ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Γ. Βρούτσης: "Νέα μείωση κατά 4,2 % στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα...

...ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Η ανεύθυνη απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο να κατρακυλήσει τους μισθούς των εργαζομένων."

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το δείκτη μισθών του Β’ τριμήνου του 2015 στο σύνολο της οικονομίας, κατέδειξε τις ολέθριες συνέπειες της ανεύθυνης πολιτικής των...
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Δείκτης Μισθών χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών) του Β' τριμήνου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β' τριμήνου 2014, παρουσιάζει μείωση κατά 4,2% έναντι μείωσης 2% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.

Ο Δείκτης Μισθών του Β' τριμήνου 2015, με εποχική διόρθωση, αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του Β' τριμήνου 2014 υποχωρεί κατά 2,1% έναντι πτώσης 2,7% κατά την σύγκριση του 2014 προς το 2013. Μια σειρά από ανεύθυνες ενέργειες, παραλείψεις και τραγικούς χειρισμούς στην αγορά εργασίας και στην οικονομία, κατάφεραν να ανακόψουν την αυξητική πορεία στους μισθούς, που είχε πετύχει και διασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, και οδήγησαν σε περαιτέρω μείωση των μισθών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Το 2014 αποτέλεσε κομβικό έτος για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, από το Γ’ τρίμηνο του 2010 και μετά από 16 τρίμηνα συνεχόμενης μείωσης, το αρνητικό κλίμα του δείκτη μεταβολής μισθών ανεστράφη σε θετικό εντός του 2014.
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ωρίμανσης των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα, που άρχισαν να αποδίδουν καρπούς υπέρ των εργαζομένων.
Ήταν η απόρροια ενός έργου, μιας συνεπούς προσπάθειας, που στόχο είχε την ενίσχυση της μισθωτής απασχόλησης και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Δυστυχώς όμως, η ανοδική αυτή πορεία όχι μόνο στην εξέλιξη των μισθών αλλά γενικά στην οικονομία, διακόπηκε και αναστράφηκε βίαια από την ανεύθυνη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η ανακοίνωση μάλιστα της ΕΛΣΤΑΤ για τη ραγδαία μείωση των μισθών κατά την περίοδο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται μόλις δυο ημέρες μετά τις εμφατικές και μεγαλόστομες ανακοινώσεις του πρώην Πρωθυπουργού για τις «επιτυχίες» του στη στήριξη των εργαζομένων.

Όμως τον διέψευσε η ίδια η πραγματικότητα.
Από τη μια η εκτίναξη της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας.
Από την άλλη οι νέες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Αποτελούν την πιο «ηχηρή απόδειξη» της αποτυχίας τους.
Συνεπώς, όπως έχει ήδη αποδειχθεί, το συμφέρον των εργαζομένων δεν επιτυγχάνεται με ευχές, κραυγές, διακηρύξεις και ιδεοληψίες.
Χρειάζεται σοβαρότητα, σχέδιο, αξιοπιστία και μεταρρυθμιστική συνέπεια. Και η Νέα Δημοκρατία αυτά τα διαθέτει.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 9/08/2015 07:57:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Γ. Βρούτσης: "Νέα μείωση κατά 4,2 % στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες