ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Στεγαστικό και λειτουργικό πρόβλημα 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Κύριε Αντιδήμαρχε
Απευθυνόμαστε αρμοδίως σε σας και σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Α. Το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων στεγάζεται στο ισόγειο του διδακτηρίου του Σχολικού Συγκροτήματος του Κάστρου Ιωαννίνων. Στο ίδιο Συγκρότημα...
στεγάζονται: το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παιδιών με Προβλήματα Όρασης και το 9ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Οι χώροι που αξιοποιεί είναι οι εξής:
1. 4 αίθουσες 60,48 τμ (1η: 16,8τμ, 2η: 10,66τμ, 3η: 11,89τμ, 4η: 21,13τ.μ) στις οποίες στεγάζονταν την προηγούμενη χρονιά τα 5 τμήματα (τάξεις) του Σχολείου. Μια αίθουσα στέγαζε 2 τμήματα (16,8τμ - 2 δάσκαλοι και 7 παιδιά), γεγονός που δημιούργησε τεράστια λειτουργικά προβλήματα.
2. 1 γραφείο 10,68τμ στο οποίο χωράνε μόνο 4 καρέκλες και χρησιμοποιείται ως γραφείο της διεύθυνσης και του 10μελούς προσωπικού του 2ου Ειδικού Σχολείου (το γραφείο βρίσκεται στον προθάλαμο των τουαλετών Προσωπικού του Συγκροτήματος).
3. 1 αίθουσα 10,38τμ η οποία χρησιμοποιείται ως κουζίνα και τραπεζαρία.
4. 1 μπάνιο – τουαλέτα 12,96τμ
Οι χώροι που συνολικά καταλαμβάνει το Σχολείο μέσα στο συγκρότημα είναι 100,39τμ. Στους παραπάνω χώρους δεν συμπεριλαμβάνονται οι κοινόχρηστοι χώροι των σχολείων.

Β. Ο αριθμός των μαθητών του Σχολείου σήμερα είναι δεκαοκτώ (18).
Οι μαθητές στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο κατανέμονται σε έξι (6) τμήματα, με βάση τις ειδικές μαθησιακές τους ανάγκες. Η πλειοψηφία των μαθητών (14 μαθητές) είναι με αυτισμό, κάτι που απαιτεί ολιγομελή τμήματα (3-4) μαθητές σύμφωνα και με τη νομοθεσία) προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση.
Ο αριθμός αυτός έχει προοδευτικά αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια (μόνο στις νέες εγγραφές φέτος ήρθαν 5 μαθητές) και αν δεν υπήρχε το κτηριακό πρόβλημα, θα ήταν μεγαλύτερος.

Γ. Το σχολείο με την υπ’ αριθμ Φ.50/1025/208075/Δ1/19.12.2014 Υπουργική Απόφαση, τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει ως Ολοήμερο με 2 τμήματα.
Είναι κατανοητό ότι κάτω απ' αυτές τις συνθήκες το σχολείο δεν μπορεί πλέον να προσφέρει ούτε καν φύλαξη. Είναι κάτι παραπάνω από επείγον το σχολείο να μεταστεγαστεί σε χώρο που θα πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την παροχή εκπαιδευτικού έργου.

Δ. Προκειμένου το σχολείο να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Ν.1566/85,Π.Δ.603/1982,ΦΕΚ117/21-9-1982, Ν.2817/2000, Ν.4186/13, ΠΔ 201/1998,ΦΕΚ 2105/τΒ΄/30-10-2007, ΠΔ..206/13-12-2006, Ν.3699/2008) και τις προβλεπόμενες για τα Ειδικά Σχολεία ειδικότητες, απαιτούνται:
1. Έξι (6) (μικρές) αίθουσες διδασκαλίας.

2. Μια (1) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-χώρο γυμναστικής στην οποία θα είναι τοποθετημένα ειδικά όργανα γυμναστικής για παιδιά ΑμΕΑ .

3. Μια (1) αίθουσα - γραφείο χαλάρωσης και “αντιμετώπισης κρίσεων”.

4. Τέσσερα (4) γραφεία για τις εξής ειδικότητες: του Λογοθεραπευτή, του Ψυχολόγου, του Κοινωνικού Λειτουργού, του Εργοθεραπευτή. Τα γραφεία αυτά πρέπει να είναι αποκλειστικής χρήσης, γιατί το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό πραγματοποιεί ταυτόχρονα συνεδρίες, χρησιμοποιεί το δικό του εκπαιδευτικό υλικό και γι’ αυτό χρειάζεται δικό του χώρο για να το τοποθετήσει, να το οργανώσει και να το καταστήσει λειτουργικό.

5. Ένα γραφείο προσωπικού.

Πέραν των άλλων – όπως άλλωστε είναι γνωστό και σε σας – από την πρώτη στιγμή που έγινε η μεταστέγαση του σχολείου στο συγκεκριμένο συγκρότημα, αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ένα εχθρικό κλίμα από ανθρώπους που έχουν “ιδιοκτησιακές” αντιλήψεις για τους χώρους του σχολείου. Το κλίμα αυτό – εφόσον δεν αντιμετωπίζεται αποφασιστικά από τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς - εμποδίζει σοβαρά το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί για μια ακόμη χρονιά, γιατί θα έχει ολέθρια πλέον αποτελέσματα στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε άλλο εμπαιγμό.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την εξεύρεση από σας, άμεσα, νέου χώρου που να πληροί τις προδιαγραφές που θέτουμε παραπάνω, για τη μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και τη λειτουργία του κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Προτείνουμε ως χώρο μεταστέγασης (εφόσον είναι αποδεσμευμένος) αυτόν του πρώην 2ου Γυμνασίου Ανατολής (Πλάτωνος και Αντύπα 1) καθώς ο χώρος διαθέτει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις. Αν ο χώρος διεκδικείται και από άλλους φορείς, σας καλούμε να θέσετε ως πρώτη προτεραιότητα την εκπαίδευση των παιδιών ΑμΕΑ, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής προς αυτά.

Δέσμευση του Συλλόγου μας αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να δημιουργηθεί ένα Ειδικό Σχολείο – πρότυπο υποδομών και ουσιαστικής, ενταξιακής, εκπαιδευτικής διαδικασίας .

Για το Δ.Σ του Συλλόγου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μπότσαρης Γεώργιος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ιωάννινα 11/9/2015
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Γλυκίδων1 – Κάστρο Ιωαννίνων
Πληροφορίες: Μπότσαρης Γεώργιος
Τηλ: 6971636190
Αριθμός Πρωτοκόλλου:

ΠΡΟΣ
Τον Παντελή Κολόκα Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για θέματα Παιδείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
• Αλέξανδρο Καχριμάνη, Περιφερειάρχη Ηπείρου
• Θωμά Μπέγκα, Δήμαρχο Ιωαννιτών
• Αγγελική Φωτεινού Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου
• Νικόλαο Κολιό, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων
• Παρασκευή Τσίλη Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
• ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Στεγαστικό και λειτουργικό πρόβλημα 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 9/16/2015 07:24:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στεγαστικό και λειτουργικό πρόβλημα 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες