ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Οκτωβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Δημιουργία Ξανά: " Σας βρήκαμε ισοδύναμα! "

Η κυβέρνηση ελπίζει να εισπράττει €168 εκ. κάθε χρόνο από τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Για να καταργήσει τον φόρο ψάχνει ισοδύναμα, δηλαδή κάποιον άλλον φόρο. Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα εξής:
Δεν υπάρχουν ισοδύναμα στην Οικονομία.

Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο που να φέρνει στην...
Οικονομία το ίδιο αποτέλεσμα με ένα άλλο μέτρο.
Υπάρχουν ΙΣΟΠΟΣΑ.
Εισπρακτικά ισόποσα, εάν θεωρήσουμε ότι αυτά που προβλέπονται από τη φοροεπιδρομή θα εισπραχθούν, διότι το βέβαιο είναι ότι δεν θα εισπραχθούν και θα... τονώσουν τη μαύρη οικονομία.

Ισόποσο των €168 εκ. δεν είναι μόνο ένας άλλος φόρος, αλλά και αντίστοιχη περικοπή δημοσίων δαπανών.

Επειδή η κυβέρνηση δυσκολεύεται να κόψει έστω και ένα ευρώ, προσφερόμαστε να τη βοηθήσουμε:
Ο φορολογούμενος πληρώνει κάθε χρόνο €579 εκ. ως “ενίσχυση” στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, δηλαδή €16.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο όταν η αντίστοιχη ενίσχυση ανά συνταξιούχο του ΙΚΑ είναι μόνον €2.200 τον χρόνο.

Μάλιστα, το σκεπτικό αυτής της πολύ χουβαρδάδικης παροχής είναι πιο εξοργιστικό από την παροχή:
Ο ασφαλιστικός φορέας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ήταν η ίδια η ΔΕΗ. Όταν πουλήθηκε το 49% της ΔΕΗ, η συντεχνία του Φωτόπουλου ισχυρίστηκε ότι καθώς η ΔΕΗ δεν πλήρωνε στον εαυτό της ασφαλιστικές εισφορές ως εργοδότης, μέρος της περιουσίας της ανήκει στους εργαζόμενους.
Λογικό, κατ΄ αρχήν.
Πόσες όμως είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που κεφαλαιοποίησε η ΔΕΗ; Θα μπορούσε να γίνει μια απλή μελέτη βάσει των αποδοχών των εργαζομένων και να προσδιορισθεί το ποσόν.
Δεν έγινε αυτό.
Η συντεχνία του Φωτόπουλου πίεσε, και οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή αποδέχθηκαν, να χρηματοδοτεί ο φορολογούμενος με €600 εκ. περίπου τον χρόνο τις συντάξεις των ασφαλισμένων. (Ο Ν.2773/99 που ήταν η κύρωση της σύμβασης μεταξύ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Ελληνικού κράτους, ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον (τότε) Συνασπισμό της Αριστεράς.) Στους προϋπολογισμούς της ύφεσης το ποσό αυτό έγινε €579 εκ. τον χρόνο μέχρι και το 2016!

Προσέξτε το τερατωδώς παράλογο:
Το 49% της ΔΕΗ πουλήθηκε €1,76 δισ. περίπου. Δηλαδή, την στιγμή της πώλησης η αξία της εταιρείας ΣΥΝΟΛΙΚΑ προσδιορίστηκε στα €3,6 δισ. (Σήμερα αξίζει λιγότερο από €1,5 δισ.).
Από το 2000 μέχρι σήμερα, ο συνταξιούχοι της ΔΕΗ πήραν από τον φορολογούμενο (με τις διακομματικές ευλογίες του πελατειακού κράτους) περίπου €10 δισ.!
Δηλαδή 3 φορές τη συνολική αξία της ΔΕΗ τη στιγμή της πώλησης και πάνω από 7 φορές τη συνολική σημερινή της αξία!

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η ΔΕΗ κάλυπτε η ίδια τις ανάγκες του συνταξιοδοτικού της ταμείου πλήρωνε πολύ λιγότερα, μολονότι και τότε οι συντάξεις της προνομιούχου συντεχνίας ήταν δυσανάλογα υψηλές: το 1998 πλήρωσε σε δραχμές το αντίστοιχο των €126 εκ. και το 1999 πλήρωσε το αντίστοιχο των €134 εκ. Δηλαδή, οι αποδοχές των πελατών του Φωτόπουλου (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τότε) τετραπλασιάστηκαν μόλις η πηγή της χρηματοδότησης έγινε η τσέπη του φορολογούμενου!

Χωρίς, λοιπόν, κανένα πρόβλημα ηθικής τάξης θα μπορούσε η επιδότηση των συνταξιούχων της ΔΕΗ να μειωθεί κατά €168 εκ.
Και πάλι προκλητική θα ήταν.

Αν μάλιστα η κυβέρνηση της αριστεράς την εξίσωνε με την αντίστοιχη του ΙΚΑ, με δεδομένο τις 35.000 περίπου συνταξιούχων της ΔΕΗ σήμερα τα €579 εκ. θα μειώνονταν στα €77 εκ.
 Θα εξοικονομούσαμε έτσι πάνω από €500 εκ. τον χρόνο ικανά να υπερκαλύψουν τον ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και να αφήσουν και περίσσευμα.

Διαφωνεί κανένας;


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/08/2015 01:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δημιουργία Ξανά: " Σας βρήκαμε ισοδύναμα! ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες