ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Νοεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Η ζωή μας σε μια βάση δεδομένων.

H ενοποίηση των δεδομένων των πολιτών πού έχουν διάφοροι δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί στην κατοχή τους μπορεί αν γίνει είτε από έναν φορέα (πχ σε ένα Υπουργείο όλα τα στοιχεία) ἢ με συλλογικό τρόπο δηλαδή κάθε φορέας να «συνεισφέρει» την δική του Βάση Δεδομένων για ενοποίηση.

Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ενιαίος κωδικός (κατά κάποιον τρόπο η ...
ταυτότητα του πολίτη).
Ένας βασικός κίνδυνος πού ενέχει ἡ ενοποίηση των Βάσεων Δεδομένων είναι, σέ περίπτωση διαρροής των δεδομένων, να κλαπεί ολόκληρη η ‘εικόνα’, δηλαδή όλα τα στοιχεία του κάθε πολίτη και όχι μόνο επιμέρους πτυχές της ζωής τους.
Παραδείγματα κλοπής στοιχείων πολιτών έχουμε ήδη αρκετά.
Για παράδειγμα το 2012 ένας 47χρονος Ουκρανός συνελήφθη να έχει στην κατοχή του στοιχεία του taxisnet για 9 εκ. Ελλήνων.

Παρ όλα αυτά ο συγκεκριμένος ΔΕΝ είχε στην κατοχή του ολόκληρη την εικόνα του κάθε πολίτη.

Για παράδειγμα ΔΕΝ είχε στοιχεία, όπως:
• τα στοιχεία υγείας των πολιτών ή της φαρμακευτικής τους αγωγής (σήμερα υπάρχουν στην Ηλεκτρονική Συνταγο-γράφηση και στην Κάρτα Υγείας) ,

• τα στοιχεία της σχολικής εικόνας των πολιτών (σήμερα υπάρχουν στο myschool/Υπουργείο Παιδείας),

• τις καταναλωτικές τους προτιμήσεις, τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, τις εφημερίδες που αγοράζουν, τις συνδρομές σε συλλόγους (σήμερα πολλά από αυτά αντλούνται από Κάρτες Αποδείξεων/Χρεωστικές και Πιστωτικές Κάρτες)

• τις κινήσεις των Τραπεζικών τους Λογαριασμών (σήμερα υπάρχουν στην Χρεωστική/Πιστωτική Κάρτα και το web banking),

• τίς μετακινήσεις τους (Ηλεκτρονικά Διόδια, Ηλεκτρονικό Εισιτήριο), τα ταξίδια πού πραγματοποιούνται (εισιτήρια αεροπλάνων, πλοίων),

• τα ξενοδοχεία πού μένουν, τα εστιατόρια πού τρώνε, τίς πολιτιστικές εκδηλώσεις πού παρακολουθούν (σήμερα υπάρχουν πολλά από αυτά στις Κάρτες Αποδείξεων/ Χρεωστικές - Πιστωτικές Κάρτες),

• τίς ώρες είσοδού – έξοδού – εσωτερικής μετακίνησης στην εργασία τους (πληροφορίες που μπορεί να έχει η Κάρτα Εργαζομένου).

• φορείς, κόμματα που ανήκουν, τις δωρεές/ελεημοσύνες που κάνουν, τους χώρους λατρείας που επισκέπτονται και πόσο συχνά συμβαίνει αυτό κλπ.

Δείτε πόσες πληροφορίες ΔΕΝ μπορούσε αν έχει ὁ Ουκρανός επειδή απλά υπέκλεψε τα στοιχεία του taxisnet. Ακόμα και τα στοιχεία του taxisnet μπορεί να γίνουν αιτία εκβιασμών και εκμετάλλευσης. Φαντασθείτε πως θα μπορούσαν τα ‘αξιοποιηθούν’ όλα τα στοιχεία των πολιτών!.
Η ενοποίηση των Βάσεων δεδομένων σε συνδυασμό με την κατάργηση του ρευστού χρήματος είναι η απαρχή του απόλυτου ολοκληρωτισμού. Η ελευθερία των ανθρώπων όχι απλώς συρρικνώνεται – αλλά καταργείται πλήρως. Γνωρίζουμε σήμερα τις όψεις του φασισμού και την βαρβαρότητα που ενέχει.

Όμως η ενοποίηση των Βάσεων Δεδομένων είναι ο απόλυτος εφιάλτης. Δεν υπάρχει δικτάτορας, διεστραμμένος ή άλλος παθολογικός τύπος, ο οποίος θα έρθει στην εξουσία και δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις πληροφορίες που παρέχονται από μια ολοκληρωμένη Βάση Δεδομένων.
Και τότε θα αρχίσει ένα οργουλιανό δράμα – που ακόμη δεν μπορούμε να το φανταστούμε.

Οι επιδιώξεις ενός αρχομανούς θα επιβληθούν με τις αφόρητές μαζικές, στερήσεις (πείνα, φτώχια, ανέχεια, έλλειψη υγείας, παιδείας, περιουσία δηλ. αποστέρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων) ώστε οι πολίτες να υποκύψουν στις διεστραμμένες βουλές του.
Τα πυρηνικά όπλα μπορεί να επιφέρουν την φυσική καταστροφή μέρους της ανθρωπότητας.
Οι χρήση των ενοποιημένων Βάσεων Δεδομένων μπορεί να ‘αλυσοδέσουν’ ολόκληρη την ανθρωπότητα, αυτόματα.

Γι’ αυτό ας προσέχουμε στο τι μας ετοιμάζουν.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/10/2015 07:58:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η ζωή μας σε μια βάση δεδομένων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες