ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Οκτωβρίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Αναδιάρθρωση του χρέους; Τι είναι αυτό;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Διαβάζω ότι « μετά την εκλογική νίκη και την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης δείχνει και φέρεται αποφασισμένος να πιέσει για την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς έχει χαρακτηρίσει καταστροφική την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ετσι, προκειμένου να δρομολογηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για...
έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο επόμενο δίμηνο, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ψηφίσει σειρά νέων μέτρων ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 3 δισ. ευρώ, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς τον κίνδυνο του bail in».

Τα μισά απ΄αυτά, για το μέσο αναγνώστη, το μέσο, δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη, είναι «αλαμπουρνέζικα».
Φυσικά και θα ήταν πολύ απλό να εξηγηθούν όλα αυτά με «καθημερινά Ελληνικά» αλλά και πότε έγινε αυτό στην Ελλάδα;
Έτσι λοιπόν, καταλήγουμε στο ότι η κυβέρνηση πρέπει να «περάσει» σειρά επώδυνων μέτρων ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 3 δις. ( που δεν θα φτάσουν στον πολίτη βέβαια αφού είναι μόνο για την αποπληρωμή χρεών) και για να μπορέσει να ξεκινήσει συζήτηση για την «αναδιάρθρωση» του Χρέους.

Αυτό το τελευταίο καλό ακούγεται.
Το έχει πει – και προς τα έξω- ο ίδιος ο Τσίπρας.
Να «μικρύνει» το δυσβάσταχτο χρέος.
Αλλά…..

Αλλά διαβάζω παρακάτω ότι οι δανειστές στέλνουν αρνητικό μήνυμα για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Την προηγούμενη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι κατέστησαν σαφές ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και απαίτησαν την άμεση υλοποίηση όσων μεταρρυθμίσεων έχουν συμφωνηθεί.
Οι δανειστές θεωρούν πως οι περισσότεροι υπουργοί διακατέχονται από τη χαλαρή αντίληψη ότι υπάρχει χρόνος για συζήτηση, επανεξέταση δεδομένων και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, ενώ η κατάσταση απαιτεί γρήγορες αποφάσεις.
Ο σκεπτικισμός απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση αυξάνεται κι έτσι στους διαδρόμους των Βρυξελλών είναι έντονη η ανησυχία ότι μια πιθανή νέα αποτυχία στην έγκαιρη υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα ξαναφέρει στο τραπέζι την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


Άρα, θέμα «ελάφρυνσης» του ελληνικού χρέους , αυτή τη στιγμή, δεν συζητείται. Η σχετική διαπραγμάτευση αναμένεται να ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Ένα κομμάτι «τυράκι» είναι δηλαδή η «ελάφρυνση» του χρέους.
Κι όπως έξυπνα λέει η γραμματέας Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, «Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιούσε στη ρητορική του το χρέος για να μην εφαρμόσει το μνημόνιο.
Τώρα, χρησιμοποιεί το χρέος για να… το εφαρμόσει!»

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/14/2015 09:01:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αναδιάρθρωση του χρέους; Τι είναι αυτό;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες