ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Νοεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

«Μνημείο βλακείας» το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών ;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Εγώ που είπαμε ότι είμαι ένας απλός, συνταξιούχος πολίτης , θα ντρεπόμουνα , αν ήμουν μέλος της Επιτροπής Σοφών να υπογράψω αυτό το 28σέλιδο Πόρισμα.
Θα ντρεπόμουνα να … «καραδουλέψω» όλα τα εκατομμύρια των Ελλήνων με τέτοιες «παρόλες».

Έρχεται τώρα και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και γενικός...
γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης και χαρακτηρίζει «μνημείο βλακείας» το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών.

Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος, ούτε εφοριακός, ούτε ειδικός μελετητής και αναλυτής των παγκόσμιων Ασφαλιστικών Συστημάτων.
Είμαι ένα απλός φιλόλογος που έκανε καριέρα ως δημοσιογράφος, τώρα είμαι ένας απλός πολίτης, συνταξιούχος που ακολουθεί τη μοίρα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων άλλων απλών πολιτών , συνταξιούχων που βιώνουν την καθημερινή, προοδευτική υποβάθμιση του επιπέδου ζωής τους , την ανικανότητα, απροθυμία, αδυναμία , ασχετοσύνη και αδιαφορία τόσων και τόσων κυβερνήσεων που ουδέποτε «διείδαν», πρόβλεψαν, σκέφτηκαν καν αυτό που σε λίγες εβδομάδες κατέγραψε το Πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» που βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης : Ότι δηλαδή αποτίμηση του ασφαλιστικού ξεκινά με την παραδοχή ότι το σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο.

Και η οποία Επιτροπή Σοφών , « ανέλαβε να σχεδιάσει ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα» και το κατάφερε μάλιστα «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Μένουμε με το συμπέρασμα ότι « Οι προτάσεις της Επιτροπής Σοφών στο ασφαλιστικό οδηγούν σε ενοποιήσεις ταμείων. Συγκεκριμένα, τη δημιουργία ενός Ταμείου για όλους στο οποίο θα ενοποιηθούν διοικητικά όλοι οι φορείς κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών». Τόσο απλό ήταν.
Ήταν;
Εγώ τι να πω;
Προσπαθώ να καταλάβω αυτά που λένε οι 28 σελίδες του Πορίσματος που ανάμεσα σε άλλα, προτείνει : Απλοποίηση του συστήματος, θέσπιση ενός καθολικού συνταξιοδοτικού συστήματος που θα στηρίζεται στην αρχή του φορολογουμένου πολίτη, διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης , αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, επιβολή ασφαλιστικών εισφορών σε πρόσθετα εισοδήματα από εργασία που δεν υπάγονται σε ασφαλιστικές κρατήσεις και αύξηση των απασχολούμενων».

Εγώ που είπαμε ότι είμαι ένας απλός, συνταξιούχος πολίτης , θα ντρεπόμουνα , ΑΝ ήμουν μέλος της Επιτροπής Σοφών να υπογράψω αυτό το 28σέλιδο Πόρισμα.
Θα ντρεπόμουνα να … «καραδουλέψω» όλα τα εκατομμύρια των Ελλήνων με τέτοιες «παρόλες».Έρχεται τώρα και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης και χαρακτηρίζει «μνημείο βλακείας» το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών.
 «Εάν οι πληροφορίες για το πόρισμα της επιτροπής σοφών για το ασφαλιστικό αληθεύουν» λέει ( και τον διαβεβαιώνω ότι αληθεύουν ), « τότε θα πρόκειται για πόρισμα μνημείου βλακείας που αποτελεί συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής που μετά από πέντε χρόνια αποτυχίας συνεχίζεται παράγοντας αρνητικά αποτελέσματα απομακρύνοντας ταυτόχρονα κάθε ελπίδα για έξοδο από την κρίση»
Και καταλήγει : « Τελικά, κάποιοι βαφτίζουν τη βλακεία ως σοφία, ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τη λαίλαπα των μνημονίων! Άλλωστε, η βλακεία είναι ανίκητη!».

Και μη μου κάνετε μήνυση.
Ο Κιουτσούκης τα είπε.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 11/04/2015 09:07:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "«Μνημείο βλακείας» το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών ;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες