενός ιστορικού Δημοψηφίσματος που ο Λαός απεφάνθη ΟΧΙ με 62%, να γίνεται την επομένη το πρωί, ένα ΝΑΙ ευρύτατης κοινοβουλευτικής ομοψυχίας και συσπείρωσης του καθεστώτος;
Το ζήσαμε κι αυτό!

Αποτελεί ή δεν αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη ακραίας πράξης καταπάτησης της Λαϊκής κυριαρχίας, προς όφελος των κατοχικών δυνάμεων;
Αποτελεί.

Οπότε, αφού ζήσαμε όλ' αυτά (και δεν μας τα διηγούνται άλλοι) προκύπτει πως, τόσο η λειτουργία του κοινοβουλίου, όσο και οι κομματικές ιδεολογίες, όσο και οι εκλογές, είναι ένα τεράστιο Ψέμμα, μία Εξαπάτηση, μια “Μούφα” ασύλληπτης φαντασίας.....

Όμως, όταν οι εκλογές είναι μία πελώρια και τρανταχτή Μούφα/Εξαπάτηση, τί είναι η ψήφος στις εκλογές;
Είναι η τροφή της Μούφας!
Χωρίς αυτή την τροφή, η Μούφα θα είχε ψοφήσει, προ πολλού...

Έτσι ο “κυρίαρχος” Λαός, όταν ψηφίζει υπό καθεστώς κατοχής (ιδίως όταν αυτή είναι Οικονομική) χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως την κυριαρχία του, γίνεται η τροφή του Μινώταυρου που ο ίδιος ταΐζει για να τον τρώει το τέρας...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ :
Κανένα από τα όσα προέκυψαν από αυτές τις εκλογές (και τα οποία δεν θα άλλαζαν, ακόμα και με τη συμμετοχή όλων των απεχόντων) δεν μπορεί να δώσει ελπίδα στον μέσο Έλληνα:
ούτε η γιγάντωση του κοινοβουλευτικού στρατοπέδου των Μνημονιακών

ούτε η ψήφιση του Τσίπρα (ενός πολιτικού αγύρτη, που πρόδωσε πρώτα το κόμμα του, μετά τους ψηφοφόρους του και μετά την ίδια τη Δημοκρατία)

ούτε η σταθεροποίηση της φασιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην τρίτη θέση

ούτε η αποτυχία των συνεπών βουλευτών των της ΛΑΕ να μπούν στη Βουλή.

ούτε η απουσία της φωνής (και των πρωτοβουλιών) της Ζωής Κωσταντοπούλου από τη “Βουλή των Ελλήνων”

ούτε η είσοδος στη βουλή ενός ακόμα Μνημονιακού κόμματος, αυτού του Λεβέντη

ούτε, βέβαια, η συνέχιση της ψήφισης και εφαρμογής των εφαρμοστικών νόμων τού, ακόμη βασανιστικότερου, Γ' Μνημονίου.

Η ΑΠΟΧΗ, είναι το μόνο ελπιδοφόρο στοιχείο αυτών των εκλογών διότι είναι το μόνο στοιχείο που κλείνει μέσα του την ελπίδα για μία νικηφόρα αντεπίθεση του κυρίαρχου Λαού, εναντίον αυτών που του έχουν αρπάξει την κυριαρχία του επί της ζωής του και της Χώρας του, σφετεριζόμενοι τις Δημοκρατικές διαδικασίες που ο ίδιος αυτός Λαός, προσφέρει.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΉ ΑΠΟΧΗ που συνοδεύεται από αντιστασιακή δράση, ώστε να θεριέψει ένα νικηφόρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ / ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ήταν η ενδεδειγμένη πράξη που μπορεί να οδηγήσει στη δραπέτευση της κοινωνίας μας από την αιχμαλωσία της, ώστε να μπορέσει να ανακτήσει την Λαϊκή και Εθνική κυριαρχία της.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 9/23/2015 10:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η αποχή έσωσε την τιμή της παραπαίουσας κοινωνίας μας. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες