ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Νοεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Αυτάρκεια σε αίμα: όνειρο απατηλό ή μπορεί να γίνει πραγματικότητα;

Της Ευαγγελίας Κλούρα.
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η αιμοδοσία σώζει ζωές.
Γνωρίζουμε επίσης ότι η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Και μάλιστα όσοι έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση, το γνωρίζουν ακόμη καλύτερα: άνθρωποι που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, καρκινοπαθείς, από τροχαία, παιδιά, ενήλικοι, υπερήλικοι κ.ο.κ.

Λίγο πολύ όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση να μας ζητάνε μια...
φιάλη, φίλοι, συγγενείς, φίλοι των φίλων, συγγενείς των φίλων...και να τρέχουμε πανικόβλητοι να παρακαλάμε για 2, 5, 10 φιάλες για να σώσουμε το παιδί μας, το συγγενή μας, τον φίλο μας.

Έχουμε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό;
Η απάντηση είναι απλή: γιατί δεν υπάρχει επάρκεια σε αίμα.

Διότι αν είχαμε επάρκεια σε αίμα, η οικογένεια δεν θα ήταν αναγκασμένη, μέσα στην αγωνία που περνάει, να πρέπει να μεριμνήσει και για την εύρεση αίματος.
Διότι πολύ απλά τα ψυγεία των νοσοκομείων θα ήταν γεμάτα.
Ενώ τώρα είναι άδεια.

Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;
Με το να γίνουμε τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.
Με το να δίνουμε αίμα τακτικά, μία ή δύο φορές το χρόνο όλοι μας, όλοι οι υγιείς πολίτες.

Δεν δίνουμε αίμα μόνο όταν μας καλούν, όταν μας καλεί η ανάγκη, όταν μας καλεί ο Κώστας, η Μαρία.
Δίνουμε για τον άγνωστο, για αυτόν που δεν έχει όνομα, που δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά.
Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να γίνουμε αυτάρκεις και να καλύψουμε τις ανάγκες του νομού μας, της χώρας μας.

Ο Νομός Άρτας δεν είναι αυτάρκης.
Χρειαζόμαστε κατά μέσο όρο 4.000 φιάλες ετησίως και δυστυχώς καλύπτουμε μόνο τις 2.500.
Πόσο δύσκολο είναι να πετύχουμε το στόχο και να μαζέψουμε άλλες 1.500;
Στην Ελλάδα του σήμερα, μάλλον φαίνεται ακατόρθωτο. Ακόμη και αυτό που δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Τι είναι 10-15 λεπτά από τη ζωή σου;
Θα μου πείτε βέβαια ένα σωρό δικαιολογίες “Το ξεχνάω”, “Φοβάμαι τις βελόνες”, “Το αίμα είναι δικό μου”, “Ωχ αδερφέ, δε βαριέσαι”, κι άλλα πολλά, που τα ακούμε συνέχεια, αλλά η απάντηση σε όλα αυτά είναι μόνο μία: “Σώσε έναν άνθρωπο, γιατί ΜΠΟΡΕΙΣ.
Βάλε στην άκρη το εγώ σου και σκέψου με το εμείς”.

Ευαγγελία Κλούρα
Γραμματέας του Δ.Σ.
του Συλλόγου Εθελ. Αιμοδοτών Ν. Άρτας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 11/04/2015 08:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Αυτάρκεια σε αίμα: όνειρο απατηλό ή μπορεί να γίνει πραγματικότητα; "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες