ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Νοεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Σ. Πανταζής: " Οριστική ταφόπλακα στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της πόλης."

Κε Δήμαρχε
σας στέλνω συνημμένα επιστολή μου τόσο προς Εσάς, όσο και προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Ιωαννίνων μαζί με την Απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της πόλης και σε κάθε άλλη απόπειρα εκφοβισμού και φίμωσης της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης.

Κε Δήμαρχε
Υποβάλλω τόσο σε Σας προσωπικά όσο και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σας, συνημμένα την από 22-8-2015, (και εσχάτως μεταφρασθείσα στην Ελληνική γλώσσα), Απόφαση -καταπέλτη του ανώτατου Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), που εδρεύει στο Στρασβούργο, υπενθυμίζοντας ότι η πόλη μας είχε ζήσει έντονα το φαινόμενο της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Πολιτικά υποκείμενα (χωρίς προφανώς καμμία...
αιδώ και υπόληψη) προσέφευγαν στις αίθουσες των δικαστηρίων για να μετρήσουν "την τιμή και την υπόληψη" τους με το ...χρήμα, ενώ διακαής και επιθυμητός στόχος τους ήταν ο εκφοβισμός και η φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής και κάθε κριτικής για τα (μαύρα) πεπραγμένα τους.

Με μηνύσεις, με αγωγές, με ρουφιανοχαφιέδικες επιστολές στα Υπουργεία, με καταγγελίες, με προσφυγές στο ΣτΕ και χρησιμοποιώντας κάθε ανήθικο μέσο, ακόμα και την καλοπροαίρετη αφέλεια ορισμένων Δημοτικών συμβούλων είχαν, ανίκανοι όντες, μετατρέψει την πολιτική λειτουργία και συμπεριφορά σ ένα τσίρκο, το οποίο έδινε παραστάσεις στις αίθουσες των Δικαστηρίων, δηλητηριάζοντας την κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης.

Το φαινόμενο αυτό, που έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις, δεν μπόρεσε, δυστυχώς, να το αντιμετωπίσει - τιθασεύσει η Δικαιοσύνη, η ανικανότητα της οποίας, απεναντίας, το γιγάντωσε και γι' αυτό άλλωστε εκδόθηκε η συνημμένη απόφαση - καταπέλτης του ανώτατου Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), η οποία δημιουργεί πλέον δίκαιο όχι μόνο σε Εθνικό, αλλά και σε Ευρωπαϊκο επίπεδο.

Τυχάρπαστοι αμοραλιστές, εκπρόσωποι του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του κομματικού εκχυδαϊσμού, ρεζιλεύοντας την πολιτική ζωή της πόλης, είχαν επιχειρήσει να αναγάγουν σε προσοδοφόρο επάγγελμα την επιβολή της σιωπής, αφού κάποια στιγμή τα απαιτούμενα ποσά ανήρχοντο σε δις!

Ακόμα και οι τσογλανοειδείς συνεργάτες - ελεεινοί ψευδομάρτυρες τους ή οι αξιοθρήνητοι κι αδίστακτοι νομικοί τους συμβούλοι δεν σεβάσθηκαν ούτε τα φυσιολογικά λάθη της νομοτεχνικής διαδικασίας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή συναδελφική αναλγησία!
Κατά την πολιτική αντιπαράθεση, στέρφοι πολιτικών επιχειρημάτων, τοκογλύφοντας ακόμα και την ανοησία τους οδηγήθηκαν στον πάτο της κοινωνικής καταξίωσης, αφού δεν δίστασαν να βγάλουν ακόμα και σπίτια Δημοτικών Συμβούλων στον πλειστηριασμό για την (ανύπαρκτη προφανώς) τιμή και υπόληψη τους, καθότι, για όσους ασχολούνται με τα κοινά, οι ιερές αυτές έννοιες τιμή και υπόληψη μετριούνται και αποτιμώνται μόνον από την ίδια την κοινωνία, η οποία, φυσικά, τούς "μέτρησε" και τούς έστειλε, οριστικά, στα σπίτια τους.
Δεν είναι τυχαία η (ν)τροπή, κατά την οποία Δήμαρχος της πόλης, εν όσω ήταν υποψήφιος καμμία τράπεζα δεν του εμπιστεύονταν ούτε μπλοκ επιταγών, ενώ μόλις έληξε η θητεία του είχε μεταβληθεί σε έναν ...ελκυστικό πελάτη τους.

Άλλος επίσης τέως Δήμαρχος (η αλγεινή συμπεριφορά του οποίου προκάλεσε τη συνημμένη απόφαση του ΕΔΔΑ), ο οποίος έκρυβε επί χρόνια το ένοχο και εφτασφράγιστο μυστικό του (είχε επιλεγεί και είχε υπηρετήσει τη χούντα των Συνταγματαρχών και είχε μάλιστα ορκιστεί, τη στιγμή που το τανκς ετοιμάζονταν να μπει μέσα στο Πολυτεχνείο, στις 16-11-1973, ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός της χούντας των Συνταγματαρχών, αν και αριστερός, τη στιγμή κατά την οποία όλοι οι αριστεροί (συμπεριλαμβανομένου και συντοπίτη μας υποψήφιου Δημάρχου, αριστερού επίσης γιατρού και συνομήλικου τού Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού τέως Δημάρχου), βασανίζονταν στα μπουντρούμια της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ, νόμιζε ότι θα "κρύβονταν" στο διηνεκές!
Ή πίστευε, ο καημένος, ότι το κίβδηλο και καταστροφικό "ενδιαφέρον" του για τα μνημεία της πόλης θα έμενε ασχολίαστο και χωρίς καμμία κριτική, κρυμμένο για πάντα στο σκοτάδι των ερειπἰων τους.

Κε Δήμαρχε
ποτέ δεν έβλαψαν οι "σκληρές" λέξεις περισσότερο από τη ΣΚΛΗΡΗ πραγματικότητα, η οποία ωστόσο, για να περιγραφεί και ανατραπεί, προς όφελος των πολλών, απαιτεί και ψυχή και τόλμη.
Κλείνοντας θέλω να υπογραμμίσω το γεγονός ότι η απόφαση αυτή αποτελεί αφ´ ενός μεν σταθμό στα νομικά χρονικά της Χώρας και της Ε.Ε., και αφ ετέρου δε οριστική ταφόπλακα του νοσηρού αυτού φαινομένου, που ταλάνισε επί μακρόν την πόλη μας, την οποία (πόλη), όπως διαπιστώνετε κι εσείς κάθε μέρα, οι Δήμαρχοι αυτοί, την οπισθοδρόμησαν στερώντας ή υπονομεύοντας της μοναδικές και πολύτιμες ευκαιρίες, όπως τώρα λ.χ. με τον (δικαιούμενο) τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Σπύρος ΠΑΝΤΑΖήΣ
Αρχιτέκτων Μηχανικός
π. Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων
τ. Προϊστάμενος (επί 30 χρόνια)
στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Ηπείρου.

Ιωάννινα: 25 Νοεμβρίου 2015

Προς: 1) Δήμαρχο Ιωαννίνων
κ. Θωμά Μπέγκα
Όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους
(ως τη συνημμένη κατάσταση)

Κοιν: ΜΜΕ

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 11/25/2015 06:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σ. Πανταζής: " Οριστική ταφόπλακα στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της πόλης.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες