ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Οκτωβρίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Κοινωνία: "Η φτώχεια απέναντι στην δυτική αλαζονεία."

Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία βαδίζει από ύφεση σε κατάρρευση, την εποχή που οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται κάθε μέρα και πιο δύσκολες, σε μία παγκόσμια πραγματικότητα που συγκεντρώνει τον πλούτο στους λίγους και εξαθλιώνει τους πολλούς, έρχεται η World Bank (Παγκόσμια Τράπεζα) να δηλώσει δια του προέδρου της, Jim Yong Kim, πως «Αυτή είναι η καλύτερη είδηση της ημέρας.

Αυτές οι προβλέψεις δείχνουν ότι είμαστε η πρώτη γενιά στην...
ανθρώπινη ιστορία που μπορεί να βάλει ένα τέλος στην ακραία φτώχεια».

Πρόκειται για ειρωνεία; Για άγνοια της πραγματικότητος; Για δήλωση εντυπωσιασμού; Για μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης; Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η δήλωση του "εξωγήινου" Jim Yong Kim;

Η World Bank κατέφυγε στην πάγια τακτική της Δύσης, κατασκευάζοντας μία είδηση προκειμένου να δημιουργήσει ακόμα μια ψευδαίσθηση πως η πολιτική που ακολουθεί είναι πετυχημένη. Σύμφωνα, λοιπόν, με έκθεση της World Bank και μέχρι το τέλος του 2015, ποσοστό λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Αυτό που δεν εξηγήθηκε (σκόπιμα) επαρκώς είναι το ότι στον ορισμό της ακραίας φτώχειας συμπεριλαμβάνονται μόνο αυτοί που έχουν εισόδημα μικρότερο από περίπου 1,5 ευρώ την ημέρα!

Συνεχίζοντας την παράλογη παραδοχή, η World Bank "προβλέπει" πως η παγκόσμια φτώχεια θα μειωθεί φέτος σε σχέση με το 2012 από 902 εκατομμύρια άτομα που αντιστοιχούν στο 12,8% του παγκόσμιου πληθυσμού, σε 702 εκατομμύρια που αντιστοιχούν στο 9,6% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το λανθασμένο(;) σκεπτικό της World Bank καταλήγει στον απόλυτο παραλογισμό πως ο ιστορικός στόχος της απαλοιφής της φτώχειας μέχρι το 2030 είναι εφικτός(!)

Τι, άραγε, θα έλεγε ο Jim Yong Kim στους κατοίκους της υποσαχάριας Αφρικής όπου κατοικούν οι μισοί φτωχοί όλου του πλανήτη που δεν έχουν προοπτική για καλύτερη ζωή ούτε το 3030; Τι θα έλεγε στους φτωχούς και εξαθλιωμένους που ζουν στην Ανατολική Ασία και δεν τους ξέρει κανείς; Τι θα έλεγε στους κατοίκους των εμπόλεμων περιοχών της γης που εκτός από την φτώχεια αντιμετωπίζουν καθημερινά την απειλή του θανάτου αλλά αυτό ουδόλων ενδιαφέρει τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη; Τι θα έλεγε στην εξαθλιωμένη πλευρά της Ευρώπης και κυρίως στον Ελληνικό λαό που έχει μπροστά του έναν χειμώνα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που είναι αμφίβολο πως θα καταφέρει να διαβεί;

Είναι πολύ εύκολο στους γραβατωμένους χαρτογιακάδες υπαλλήλους των δυτικών βαρβάρων να προβαίνουν σε ανόητες και ανούσιες δηλώσεις. Είναι πολύ εύκολο για την έμπειρη στην προπαγάνδα Δύση να διηγείται τα παραμύθια της Χαλιμά και να τα παρουσιάζει ως πετυχημένη πολιτική. Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει: Ο κόσμος καταστρέφεται οικονομικά, γιατί πρώτα δέχθηκε και αποδέχθηκε την ηθική και την πολιτισμική του απόλυτη παρακμή!

Μανώλης Β. Βολουδάκης.
Κοινωνία. Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/14/2015 09:09:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κοινωνία: "Η φτώχεια απέναντι στην δυτική αλαζονεία.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες