ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Οι ΗΠΑ έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Πηγή:AP
Εκατερίνα Τσουλκόβσκαγια, RBTH.
Στις 2 Σεπτεμβρίου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επέκταση του καταλόγου των κυρώσεων, ο οποίος έχει δημιουργηθεί λόγω της κατάστασης σχετικά με την Κριμαία και τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνουν την πίεση μέσω των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, χρησιμοποιώντας σαν αφορμή όχι μόνο την κρίση στην....
Ουκρανία, αλλά και το θέμα της μη διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής. Συγκεκριμένα, κυρώσεις επιβλήθηκαν σε πέντε μεγάλους κατασκευαστές αεροπορικών και πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία με την κατηγορία της μεταφοράς πυραυλικών τεχνολογιών στο Ιράν, τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα.

Απαντες διερωτώνται γιατί οι συγκεκριμένες εταιρίες διώκονται ειδικά τώρα, εφόσον τις υποψιάζονταν από καιρό για παραβίαση του καθεστώτος μη διάδοσης. Το μέλος της επιτροπής της ρωσικής Κάτω Βουλής για θέματα άμυνας, Φραντς Κλιντσέβιτς, από το κόμμα Ενιαία Ρωσία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «Η Ρωσία σήμερα» ότι η υιοθέτηση νέων κυρώσεων κατά των ρωσικών εταιριών αποτελεί τη συνέχεια της στρατηγικής γραμμής των ΗΠΑ για επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Αντιρωσική πολιτική
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, τα νέα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπαίνουν στους καταλόγους επειδή οι πληροφορίες γι’ αυτά εμφανίστηκαν μόλις τώρα. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί αναλυτές συνδέουν την επέκταση των κυρώσεων με μια μακροπρόθεσμη αντιρωσική πολιτική από πλευράς Ουάσιγκτον.

Ο Ίγκορ Ιστόμιν, από τους παλαιότερους καθηγητές της έδρας εφαρμοσμένης ανάλυσης διεθνών θεμάτων του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, επισημαίνει ότι «υπάρχουν τουλάχιστον δυο ακόμα λόγοι που εξηγούν τις ληφθείσες αποφάσεις. Πρώτον, το παρόν διάστημα επέκτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας η ΕΕ και οι παράλληλες ενέργειες της Ουάσιγκτον τη δεδομένη στιγμή, αποτελούν ένα βήμα στήριξης των συμμάχων της. Δεύτερον, υπό το φως του πρόσφατου σκανδάλου σχετικά με την έκδοση βίζας στην πρόεδρο της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, το πεδίο της διπλωματικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ γίνεται πιο ευρύ».

Αρνητικά βλέπουν σήμερα τις ΗΠΑ οι Ρώσοι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης 
Τη χειρότερη γνώμη των Ρώσων πολιτών για τις ΗΠΑ- ακόμη και από την εποχή της περεστρόικα- αποτυπώνει μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Κρατικό Κέντρο Έρευνας Κοινής Γνώμης (VTsIOM).
 
Οι πραγματικές απειλές για τις ΗΠΑ
Διαφορετική άποψη εκφράζει ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου της Αριζόνα Τόμας Βόλτζι, ο οποίος σχολίασε στην RBTH ότι «οι σημερινές ενέργειες αποτελούν τη συνέχεια της πολιτικής των κυρώσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία, η οποία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ουκρανία, και δεν θα πρέπει να ερμηνεύονται ως μια νέα αντιρωσική πολιτική».

Ο Βόλτζι διαφωνεί με την άποψη ότι η Ρωσία πρέπει να μπει στην ίδια κατηγορία με το Ισλαμικό Κράτος και τον ιό Έμπολα, από απόψεως απειλής για τις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει, «υπάρχουν πολλές ουσιαστικές απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, καθώς και ορισμένων κρατών, κατά πρώτο λόγο το Ιράν και η Βόρεια Κορέα. Η Ρωσία, που βρέθηκε στον κατάλογο αυτό λόγω της Ουκρανίας και της δραστηριότητάς της κοντά στα σύνορα με το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, δεν αποτελεί στην πραγματικότητα τον τύπο εκείνο της ύψιστης απειλής, τον οποίο αντιπροσωπεύουν οι άλλοι στον κατάλογο αυτό».

Ο Ντέιβιντ Σπίντι του συμβουλίου του Ιδρύματος Κάρνεγκι, ο οποίος είναι διευθυντής του προγράμματος παγκόσμιας συνεργασίας των ΗΠΑ, αναφέρει στην RBTH ότι «η πιο λυπηρή πτυχή στη διαμορφωθείσα κατάσταση, είναι η διατύπωση από την κυβέρνηση Ομπάμα λεκτικών υπερβολών με αποδέκτη τη Ρωσία, καθώς και η ανάρμοστη εικόνα που καλλιεργείται για τον πρόεδρο Πούτιν από τα αμερικανικά ΜΜΕ». Όπως σημειώνει, «η σημερινή αντιρωσική ρητορική είναι χειρότερη από ό,τι στις πιο τεταμένες ημέρες του Ψυχρού πολέμου».

Ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων
Απαντώντας στην ερώτηση για αν υπάρχει ελπίδα για βελτίωση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων στο εγγύς μέλλον, ο Τόμας Βόλτζι φάνηκε αρκετά αισιόδοξος, λέγοντας ότι σίγουρα υπάρχει, καθώς παρά τις ουκ ολίγες διαφωνίες, η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ συνεχίζεται, με εύγλωττο παράδειγμα την επίτευξη της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Την επιθυμία του να δει κάποια περιθώρια για βελτίωση των διμερών σχέσεων στο άμεσο μέλλον εξέφρασε ο Ντέιβιντ Σπίντι, σημειώνοντας ότι αυτό είναι αρκετά απλό, αρκεί να ξαναρχίσει ο διάλογος σε ανώτατο επίπεδο για το θέμα των στρατιωτικών ασκήσεων στις περιοχές της Βαλτικής και της Μαύρης θάλασσας, καθώς και για την Ουκρανία, σε σχέση με την οποία τα συμφωνηθέντα του Μινσκ πρέπει να επανεξεταστούν και να ενισχυθούν.

Ο Ίγκορ Ιστόμιν τονίζει ότι δεν θα πρέπει να κρίνεται ως υπερβολικό το βάθος της κρίσης στις σχέσεις Μόσχας και Ουάσιγκτον, καθώς παρά την πολύ σκληρή ρητορική και των δυο πλευρών και την προσπάθειά τους να «βάζουν τρικλοποδιές» η μια στην άλλη, στα σημαντικά θέματα που τα συμφέροντά τους συμπίπτουν, διατηρούν μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να συνεννοούνται. Αυτό εμφανίζεται και στο θέμα του Ιράν, όσο και σε αυτό της Συρίας και σε πολλά άλλα. Επομένως, κατά τον ίδιο, δεν υφίσταται μια συνολική, ολοκληρωτική αντιπαράθεση.

Η σύγχρονη Ρωσία.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 9/11/2015 02:22:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Οι ΗΠΑ έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες