ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

"Κεραυνοί" Β.Πούτιν κατά ΗΠΑ από ΟΗΕ .

-"Οι... δημοκρατικές σας επαναστάσεις έφεραν χάος και τρομοκρατία."
-"Στη Συρία δεν υπάρχει λύση χωρίς Άσαντ".

Μέσα από την έδρα του ΟΗΕ, επί αμερικανικού εδάφους, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν δίστασε να κατηγορήσει τις ΗΠΑ για πολιτική δήθεν δημοκρατικών επαναστάσεων στη Μέση Ανατολή που...
έφεραν βία και τρομοκρατία και να επισημάνει στην Ουάσιγκτον και όσους της ακολουθούν πώς στο θέμα της Συρίας λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμμετοχή του Μπασάρ αλ Άσαντ. Κάτι που δεν δέχθηκε ο Μπάρακ Ομπάμα μιλώντας και αυτός σε υψηλούς τόνους στον ΟΗΕ.

«Η εξαγωγή των λεγόμενων δημοκρατικών επαναστάσεων σε σειρά από χώρες συνεχίζεται και η διεθνής κοινότητα εμφανίζεται ανίκανη να μάθει από τα λάθη της», είπε ο Β. Πούτιν και έφερε ως παράδειγμα την αραβική «άνοιξη» λέγοντας ότι οι λαοί όντως επιθυμούσαν αλλαγές «αλλά τελικά πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα;».

«Αντί για θρίαμβο της δημοκρατίας έχουμε βία και κοινωνική καταστροφή και κανένας δεν νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος στη ζωή», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος. Σημείωσε δε πώς οι δράσεις που αναλαμβάνονται χωρίς να προϋπάρχει απόφαση του ΟΗΕ θα μπορούσαν να καταστρέψουν το παγκόσμιο σύστημα διεθνών σχέσεων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έφερε ως παραδείγματα το χάος στη Λιβύη, την αδύναμη κυβέρνηση στο Ιράκ και τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ για την κατάσταση αυτή που έχει προκαλέσει ένα κενό εξουσίας και γέμισε η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική από ισλαμιστική τρομοκρατία.

Όσον αφορά δε στη Συρία, ο Β. Πούτιν επισήμανε πώς «θα ήταν πελώριο λάθος να μην συνεργαστούμε με την συριακή κυβέρνηση», επισημαίνοντας πώς ο Μπασάρ αλ Άσαντ αγωνίζεται πραγματικά κατά του ISIS και θα πρέπει να δημιουργηθεί μία ευρύτερη αντι-τρομοκρατική συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπου τα μουσουλμανικά κράτη θα παίζουν τον πρώτο ρόλο.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα για να τονίσει τη συμμαχία που πρέπει να αναπτυχθεί κατά των τζιχαντιστών αυτή που υπήρξε κατά του Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Πρέπει πραγματικά να αναγνωρίσουμε ότι μόνον οι Ένοπλες Δυνάμεις του Άσαντ και οι Κούρδοι παλεύουν πραγματικά κατά του Ισλαμικού Κράτους και των άλλων ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία» τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της Ουκρανίας καταγγέλλοντας την επέκταση του ΝΑΤΟ και τη «λογική της αντιπαράθεσης», η οποία, όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος έχει οδηγήσει στη σημερινή κρίση. Και στο σημείο αυτό επιτέθηκε στην Ουάσιγκτον, χωρίς βέβαια να την ονοματίσει, σημειώνοντας πώς υπήρξε ένα «στρατιωτικό πραξικόπημα» που συντονίστηκε έξω από την Ουκρανία που προκάλεσε έναν εμφύλιο πόλεμο.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί στη βάση μιας ευρύτερης συναίνεσης για την περαιτέρω ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών με όλους τους εταίρους. Αλλά πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες να υποσκαφθεί η εξουσία και η νομιμοποίηση του ΟΗΕ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος διεθνών σχέσεων», κατέληξε στην χειμαρρώδη ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος.

Λίγη ώρα πριν ωστόσο και ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα κατά της Ρωσίας. Ο Μπάρακ Ομπάμα απευθυνόμενος προφανώς στο εσωτερικό των ΗΠΑ, υπεραμύνθηκε της χρήσης διπλωματικών μέσων για την επίλυση παγκοσμίων κρίσεων υποστηρίζοντας ότι, «καμία χώρα στον κόσμο, όσο ισχυρή και αν είναι, δεν μπορεί να δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα». Υπογράμμισε, δε, ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με σειρά χωρών για ν” αντιμετωπιστούν αυτές οι κρίσεις.

Χαρακτήρισε «επικίνδυνες» και ενάντιες στις αρχές του ΟΗΕ τις απόψεις που υποστηρίζουν ότι στο βωμό της αντιμετώπισης ενός μεγάλου κακού δεν μπορεί να υποστηρίζεται ένα άλλο. Όπως είπε αυτήν την λογική εκφράζουν και ορισμένες παγκόσμιες μεγάλες δυνάμεις που θέλουν να αγνοηθούν οι διεθνείς κανόνες και να επιβληθεί η τάξη δια της στρατιωτικής δύναμης.

Κάνοντας ουσιαστικά επίθεση κατά της Ρωσίας, ως παράδειγμα ο Ομπάμα έφερε εκείνους που θεωρούν στην λογική τους ότι πρέπει να υποστηριχθούν «τύραννοι όπως ο Μπάσαρ αλ Άσαντ που σφαγιάζει αθώους πολίτες επειδή η εναλλακτική απέναντί του είναι σίγουρα χειρότερη», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν σε τίποτε ν' απολογηθούν όσον αφορά στην βία του ISIS.

«Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ασκήσει κτηνώδη βία στον λαό του δεν μπορεί να ενοποιήσει το συριακό έθνος», είπε ακόμη ο Μπάρακ Ομπάμα, αναφερόμενος στον Άσαντ και καταφέρθηκε εναντίον όσων «διαστρεβλώνουν το μήνυμα του Ισλάμ εκτρέποντας το σε τρομοκρατία».

Το ζήτημα βέβαια τώρα είναι πώς οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μειονεκτική θέση όσον αφορά στο θέμα της Συρίας μετά τις κινήσεις «ματ» που έκανε η Ρωσία μεταφέροντας μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή προς ενίσχυση του Συριακού Στρατού και της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του Άσαντ.

Το γεγονός αυτό έχει περιορίσει τις κινήσεις της Ουάσιγκτον που βρίσκεται εγκλωβισμένη, καθώς στο πλευρό της Ρωσίας για το θέμα της Συρίας έχουν ταχθεί αφενός η Κίνα που έχει στείλει στρατιωτικές δυνάμεις, αφετέρου και άλλες χώρες, ισχυρές στην περιοχή, όπως το Ιράν και η Αίγυπτος.

Σε συνάντηση που φέρεται δε να είχαμ αργότερα οι κ.κ. Πούτιν και Ομπάμα φέρονται να συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία των Γενικών Επιτελείων των δύο χωρών με στόχο να αποφευχθεί ένα ατύχημα στη Συρία, δεδομένου ότι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει δυνάμεις και οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν τον ISIS.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 9/29/2015 01:14:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " "Κεραυνοί" Β.Πούτιν κατά ΗΠΑ από ΟΗΕ ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες