ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Η Τουρκία καταγγέλλει "ελληνική πρόκληση" στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου!

"Προκαλεί η Ελλάδα στα τουρκικά νησιά Φαρμακονήσι και Καλόλυμνο..."!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής.
Μέσα στην πολιτική δίνη που βρίσκεται η Τουρκία, η ηγεσία της και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναζητούν εναγωνίως τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει κατορθωτή μία συσπείρωση των τούρκων ψηφοφόρων γύρω από την...
τουρκική κυβέρνηση, δίνοντας -εμμέσως πλην σαφώς- ουσιαστική πολιτική στήριξη στον "ηγέτη" Ερντογάν.
Η συνταγή είναι βγαλμένη από τα παλιά (παρά τις ανοησίες κάποιων -με "βαριά" ονόματα- στην Ελλάδα που επιμένουν για το αντίθετο, χωρίς όμως να μπορούν να αποδείξουν τα λεγόμενά τους) και έχει άμεση σχέση με την δημιουργία κλίματος έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Ο χώρος της "σύγκρουσης" είναι επίσης γνωστός, και αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για τα οποία η Τουρκία επιμένει τα τελευταία χρόνια πως της ανήκουν...!

Στο σημείο, βέβαια, που βρίσκεται σήμερα η Τουρκία, είναι άγνωστο εάν η ηγεσία της ενδιαφέρεται για το μέγεθος μίας πιθανής ελληνοτουρκικής έντασης (ή και σύρραξης), γεγονός που καθιστά την τουρκική ηγεσία (και δη τον ημιπαράφρονα Ερντογάν, ο οποίος βλέπει τα όνειρά του να γκρεμίζονται μετά τις συνεχείς αποτυχίες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής) ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού κανείς σώφρων δεν μπορεί να αποκλείσει μία ιδιαίτερα "δυναμική" εμφάνιση (και όχι μόνο επίδειξη) της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος σε περιοχές του Ελληνικού Αιγαίου και σε μικρά νησάκια (κατοικημένα ή μη), προβάλλοντας την απαίτηση ενσωμάτωσής τους στην τουρκική επικράτεια.

Το τελευταίο διάστημα, η τουρκική πλευρά με επίμονα και στοχευμένα δημοσιεύματα (αλλά και παρεμβάσεις τούρκων πολιτικών) προβάλει κάποια ελληνικά νησάκια ως τουρκικά, ανεβάζοντας την "θερμοκρασία" και προετοιμάζοντας ψυχολογικά την τουρκική κοινή γνώμη για "εξελίξεις" που θα επιφέρουν τεράστια πολιτικά και εθνικά οφέλη στην Άγκυρα και ιδιαίτερα στο καθεστώς Ερντογάν, μέλη του οποίου έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν ως μονόδρομο μία ελληνοτουρκική ένταση.

Ο γνωστός συγγραφέας - δημοσιογράφος - τουρκολόγος κ. Χειλάδάκης, σε άρθρο του καταγράφει αυτή την κλιμάκωση της τουρκικής θρασύτητας και προκλητικότητας και δικαίως τοποθετεί προ των ευθυνών της την ελληνική πολιτική ηγεσία, η οποία σύμφωνα με τις εξελίξεις είναι ανίκανη να διαχειριστεί το φαινόμενο της κατάρρευσης των ελληνοτουρκικών συνόρων και της αθρόας εισόδου ή επέλασης 200.000 λαθρομεταναστών (μόνο κατά το τρέχον έτος, 2015), αφήνοντας τεράστια ερωτηματικά για την πραγματική θέληση υπεράσπισης από το παρόν πολιτικό σύστημα της ελληνικής γεωγραφικής επικράτειας.

Γράφει, λοιπόν, ο κ. Χειλαδάκης, συγκεκριμένα, για τουρκική πρόκληση που αναφέρεται στα "τουρκικά" νησιά Φαρμακονήσι και Καλόλυμνο.
"Μεγάλη… ελληνική «πρόκληση» (με αρκετή καθυστέρηση!), καταγγέλλουν κάποια τουρκικά ΜΜΕ την επίσκεψη που έκανε στις 6 Αυγούστου ο τότε υπουργός Άμυνας, κ Καμένος, μαζί με αρχηγό του ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Φάρμακονήσι (Bulmamaç), και Καλόλυμνο.
Μάλιστα!

Όπως αναφέρουν με έμφαση κάποιες τουρκικές εφημερίδες, η ελληνική πρόκληση έφτασε στο σημείο να προβεί και σε παράταξη τιμητικού στρατιωτικού αγήματος που απέδωσε τιμές στους επίσημους στο… «τουρκικό» νησί, Φαρμακονήσι.

Η τουρκική εφημερίδα Sözçü κατήγγειλε τις ελληνικές «παραβιάσεις» στα 16 «τουρκικά» νησιά που ο ίδιος, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ τα… «απελευθέρωσε» από τους Έλληνες και σήμερα οι Έλληνες τα κατέχουν παρανόμως. Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα κατηγόρησε και την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν αντέδρασε αμέσως για την κατάφορη αυτή ελληνική παραβίαση των τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα νησιά αυτά.

Φαίνεται πως κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου προσπαθούν να δημιουργήσουν διεξόδους της μεγάλης εσωτερικής τους κρίσης καλλιεργώντας έντονα ανθελληνικό κλίμα, σαν ένα πρώτο βήμα για την εδραίωση την εξωφρενικών τουρκικών απαιτήσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άραγε κάποιος στην Αθήνα θα καταλάβει τι συμβαίνει πριν είναι πολύ αργά, ενώ παράλληλα συνεχίζεται το αμέτρητο κομβόι των εκατοντάδων χιλιάδων… «στρατεύσιμων» που μας στέλνουν καθημερινά πεσκέσι;"

Από την δική μας πλευρά, καταγράφοντας την εμφανή ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας, επισημαίνοντας το ότι η χώρα λειτουργεί με υπηρεσιακή κυβέρνηση (δηλαδή με μία κυβέρνηση που ασχολείται με διαδικαστικά θέματα και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να έχει τα απαιτητά αντανακλαστικά (διπλωματικά κ.α.) εάν η Τουρκία αποφασίσει να "μετακινηθεί" από τις λεκτικές προκλήσεις και να περάσει στην επόμενη κλίμακα...

Περιστατικά που έχουν καταγραφεί κατά την περίοδο του τρέχοντος καλοκαιριού, και τα οποία ενέπλεκαν λαθρομετανάστες και αποστολές έρευνας και διάσωσής τους σε κρίσιμες ή αμφισβητούμενες (π.χ. Ίμια) περιοχές, καταδεικνύουν πως η Τουρκία καταγράφει τα ελληνικά αντανακλαστικά, ενώ παράλληλα, με ειδικές μονάδες ηλεκτρονικής παρακολούθησης (και πολέμου) των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (βρίσκονται στα παράλια του Αιγαίου), γίνεται συστηματική απόπειρα διερεύνησης συχνοτήτων, υποκλοπής και αποκωδικοποίησης μηνυμάτων του ελληνικού στρατού κ.α.

Διερωτώμαστε, ειλικρινά, εάν το παρόν πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει πραγματική συναίσθηση των τεκταινομένων και εάν είναι σε θέση να αντιληφθεί τις ευθύνες του ως προς την αδράνεια που καταγράφεται από την πλευρά του στις τουρκικές προκλήσεις. Τα τραγούδια και οι χοροί του απελθόντος υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, αλλά και οι βόλτες με ελικόπτερα και την προσωπική του θαλαμηγό, του επίσης απελθόντος υπουργού κ. καμμένου, φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να ανακόψουν τις τουρκικές μεθοδεύσεις και, κυρίως, την κλιμάκωση επί του Αιγαίου.

Ίσως, οι πολιτικοί ταγοί (ή λαγοί;) της Ελλάδας θα έπρεπε να σκεφθούν (χωρίς να προτάξουν τις γνωστές ηττοπαθείς προφάσεις) πως, τελικά, έρχεται η στιγμή που είναι μονόδρομος το να σηκώσει η χώρα ανάστημα στην τουρκική αυθάδεια και προκλητικότητα. Εξάλλου, το να γίνονται συνεχείς υποχωρήσεις στα "νταηλίκια" της Τουρκίας, δεν φαίνεται πως είναι τελικά η συνταγή εκείνη που εκτονώνει την οποιαδήποτε τουρκική άσκηση πίεσης προς την Ελλάδα. Ίσως θα έπρεπε, για μία φορά, η Αθήνα "να σηκώσει το γάντι" και να δείξει στην προκλητική Άγκυρα πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για όλα. Ενδεχομένως να είναι και η κίνηση εκείνη που θα εξαναγκάσει την τουρκική πολιτική ηγεσία να σκεφθεί πόσα έχει να χάσει (που ίσως να είναι πολλά περισσότερα από αυτά που ίσως κερδίσει) εάν βρεθεί αντιμέτωπη με μία Ελλάδα αποφασισμένη να ξεσπάσει την οργή της στον θρασύτατο γείτονα...

Δυστυχώς, όμως, οι πολιτικοί της χώρας προτάσσουν έκαστος το συμφέρον του κόμματός του, στη συνέχεια την προσωπική τους "τακτοποίηση" σε καρέκλες εξουσίας και μετά από μία μακρά λίστα άλλων κομματικών συμφερόντων, κάπου προς το τέλος, τοποθετούν τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Και με αυτού του είδους τους πολιτικούς, ενίοτε πατριδοκάπηλους, η χώρα είναι σε πολύ δύσκολη θέση, απέναντι σε μία Τουρκία ενός ημιπαράφρονα αποφασισμένου να επαναφέρει την Οθωμανική Αυτοκρατορία...

Κι επειδή η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, ίσως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσθέσουν μία ακόμη παράμετρο στις σκέψεις τους που θα τους οδηγήσουν στην απόφαση ποιόν (από τους παρόντες πολιτικούς) να εμπιστευτούν για να εναποθέσουν το μέλλον της χώρας στα χέρια του...

ΥΓ: Η ευθεία αμφισβήτηση γεωγραφικής περιοχής σε άλλες χώρες θεωρείται αιτία διακοπής διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων έως και αιτία πολέμου...
Στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ένα γεγονός (από τα πολλά άλλα) που έγινε ημέρα Παρασκευή...
Και κάποια, στιγμή, επιτέλους, οι πολιτικοί υπεύθυνοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αρκεί να έχεις δίκιο, αλλά, αν χρειαστεί αυτό το δίκιο να έχεις το σθένος να το υπερασπίσεις με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, γιατί, διαφορετικά, κινδυνεύεις να το χάσεις, για πάντα...


Aς μιλήσουμε επιτέλους.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 9/01/2015 07:35:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Τουρκία καταγγέλλει "ελληνική πρόκληση" στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες