ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Οι κόκκινες γραμμές, τα πράσινα άλογα, η ροζ ηγεσία και οι μαύρες μέρες.

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης.
Άκουσα με προσοχή τη πρoχθεσινή μακρά συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη δημ/φο κ. Σοφία Παπαϊωάννου.

Ξανασυγκινήθηκα από τη “μεγάλη και πολύωρη μάχη που έδωσε” εκεί στις βροχερές Βρυξέλλες, αλλά, πρέπει να πώ πως, πρώτη φορά ακούω άνθρωπο που σε μία μάχη στην οποία ο αντίπαλος τον έχει ξεβρακώσει και τον...
στέλνει πακέτο, γυμνό και ξεφτιλισμένο πίσω στους δικούς του, να περηφανεύεται ότι η μάχη ήταν σκληρή...

Όπως πρώτη φορά, είδα πρωθυπουργό να ηττάται από τη νίκη του στο Δημοψήφισμα που αυτός προκήρυξε!...

Και πρώτη φορά, επίσης, είδα αρχηγό κόμματος που έχει “τελειώσει” (με τα αποτελέσματα Δημοψηφίσματος) τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους έχει καταστήσει πολιτικά πτώματα τυμπανιαία και ζέχνοντα, να τους δίνει το φιλί της ζωής, για να συνεχίσουν, από την επομένη, να τον αμφισβητούν....

Αλλά, ας τ' αφήσουμε όλ' αυτά.
Διερωτώμαι: Τελικά, δεν υπάρχει ένας δημ/φος να κάνει κρίσιμες, λογικές ερωτήσεις ;

Θα ήθελα να του κάνω την εξής σειρά ερωτήσεων:
• 1η ΕΡΩΤΗΣΗ: - Κατά γενική ομολογία, το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης που κάνατε με τους “εταίρους” μας, ήταν πράγματι, παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Είναι έτσι ;
Θα μου απαντούσε ΝΑΙ, καθώς ήδη έχει δοθεί αυτή η απάντηση, τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλους πρωθυπουργούς και Προέδρους κρατών, σε πολλές δημόσιες δηλώσεις τους.

• 2η ΕΡΩΤΗΣΗ: - Γιατί ξεκινήσατε μία διαπραγμάτευση, το διακύβευμα της οποίας ήταν τεράστιας παγκόσμιας σημασίας, χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να βάλετε (και να τις υπερασπιστείτε) πραγματικές (και όχι ρητορικές) “κόκκινες γραμμές”;

Το ρωτώ, διότι:
1. Αν κάποιος δεν μπορεί να θέσει πραγματικές “κόκκινες γραμμές” σε μία διαπραγμάτευση, εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να διαπραγματευθεί. Κάθεται σπίτι του, φρόνιμα και “λάθρα βιώνων”.

2. Για να θέσεις “κόκκινες γραμμές”, πρέπει να διαθέτεις την απαιτούμενη δύναμη να τις υπερασπισθείς.
Αν δεν διαθέτεις αυτή τη δύναμη, δεν θέτεις “κόκκινες γραμμές”, διότι , όταν ο άλλος τις πατήσει, ξεφτιλίστηκες....
• Άρα: Ξεκινάς μία διαπραγμάτευση ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΛΕΙΣ.
 
• Εσείς, κ. Πρωθυπουργέ, τί κάνατε ;

Ότι και να μας πεί ο Αλέξης απαντώντας, δεν θα αλλάξει την πραγματικότητα που όλοι είδαμε στο τέλος και όλοι την πληρώνουμε με τη ζωή μας.

Την πραγματικότητα πως ο Τσίπρας, όχι ότι δεν είχε τη δύναμη να θέσει “κόκκινες γραμμές” και να οργανώσει την άμυνα υπεράσπισης αυτών των γραμμών, αλλά δεν το ήθελε !
Μάλιστα, τη βούλησή του αυτή (να μην υπάρχουν “κόκκινες γραμμές”) τη διαλαλούσε μέ κάθε ευκαιρία, λέγοντας: “Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν πρόκειται, με τίποτε, να βγεί από την Ευρωζώνη”.

Έτσι αφόπλιζε την Ελλάδα από το μόνο όπλο που είχε στη διαπραγμάτευση με τους “δανειστές” της, που ήταν (και είναι) η άρνηση πληρωμής του Δ.Χρέους της, για τον Άλφα ή Βήτα λόγο.
Και όλοι ξέρουμε πως αυτή η άρνηση, οδηγεί στην (πιθανότατη) έξοδο από την Ευρωζώνη.

Αυτό (το να διαπραγματεύεσαι χωρίς να έχεις κόκκινες γραμμές”) είναι τόσο ηλίθιο, που οι αντίπαλοι τού Τσίπρα (μέσα κι έξω από την Ελλάδα) δεν πίστευαν αυτό που άκουγαν τ' αυτιά τους και νόμιζαν ότι τους κοροϊδεύει!
Και όμως, η απιστεύτου βαθμού αυτή ηλιθιότητα, ήταν και αποδείχθηκε, στο τέλος, αλήθεια !

Και το “ωραίο”, είναι πως αυτή η ηλιθιότητα, συνοδεύτηκε και από μία άλλη, ακόμη μεγαλύτερη ! :
Έδωσε (κατά τη διάρκεια της “σκληρής διαπραγμάτευσης”) στον αντίπαλο, υπό μορφή πληρωμών προς αυτόν, μέχρι και την τελευταία δεκάρα που είχε στο Κρατικό ταμείο ! δημοσιοποιώντας, μάλιστα, το γεγονός ότι η Χώρα είναι οικονομικά ξεβράκωτη ! (μη τυχόν και ο αντίπαλος δεν ξέρει αυτή την καίρια αδυναμία της, που ήταν όπλο δικό του)!....

Αν αυτές οι πράξεις δεν είναι ΑΠΎΘΜΕΝΗ ΗΛΙΘΙΌΤΗΤΑ, μιλάμε για ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

- Έ, και τί έγινε, ρε παιδιά ;
Πάμε σε εκλογές για να ξεχαστούμε από όλα αυτά τα θλιβερά!..
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ! (λέει ο Τσίπρας χαμογελώντας μονίμως, με τα χέρια στην τσέπη, κατεβαίνοντας από την αστραφτερή λιμουζίνα του πρωθυπουργού).
Μήπως αυτός θα πληρώσει τον λογαριασμό;

Τον έστειλε, στον “κυρίαρχο Λαό”, τυλιγμένο στο (τρίτο και μεγαλύτερο) Μνημόνιο.
Με άψογες Δημοκρατικές διαδικασίες!........
και με τη βούλα των εκλογών, που γίνονται για να αλλάξουν το 62% του ΟΧΙ, σε ΝΑΙ !.....
(κατ' επιταγή των “δανειστών”, που μας την ανακοίνωσαν κι' όλας, διά στόματος Μέρκελ!).....

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 9/02/2015 08:33:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Οι κόκκινες γραμμές, τα πράσινα άλογα, η ροζ ηγεσία και οι μαύρες μέρες. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες