ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Οκτωβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Mε θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης…

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός.
Σοφά τα λόγια αυτά!
Και σύγχρονα! Κάπου 2.230 τόσων ετών!

Και είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου που απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν ρωτήθηκε πως επέτυχε να κατακτήσει τον κόσμο τόσο ...
σύντομα.

Δυστυχώς η ίδια στρατηγική εφαρμόζεται και σήμερα στην πολιτική σκηνή της χώρας από το πολιτικό προσωπικό της. Και όταν λέμε «σήμερα» αναφερόμαστε στις τελευταίες 3-4 δεκαετίες μέχρι ΚΑΙ σήμερα….

Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο.
Σε υβριδικό πόλεμο, το έχουμε γράψει, το έχουν γράψει και άλλοι πριν από εμάς.
 Οι μόνοι που δεν το συνειδητοποιούν είναι οι κυβερνώντες.
Γιατί;

Ο Sun Tzu, στην αρχαιότερη πραγματεία περί πολέμου, Η Τέχνη του Πολέμου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα…»

Και είναι δε λυπηρό και μαζί και καταστροφικό ότι δεν βλέπουμε στις ενέργειες της κυβέρνησης καμία στρατηγική!
Παρά μόνο ελιγμούς επιβίωσης της!

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να βαδίζει στα χνάρια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και ο κ. Τσίπρας μοιάζει να μιμείται τις ενέργειες του κ. Σαμαρά.
Από σφόδρα αντιμνημονιακός σε μνημονιακό.
Η μόνη διαφορά είναι ότι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του μαζί με τους ΑΝΕΛ ψηφίζουν και θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν ότι χειρότερο υπάρχει μέχρι στιγμής από όλα τα μνημόνια λέγοντας ότι έτσι καταργούν το μνημόνιο.
Ότι αυτό είναι το τέλος των μνημονίων!
Αν μη τι άλλο προωθημένη η άποψη αυτή…

Εμείς δεν θα μείνουμε όμως στα λόγια γιατί μας ενδιαφέρει η ουσία του πράγματος και τίποτα άλλο.
Ο κύριος Τσίπρας έχει και άλλη μία διαφορά από τον κ. Σαμαρά.
H οποία έχει να κάνει με την διαφθορά και την διαπλοκή.
Ξέρετε, αυτές πάνε πακέτο.

Δυστυχώς όμως σιγά αλλά σταθερά ο κύριος Τσίπρα έχει αρχίσει να μην μας πείθει ότι όντως θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει την διαφθορά και την διαπλοκή!
Και εμείς δεν είμαστε από εκείνους που αντιπολιτεύομαστε κάποιους απλά για να αντιπολιτευτούμε ή για να εξυπηρετήσουμε κάποια συμφέροντα…

Όταν δημιουργήθηκε το θέμα Κατρούγκαλου με τον τεράστιο ντόρο που προκάλεσε χωρίς να ξέρουμε τότε αν ήταν πράγματι σκάνδαλο ή όχι, είχαμε γράψει, τον Μάρτιο του 2015 ότι,
«Και οι αντιδράσεις αυτές θα συνεχιστούν και θα μεγαλώσουν… Και αν αρχίσουμε και πέφτουμε ως λαός στην παγίδα των διαφόρων αποκαλύψεων και των παραπλανητικών δημοσιευμάτων θα πέσουμε πάλι για ύπνο πολύ σύντομα. 
Η περίπτωση του κυρίου Κατρούγκαλου δείχνει να είναι η πρώτη πράξη του έργου. Είτε είναι κατασκευασμένη είτε αληθινή. Γιατί σε μια κυβέρνηση μπορεί να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Το θέμα είναι ποια θα είναι η αντίδραση του πρωθυπουργού, αν μια καταγγελία είναι αληθινή. Αν θα πει πχ ότι ο κύριος Παπασταύρου της Λίστας Λαγκάρντ είναι δικό μου παιδί και τον πιστεύω όπως είπε ο κ. Σαμαράς ή θα πάρει μέτρα…»…

Τα ίδια ακριβώς λέμε και σήμερα.
 Προβλήματα στην κυβέρνηση από στελέχη της μπορούν να παρουσιαστούν.
Δεν είμαστε κοινωνία αγγέλων ή αναμάρτητων!
Το θέμα είναι όμως πως θα αντιδράσει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Τσίπρας. Και θεωρούμε ότι οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις του ή δεν είναι ικανοποιητικές ή έχουν διαστρεβλωθεί τελείως τα πράγματα από τα ΜΜΕ της παραπληροφόρησης, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της πολιτικής ελίτ…
Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο…
Ο κύριος Τσίπρας εκτίθεται και μάλιστα ανεπανόρθωτα στα μάτια του κόσμου!

Ίσως να φταίει το ότι από την πρώτη στιγμή δεν έδειξε τις διαθέσεις του απέναντι στην διαπλοκή, στους «νταβατζήδες», αυτούς που δεν γνωρίζει ο κ. Ψυχάρης ποιοι είναι, και για αυτό αναγκάστηκε ο άνθρωπος να γράψει χθες στο ΒΗΜΑ άρθρο με τίτλο «ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ;».

Ξέρετε οι διαπλεκόμενοι, οι διεφθαρμένοι, οι ολιγάρχες ακολουθούν την στρατηγική της αράχνης.
Και ποια είναι αυτή;
Η στρατηγική της αράχνης έγκειται στο να φτιάχνει έναν ιστό που να συνδέει ό,τι αγγίζεις.

Με λίγα λόγια κάνεις αυτό τον ιστό για να εκμαυλίζεις και να καθιστάς συνενόχους τους άλλους. Να τους κάνεις είτε μέρος του ιστού σου ή να τους πιάνεις μέσα σε αυτόν.

Το σκάνδαλο με τον κο Σταθάκη που ξέχασε να δηλώσει το 1 εκ. ευρώ στην δήλωση του Πόθεν Έσχες ή του θεωρούμενου πνευματικού πατέρα του κ. Τσίπρα του κ. Φλαμπουράρη είναι μέρος αυτού του σχεδίου.
Ως μέτοχος εταιρείας και κατέχων κυβερνητική ή άλλη θέση παρανόμησε;
Τελείωσε…
Τότε το ολιγότερο δεν έχει καμία θέση να βρίσκεται επισήμως δίπλα στον κ. Τσίπρα…

Μάλιστα χθες υπάρχει και άλλη καταγγελία για υπερκοστολογημένη σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Φλαμπουράρης για την μεταφορά των προσφύγων/λαθρομεταναστών με πλοία της ακτοπλοΐας χωρίς να έχει μάλιστα αρμοδιότητα.

Εμείς δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν υπάρχει θέμα ή όχι.
Όμως αυτό που απαιτούμε είναι την άμεση παρέμβαση του κ. Τσίπρα για να ξεκαθαρίσει το θέμα.
Για να δείξει ότι πράγματι είναι αποφασισμένος να τα βάλει με την διαπλοκή και την διαφθορά. Ότι δεν θα αφήσει καμία παρανομία ατιμώρητη…
Μόνον έτσι δίνει κάποιος το παράδειγμα…
Αλλιώς καταντά Σαμαράς…
Και αν δώσει συγχωροχάρτι ο κ. Τσίπρας σε αυτούς, τότε με ποιο ηθικό δικαίωμα ζητά την παραίτηση της κυρίας Σαββαΐδου από την θέση της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων επειδή ελέγχεται από την δικαστικές αρχές;
Μην τρελαθούμε κιόλας!

Διαβάσαμε ακόμη και για έναν διοικητή νοσοκομείου ο οποίος παραβιάζοντας τους κανονισμούς νοσηλεύτηκε με άλλο όνομα στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου που ο ίδιος διοικεί, καταλαμβάνοντας τρεις πολυτελείς σουίτες και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά για τις ανάγκες νοσηλείας του πέντε νοσηλεύτριες του μαιευτηρίου, παραβιάζοντας τη νομοθεσία που δεν επιτρέπει τη νοσηλεία σε άνδρες, παρά μόνο σε εγκύους, λεχώνες και νεογνά.
Και το καλύτερο;
Έκανε τις εξετάσεις χρησιμοποιώντας το όνομα γυναίκας γιατρού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News»!
Ωραία ήθη και έθιμα φέρνει η πρώτη φορά Αριστερά…

Τα μέτρα που ήδη ψηφίστηκαν, και όλα τα άλλα που έρχονται, είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στην πράξη.
Με την έννοια ότι θα προκαλέσουν τέτοια ξαφνική και μαζική φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας που είναι αδύνατον να μην υπάρξει αντίδραση.
Ακόμη και αν μας ψεκάζουν ή μας δίνουν ηρεμιστικά με το νερό που πίνουμε!
Αν δε εφαρμοστεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, θα είναι η πρώτη φορά που χώρα θα αποκτήσει σε καιρό ειρήνης τόσους εκτοπισμένους ανθρώπους που θα είναι σε αναζήτηση εστίας και τροφής και όχι μόνον…

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι αμείλικτη όχι με τα θέματα διαφθοράς αλλά και με αυτά της ηθικής τάξης.
Αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει…

Και ο κύριος Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα από όλα στο μυαλό του και με τους πέριξ αυτού, και μάλιστα ως αριστερός, αφού έτσι δηλώνει, τι σκοπό έχει.
Γιατί σύμφωνα και με τα λόγια του Τρότσκυ «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που αγιάζει το σκοπό».

Και ας μην ξεχνά ο κ. Τσίπρας ότι θα συγκριθεί αύριο από την ιστορία με παλαιά στελέχη της Αριστεράς όπως ο Ηλιού, ο Λεωνίδας Κύρκος και τόσοι άλλοι και η ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντι του….
Για να μην πούμε και ο λαός…

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/19/2015 08:45:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Mε θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες