ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Το βατερλό των «δικοινοτικών» συνομιλιών.

Του Σιλουανού Νικολάου.
Ο τίτλος του παρόντος άρθρου θα ήταν άστοχος και άτοπος αν οι για δεκαετίες «δικοινοτικές» συνομιλίες είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Και το αποτέλεσμα, θεμιτό νομίζω για όλους, είναι η απαγκίστρωση της κατοχής από το νησί. Όπως βέβαια έχει δηλώσει και ο κ. ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης στην δημοσιογραφική διάσκεψη που παράθεσε αμέσως μετά την συμφωνία του ...
Κοινού Ανακοινωθέντος.

Αντ’ αυτού, δηλαδή την διάλυση της τουρκικής κατοχής, έχουμε το εξής κατ’ εμάς όχι παράδοξο: ο τουρκικός επεκτατισμός όχι απλά δεν εξευμενίζεται αλλά ενισχύεται, το ιμπεριαλιστικό θηρίο που λέγεται Τουρκία και τουρκική πολιτική συνεχίζει να προωθεί τα διχοτομικά της σχέδια στο νησί και γίνεται ακόμα πιο προκλητική.

Αφορμή βέβαια για το παρόν άρθρο είναι η τελευταία ενέργεια του κατοχικού στρατού να μεταφέρει μπουλντόζες στον θύλακα των Κοκκίνων για να συντηρήσει αλλά και να κτίσει νέο διοικητήριο αλλά και νέες εγκαταστάσεις για το παράνομο στρατόπεδο στην εκεί περιοχή. Μετά την απόρριψη άδειας από την Κυπριακή Δημοκρατία ο τουρκικός στρατός αποφάσισε την από θαλάσσης μεταφορά τους.

Το πρόβλημα βέβαια στην προκείμενη φάση είναι πως παρόλο που κόμματα, ΜΚΟ και κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν ότι με την «εκλογή» Ακκιτζί στο κατοχικό καθεστώς και με τα νέα ΜΟΕ το κυπριακό πλέον οδεύει σε μία άλλη τροχιά, σε μία ειρηνική τροχιά επίλυσης του, ο κατοχικός στρατός δεν λέει να σταματήσει να ενισχύεται υπενθυμίζοντας (άθελα του) σε εμάς ότι “θέλει αρετήν και τόλμη” η Ελευθερία και η ειρήνη στο νησί μας.

Χρόνια τώρα οι πολιτικές μας ηγεσίες αδυνατούν να κατανοήσουν την φράση του ποιητή μένοντας προσκολλημένες στην παγίδα της δικοινοτικής δήθεν διένεξης και στην ουτοπική πεποίθηση ότι με μπαλόνια, ζιβανίες, θέατρα και διάνοιξη οδοφραγμάτων εξυπηρετούν την ειρήνη.

Δυστυχώς τα πιο πάνω δεν εξυπηρετούν την ειρήνη· αντιθέτως ενισχύουν τον τουρκικό επεκτατισμό και την ενίσχυση του Ψευδοκράτους προϊόν της βίας, των φόνων, των βιασμών της καταραμένης εισβολής αλλά και προϊόν της τουρκικής πολιτικής για διχοτόμηση της Κύπρου.

Γιατί το να παρουσιάζεσαι σε ένα κατακτητή ως “καλοθελητής” (των δικών του σχεδίων βέβαια) αλλά και να συμβιβάζεσαι στις δικές του και μόνο απαιτήσεις, αυτομάτως γίνεσαι έρμαιο του και του δίνεις το δικαίωμα να κάνει πραγματικά ότι επιθυμεί. Γι’ αυτό και οι Τούρκοι κάθε φορά που φαίνεται ότι το κυπριακό είναι κοντά σε λύση ξεθαρρεύουν ακόμα πιο πολύ και δημιουργούν περισσότερες προκλήσεις προς την νομιμότητα και τον λαό.

Συνεπώς, όσο πιο πολλά δώσεις στην τουρκική πλευρά (μέσω συνομιλιών) τόσο πιο πολλά θα θελήσει. Αλλά και να μην θελήσει τελικά πιο πολλά, το σχέδιο της θα το πετύχει που δεν είναι άλλο από την διχοτόμηση μέσω βεβαίως νόμιμης κυριαρχίας στον βορρά και συγκυριαρχίας στον νότο. Το μοντέλο που εφαρμόζει αυτού του είδους της διχοτόμησης δεν είναι άλλο από την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Συνοψίζοντας, η σωστή και η δίκαιη λύση στο κυπριακό πρόβλημα θα επέλθει μόνο όταν η Κυπριακή Δημοκρατία ως το μόνο νόμιμο κράτος στο νησί αξιοποιήσει τους διεθνείς παράγοντες τόσο στην περιοχή μας αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο όταν αλλάξει στρατηγική ενισχύοντας την ασφάλεια του κράτους, μέσω του στρατού που διαθέτει, συνοψίζοντας συμφωνίες για κοινές ασκήσεις με άλλα κράτη και ασκώντας την νόμιμη κυριαρχία του επί του εδάφους, αέρος και θαλάσσης.

Τα πιο πάνω σε συνδυασμό με την κατανόηση από τους αξιωματούχους μας, πως η επιβίωση των κατοίκων αυτού του νησιού στα χώματα των προγόνων του θα είναι το μόνο όραμα και στόχος. Όταν τεθεί το όραμα τότε ο τρόπος υλοποίησης του θα βρεθεί. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι εύκολα. Πότε εξάλλου ήταν εύκολα για τον ελληνισμό όταν αποφάσιζε ότι πρέπει να επιβιώσει στα χώματα του και τα έβαζε με πανίσχυρους;

Γαλατικό χωριό.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 9/02/2015 08:25:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Το βατερλό των «δικοινοτικών» συνομιλιών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες