ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Οκτωβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Και η μεγαλομέτοχος του Βερόπουλου στη λίστα Λαγκάρντ.

Ήταν το μακρινό 1930, όταν ο Νίκος Βερόπουλος με δανεικά χρήματα, άνοιξε κατάστημα τροφίμων (σε χονδρική και εισαγωγική βάση), στην Αθήνα, στην οδό Σοφοκλέους.

Ογδονταπέντε χρόνια μετά, η εγγονή του Νίκου Βερόπουλου και κόρη του Κώστα Βερόπουλου, Αθηνά Βεροπούλου – Μπατάγια βρίσκεται (και) αυτή στη περίφημη λίστα Λαγκάρντ μαζί με το ...
σύζυγό της.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και επίπονες έρευνες των Οικονομικών Εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, η κ. Βεροπούλου πλήρωσε 163.000 ευρώ πρόστιμο από το συνολικό ποσό των 912.000 ευρώ το οποίο είχε επιβεβαιωθεί.

Η κίνηση της μεγαλομετόχου της αλυσίδας των σούπερμαρκετ είχε σαν στόχο να αποφευχθεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ιδίας αλλά και του συζύγου της, καθώς σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, αν επιστρέψει τα χρήματα δεν διώκεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως 23 φυσικά πρόσωπα, που περιλαμβάνονται στην περίφημη «Λίστα Λαγκάρντ», μεταξύ των οποίων γνωστοί εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες και άλλοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες, ελέχθησαν ήδη από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, εντοπίστηκαν να έχουν αποκρύψει εισοδήματα σημαντικού ύψους και υποχρεώθηκαν να καταβάλουν συνολικά πάνω από 14,7 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή οι εισαγγελικές έρευνες συνεχίζονται και τα στόματα ανοίγουν σιγά σιγά. Αυτή τη στιγμή διενεργούνται δύο παράλληλες έρευνες. Ο κύριος όγκος της υπόθεσης διερευνάται από τους Οικονομικούς εισαγγελείς που ελέγχουν ένα προς ένα τα 2062 ονόματα της διαβόητης λίστας.

Το οξύμωρο είναι ότι παρά την φαινομενική σπουδή της κυβέρνησης να επιταχυνθούν οι έρευνες οι κ.κ. Αθανασίου και Μπρης δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη ως προς το αίτημα της στελέχωσης με επαρκές επιστημονικό προσωπικό.

Την ίδια στιγμή ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ελέγχει την περίπτωση του Σταύρου Παπασταύρου, πρώην συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά.

Στην Εισαγγελία πρωτοδικών τέσσερις δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν τα νέα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση τους μετά την κατάθεση Φαλτσιανί. Συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρόσωπα και δικηγόροι φέρονται να εμπλέκονται σε δασώδη υπόθεση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε μαύρο χρήμα. Τα στόματα που έχουν ανοίξει μεχρι στιγμής οδήγησαν τον υπουργό για την διαφθορά κ. Παπαγγελόπουλο στη διαβίβαση ογκωδέστατου φακέλου προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ζαγοραιο.

Μάλιστα τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται και νέο εισαγγελικό ταξίδι για νέα κατάθεση του ανθρώπου που διέλυσε το κάστρο της hsbc στην Ελβετία.

e reportaz.gr




Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/07/2015 01:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Και η μεγαλομέτοχος του Βερόπουλου στη λίστα Λαγκάρντ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες