ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Οκτωβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Α.Ν.Θ. Θεαγένειο: " Απάντηση σε δημοσιεύματα."

Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου, με αφορμή τις δηλώσεις εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», οφείλουμε να παρουσιάσουμε τα παρακάτω δεδομένα:

Θέμα 1ο:  Αναφερόμενα προβλήματα στην σίτιση των ασθενών.
Δεδομένα: Όπως προκύπτει από το έγγραφο του τμήματος...
Κλινικής Διατροφής (Α.Π 12287/21-10-15) ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει προκύψει θέμα μη χορήγησης τροφίμων στους ασθενείς μας.
Συγκεκριμένα, δεν υπήρξε ούτε μία μέρα κατά την οποία να μην δόθηκε γάλα σε ασθενείς, των οποίων το εξατομικευμένο διαιτολόγιο το προέβλεπε, ενώ το μέγεθος της μερίδας τους, καλύπτει απόλυτα τις θερμιδικές τους ανάγκες, καθώς και αυτές σε μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά.
Η προμήθεια κόκκινου και λευκού κρέατος είναι συστηματική και ποτέ δεν υπήρξε η παραμικρή παρέκκλιση στις ποιοτικές και ποσοτικές προδιαγραφές.
Επιπλέον, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Δ/νσης Διοικητικού (Α.Π 12284/21-10-15) ο πάροχος των υπηρεσιών σίτισης εξοφλείται κανονικά από το Νοσοκομείο μας και δεν έχει προκύψει έως τώρα πρόβλημα με την σίτιση των ασθενών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα στη σίτιση των ασθενών.

ΘΕΜΑ 2ο: Αναφερόμενες ελλείψεις φαρμάκων από το ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» με αποτέλεσμα την αναβολή ή την ακύρωση θεραπειών.
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Όπως προκύπτει από το έγγραφο του Φαρμακείου (Α.Π.12294/21-10-15) δε δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα με τις θεραπείες των ασθενών μέχρι σήμερα καθώς οι ασθενείς εξυπηρετούνται πρωτίστως από τα αποθέματα του κεντρικού φαρμακείου και κατόπιν του δορυφορικού και του φαρμακείου του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».
Επιπλέον, Σύμφωνα με το έγγραφο της Προϊσταμένης του Διατομεακού Τμήματος Ημερήσιας Νοσηλείας (Α.Π. 12285/21-10-15) δεν υπήρξε μέχρι και σήμερα 21-10-2015 καμία ακύρωση ή αναβολή θεραπείας ασθενούς λόγω έλλειψης φαρμάκων. Το ίδιο δηλώνει σε έγγραφο του (Α.Π. 12324/21-10-2015) ο Διευθυντής Παθολογικού Τομέα για όλα τα χημειοθεραπευτικά τμήματα του Νοσοκομείου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα στην παροχή Θεραπειών των Ογκολογικών Ασθενών μέχρι σήμερα. Επιπλέον λειτουργεί το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», το οποίο καλύπτει τους ανασφάλιστους Ογκολογικούς Ασθενείς.

ΘΕΜΑ 3ο: Αναφερόμενες συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών (π.χ Θωρακοχειρουργική)
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, οι συμβάσεις των επικουρικών Ιατρών, όπως στη Θωρακοχειρουργική, λήγουν το 2016. Αξίζει να σημειώσουμε την δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την παράταση αυτών των συμβάσεων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα τμήματα του ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξυπηρετώντας τους Ογκολογικούς Ασθενείς.

ΘΕΜΑ 4ο: Αναφερόμενες Λίστες Αναμονής Χειρουργείων μέχρι και 19 μήνες
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Όπως προκύπτει από έγγραφο του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα (Α.Π. 12296/21-10-2015) ο μέγιστος χρόνος αναμονής των προγραμματισμένων ογκολογικών χειρουργείων σε περιστατικά που δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα κυμαίνεται από 15-40 ημέρες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν υπάρχουν λίστες αναμονής και οι ασθενείς εξυπηρετούνται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

ΘΕΜΑ 5ο: Μείωση Προϋπολογισμού
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Μέχρι το 2011 δεν υπήρχε πλαφόν στις κατηγορίες δαπανών.
Από το 2012 και μετά εάν και υπήρξαν μειώσεις στις κατηγορίες δαπανών, η ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων είχε ως αποτέλεσμα την λειτουργία του Μοναδικού Ογκολογικού Νοσοκομείου μέχρι και σήμερα χωρίς ελλείψεις σε βασικές κατηγορίες υλικών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η Διοίκηση, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους, επιτυγχάνει την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου και κυρίως την εξυπηρέτηση όλων των ογκολογικών ασθενών.

ΘΕΜΑ 6ο: Πρόβλεψη για μη λειτουργία του PET/CT
ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Το ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» αξιοποιώντας κονδύλια ΕΣΠΑ κατόρθωσε να προμηθευτεί ένα μηχάνημα PET/CT. Στο νοσοκομείο υπάρχει Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται και η λειτουργία του εν λόγω μηχανήματος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το PET/CT, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη λειτουργία του, θα λειτουργήσει από το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, πρωταρχικό μας μέλημα είναι η Παροχή Ποιοτικής Φροντίδας σε ΟΛΟΥΣ τους Ογκολογικούς Ασθενείς.
Γι΄ αυτόν τον σκοπό εργαζόμαστε καθημερινά επιλύοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Το μόνο που ζητούμε είναι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, να επιδεικνύουμε σύνεση και λογική.
Θεωρούμε ότι είναι ηθική υποχρέωση όλων, και ιδίως όσων οφείλουν να γνωρίζουν καλύτερα λόγω της θέσης που κατέχουν.

Εκείνο που ζητούμε, είναι να σταματήσει η παραπληροφόρηση και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων καθώς εκείνος ο οποίος πλήττεται είναι ο ογκολογικός ασθενής, ο οποίος είναι και χρόνιος πάσχων.
Εκείνο που ζητούμε είναι να εργαστούμε όλοι από κοινού για την εξυπηρέτηση των ασθενών μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Δρ ΚΟΥΡΤΕΛΗ-ΞΟΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 10/22/2015 02:06:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Α.Ν.Θ. Θεαγένειο: " Απάντηση σε δημοσιεύματα." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες