ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Νοεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Ιδού οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις των δανειστών: ξεπούλημα και φτωχοποίηση.

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός.
Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει για την «ληστεία του αιώνα».
Για παράδειγμα στην Μεγάλη Βρετανία έτσι ονομάζουν το ριφιφί που έγινε σε θυρίδες και κλάπηκαν διαμάντια άγνωστης αξίας.
 Ή την αφαίρεση 20 εκατομμυρίων στερλινών από τραπεζικούς λογαριασμούς από χάκερς.

Στην Ελλάδα έτσι ονόμασαν την ληστεία στις θυρίδες της Τραπέζης Εργασίας όπου ...
με την μέθοδο του ριφιφί άνοιξαν 301 θυρίδες αφού έσκαψαν πρώτα τούνελ 20 μέτρων!

Σήμερα εμείς θα σας παρουσιάσουμε την ΛΗΣΤΕΙΑ όχι του αιώνα αλλά της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, που είναι το ξεπούλημα των Ελληνικών συστημικών τραπεζών σε ξένα funds!

Αρχικά πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι άριστα σχεδιασμένη!
Και μπράβο σε αυτά τα κοράκια που εμπνεύστηκαν το σχέδιο όπως πολλά μπράβο αξίζουν στους ξένους και ντόπιους αξιωματούχους που με θρησκευτική ευλάβεια το εφαρμόζουν.
Όπως σε κάθε ληστεία, η σπείρα πρέπει να έχει έτοιμο έναν αντιπερισπασμό για να μην την πιάσουν στα πράσα κατά το κοινώς λεγόμενο.

 Ο αντιπερισπασμός εδώ ονομάζεται φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού!
Το δε σχέδιο της ληστείας φέρει την κωδική ονομασία μεταρρυθμίσεις!

Για να γίνει λοιπόν η ληστεία, συγγνώμη, οι μεταρρυθμίσεις θέλαμε να γράψουμε, πρέπει να φτωχοποιηθεί ο Έλληνας για να μην τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από την καθημερινή του επιβίωση.
Πως θα τα βγάλει πέρα.
 Πως δεν θα του κόψουν το νερό, το ηλεκτρικό, το τηλέφωνο, πως θα φάει, πως θα ταΐσει την οικογένεια του, πως θα κάνει τα εμβόλια στα παιδιά του μια που είναι ανασφάλιστος, άνεργος και όλα τα παρόμοια.

 Γιατί αν σε απασχολούν όλα αυτά, σιγά μην πάει το μυαλό κανενός στην ληστεία που γίνεται σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, που είναι η περιουσία του Ελληνικού λαού.
 Και αν πάει το μυαλό σου, όταν αντιμετωπίζει κάποιος αυτά τα προβλήματα, έχει διάθεση να κατέβει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί ή να ασχοληθεί τι γίνεται με τις τράπεζες, με τον ορυκτό πλούτο κλπ;
Φυσικά και όχι!

Τις τελευταίες αυτές ημέρες παίχτηκε το «μαϊμού» έργο «ή σας κουρεύουμε τις καταθέσεις ή σας παίρνουμε τις τράπεζες τζάμπα»!
Για το δικό μας δε καλό έπρεπε το έργο αυτό να παιχτεί πολύ σύντομα, για λίγες παραστάσεις, μέχρι το τέλος του έτους το ανώτερο…

Με βάση λοιπόν το σενάριο του έργου που έγινε και πραγματικότητα όπως διαβάσουμε στο ρεπορτάζ πουλήθηκαν οι Ελληνικές συστημικές τράπεζες σε ξένα funds με αντίτιμο καθρεπτάκια για τους ιθαγενείς!

Πρώτα από όλα χάθηκαν, εξαϋλώθηκαν όπως διαβάζουμε 40 ΔΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ευρώ (ας είναι και λιγότερα, 20, 30, 10 αυτά που χάσαμε, μιλάμε όμως για δις!) τα οποία δανείστηκε ο Ελληνικός λαός για να σώσει τις Τράπεζες με το Μνημόνιο Β(ου).

Σε λίγο, από αυτά που γράφουμε θα καταλάβετε ότι δεν είναι τυχαίο που το Μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι πρόθυμοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, είναι το Γ(άμα)!

Πάνε τα 40 δις, και αν δεν πήγαν τώρα όλα μαζί θα πάνε στην επόμενη φάση, που όμως εμείς τα χρεωθήκαμε και ως κιμπάρηδες και γαλαντόμοι που είμαστε θα τα πληρώσουμε και δεν θα ζητήσουμε και ευθύνες για εκείνους που τα διαχειρίστηκαν κατά τον πλέον ανέντιμο, αντιεπαγγελματικό και δεν ξέρουμε να πούμε τι άλλο τρόπο!

Οι ξένοι με 5 δις ευρώ αγόρασαν τράπεζες με περιουσία 345 δις ευρώ.

Το ΤΧΣ που έδωσε τα 40 δις του λαού μας είχε το 56% των μετοχών των τραπεζών και τώρα θα βρεθεί στο 21%!
 Δείτε εδώ τα ποσοστά που είχε το ΤΧΣ πριν και μετά την αύξηση των μετοχικών κεφαλαίων.
Στην ΕΘΝΙΚΗ το 57,2% γίνεται 41%, στην Πειραιώς το 66,9% γίνεται 29%, στην Eurobank το 35,4% γίνεται 3% - 4% και τέλος ο μεγάλος «νικητής» η Alpha Bank όπου το 66,2% γίνεται μόλις 11%!

Τι είπατε;
Τίποτα…
 Καλά κάνετε.
 Χρεωθήκαμε με άλλα 40 δις ευρώ ως λαός και θα μιλήσουμε κιόλας;
 Σάμπως εμείς θα τα πληρώσουμε;

Τι εμείς θα τα πληρώσουμε και αυτά…
Τότε είναι σοβαρό το θέμα.

Για ρίξτε στο λαό μια «μεταρρύθμιση»!
Ασφαλιστικό, για παράδειγμα…

Το ασφαλιστικό καταρρέει… και πράγματι.
Τόσοι και τόσοι ασέλγησαν πάνω σε αυτό.

Ξέρετε πότε έγινε η αρχή;
 Επί Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εκείνος μαζί με τον Παπαληγούρα εξ αιτίας προσωπικού μίσους του πρώτου εναντίον του αείμνηστου καθηγητή Στρατή Ανδρέαδη, έγινε νόμος με το οποίο υποχρεώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία με μεγάλο ποσοστό του αποθεματικού τους να αγοράσουν μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας!

Και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;
Με τον ιδιώτη η μετοχή είναι συνήθως στα ύψη, όταν όμως μέτοχος είναι το κράτος η μετοχή πατώνει…
Πάει το πρώτο μέρος του αποθεματικού των ασφαλιστικών ταμείων.

 Μετά ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
 Να, πήρε τα αποθεματικά σε συνάλλαγμα του ΝΑΤ, να έβαλε όλους τους κομμουνιστές από το εξωτερικό και πήραν σύνταξη χωρίς να έχουν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο, να οι μαϊμού τυφλοί, κουφοί, ανάπηροι κλπ, να μετά τα παιχνίδια με τα ομόλογα των διοικήσεων των ταμείων για προσωπική κονόμα, να μετά το κούρεμα, να μετά το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, η μαύρη εργασία κλπ…
Πάνε και τα ταμεία…

Αφού λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι έχοντες το μαχαίρι και το καρπούζι μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, τώρα οι ίδιοι θα δώσουν και την λύση.
Και φυσικά για να μην ασχολούμαστε με τις τράπεζες σου λένε, τράβα τους μια μείωση 10,20, 30%, εξαφάνισε τις επικουρικές, σύνταξη μετά το θάνατο του εργαζόμενου για 2-3 χρόνια και τώρα πηγαίνετε να ζήσετε τομάρια Έλληνες που έχετε και απαιτήσεις…

Θέλετε να φάτε κιόλας συνταξιούχοι;
Να δώσετε και ένα ψίχουλο στα εγγονάκια σας;
Να στηρίξετε τα άνεργα παιδιά σας;
Πριτς που θα σας αφήσουμε να το κάνετε με τα δικά «μας» τα λεφτά…
Το «μας» έχει να κάνει με τα λεφτά των δανειστών φυσικά!

Θα σας απογοητεύσουμε αλλά το έργο αυτό που βλέπουμε εδώ και έξη χρόνια είναι μόνον η αρχή!
Ναι γιατί έχει και συνέχεια…
Δυστυχώς!

 Κουράστηκαν λίγο οι δανειστές να μας πάρουν τις τράπεζες αλλά το πέτυχαν.

 Όμως δόξα τω Θεώ η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα!
Τώρα σειρά έχουν τα υπόλοιπα.
Σπίτια, επιχειρήσεις, οικόπεδα, δρόμοι, αεροδρόμια, συγγνώμη αυτά τα πήραν ήδη, και πάνω από όλα ο ορυκτός πλούτος.

Σκεφθείτε τι θα γίνει με τον ορυκτό πλούτο.
Αν οι Τράπεζες που η περιουσία τους υπολογίζεται με ακρίβεια άλλαξαν χέρια με αξία κινέζικης φακής, ο ορυκτός πλούτος που η αποτίμηση του είναι και θεωρητική, με συν πλην, πόσο θα πουληθεί;
Έλα ντε;
Πάντως φακές αποκλείεται να μας ξαναδώσουν…
Μπορεί φασόλια μαυρομάτικα, μικρά φασόλια, ούτε καν γίγαντες, αλλά φακή μην περιμένετε!

Και θέλατε εσείς οι Έλληνες «πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά» ε;
Μπράβο λουστείτε την…

Πιστεύετε έστω και κατ΄ ελάχιστον ότι θα αναστηθεί η Νέα Δημοκρατία, ότι θα βρεθεί ένας έντιμος άνθρωπος μαζί με άλλους να σηκώσουν το ανάστημα τους και να σταματήσει ο κατήφορος;
Για αυτό πάρτε μια γελοιοποίηση και της Νέας Δημοκρατίας να έχετε να παίζεται…

Ελληνικέ λαέ, διάγγελμα των δανειστών, ελπίδα δεν έχεις…
Τα έχουμε προβλέψει όλα!
Και για την κυβέρνηση, και για την αντιπολίτευση και τα πάντα.

Σκάσε λοιπόν και κολύμπα τώρα και εσύ ελληνικέ λαέ όπως κολυμπούν οι πρόσφυγες για να έρθουν στην Ελλάδα!
Να γιατί αισθανόμαστε τόσο κοντά τους πρόσφυγες…
Γιατί είμαστε στην ίδια μοίρα με αυτούς!!!!

Και τώρα τι γίνεται αδέλφια;

Από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό τι να περιμένουμε;
Φως;
Άσε καλύτερα…

Αυτή την στιγμή οι μόνοι που μπορούν να κάνουν την διαφορά και άμεσα είναι οι δικαστικές αρχές!
Δεν μπορεί, είμαστε σίγουροι, ότι υπάρχουν ακόμη σε αυτές Έντιμοι, Ηθικοί και με Ανάστημα εισαγγελείς που μπορούν αν κάνουν την διαφορά…

Θα την κάνουν όμως ή θα κουρνιάσουν βλέποντας την σαπίλα, την γάγγραινα των πάσης φύσεως απατεώνων, να τρώνε την σάρκα της χώρας μας μέχρι αυτή να αφήσει την τελευταία της πνοή;

Μπροστά στο δίκαιο να μη βάζεις σ’ ανώτερη μοίρα, ούτε τα παιδιά σου, ούτε τη ζωή σου, ούτε τίποτε άλλο. 
(Πλάτων)

Κανένας δεν αντιστέκεται, όταν ηξεύρη πως θε να λάβη το δίκαιόν του με την συνδρομήν του Νόμου. 
(Ρήγας Φεραίος)
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/25/2015 07:29:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ιδού οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις των δανειστών: ξεπούλημα και φτωχοποίηση."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες