ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Οκτωβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν "καίει" το δολάριο.

-Διέταξε την κατάργησή του από τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου. Θα γίνονται με ρούβλια! -Οι ΗΠΑ δέχονται νέο χτύπημα εν αναμονή της ανακύρηξης του Κινεζικού Γουάν σε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.


Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου.
Nέο χτύπημα κατά του δολαρίου και επιτάχυνση των διαδικασιών αποδολαριοποίησης του...
πλανήτη προκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μετά την απόφασή του να σταματήσουν να πληρώνονται
οι μεταφορές πετρελαιοειδών στο αμερικανικό νόμισμα, και οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται με ρούβλια.

Έδωσε εντολή να διακοπεί η χρήση ξένου νομίσματος ( δολαρίου) για τις πληρωμές πετρελαίου στην χώρα αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός οι συντελεστές για την μεταφόρτωση των προϊόντων πετρελαίου και αργού πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια σήμερα ,να εκφράζονται σε δολάρια.

Σε μια συνεδρίαση της Προεδρικής Επιτροπής για την ανάπτυξη καυσίμων και ενέργειας, ο Β.Πούτιν στην αναφέρθηκε στην κρισιμότητα αυτού του τομέα για την οικονομία στο σύνολό της.
Ο Β.Πούτιν τόνισε στο Ρώσο ΥΠΟΙΚ Anton Siluanov ότι οι υπολογισμοί σε ξένο νόμισα είναι παράνομοι
 "Τι συμβαίνει στην πράξη; Οι τιμές μεταφόρτωσης του πετρελαίου και πετρελαιοειδών στα ρωσικά λιμάνια, όπως είναι το Νοβοροσίρσκ , Ταμάν, Ουστ-Λούγκα , Κοζμίνο , Πριμόρσκ αλλά και όλα τ'άλλα, τιμολογούνται σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς και οι οικονομικές πράξεις στο διαδίκτυο γίνονται και αυτές σε δολάρια ,σε πραγματικό χρόνο.
Αυτό, είναι απαράδεκτο, και παράνομο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνω, που είναι οι ρυθμιστικές αρχές;"

 Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να μελετηθεί η επέκταση χρήσης του ρουβλίου στους υπολογισμούς για την εξαγωγή ρωσικών προϊόντων καυσίμων και ενέργειας. "Πρέπει να δυναμώσουμε τον ρόλο του ρουβλίου στυς υπολογισμούς που περιλαμβάνουν ρωσικό πετρέλαιο και ενέργεια, μεγαλύτερη χρήση του εθνικού νομίσματος με τις χώρες με τις οποίες έχουμε ενεργές εμπορικές σχέσεις.
Είναι κάτι που θα το κάνουμε προσεχτικά, ώστε οι οικονομικοί παράγοντες να μην υποστούν ζημίες, αλλά ωφέλη"
Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην επικείμενη ανακήρυξη του κινεζικού γουάν σε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα μέσα στο Νοέμβριο από το ΔΝΤ.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Ταμείου, όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες έχουν εξεταστεί, ενώ δεν υπάρχουν και πολιτικά εμπόδια.
 Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη για την Κίνα και το νόμισμά της, το οποίο είναι το τέταρτο πιο δημοφιλές στον κόσμο για συναλλαγές, με ποσοστό 2,79% ξεπερνώντας το γιαπωνέζικο γιεν τον Αύγουστο.

 Στα προηγούμενα χρόνια το Πεκίνο κατέστησε το νόμισμά του αξιόπιστο, ενώ την περασμένη Παρασκευή η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια για έκτη φορά φέτος, στο 4,35% από 4,6%. Την ίδια στιγμή το επιτόκιο καταθέσεων ενός έτους μειώθηκε σε 1,5% από 1,75% που ήταν προηγουμένως .
Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία για πολλά χρόνια αποτελούσαν το μεγάλο εμπόδιο για καθαρά γεωπολιτκούς λόγους που βασίζοντα όμως σε οικονομικές προφάσεις τώρα όμως αυτό είναι αδύνατο, καθώς η Κίνα έχει απελευθερώσει την οικονομία της.
Η Γαλλία και η Βρετανία υποστηρίζουν ήδη το γουάν, ενώ χώρες όπως η Γερμανία και Ιταλία είναι σε όλα σύμφωνες.

Στα μέσα Αυγούστου, το ΔΝΤ είχε εγκρίνει την σταδιακή υποτίμηση του νομίσματός του Πεκίνου έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.Για το ΔΝΤ η υποτίμηση του γιουάν επιτρέπει στην αγορά να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στον καθορισμό της συναλλαγματικής ισοτιμίας, κοινώς δεν υπάρει πλέον κρατικό χέρι που να καθορίζει την αξία του.

 Η ουσία όμως έγκειται στο γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο αποκτά άλλον έναν αντίπαλο. Στο ΔΝΤ οι ΗΠΑ είναι οι μόνες που μπορούν να ασκήσουν βέτο, αλλά τότε θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα στα άλλα μέλη και αυτό μπορεί να πυροδοτούσε εξελίξεις για περαιτέρω αποδολαριοποίηση του πλανήτη από τις έτερες υπερδυνάμεις αλλά και από μικρότερες χώρες που θεωρούν ότι είναι επιζήμιο πλέον να είναι "δορυφόροι" της Ουάσιγκτον.

Pro News


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/29/2015 02:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο Βλαντιμίρ Πούτιν "καίει" το δολάριο. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες