ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Νοεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Συνεχίζονται τα θετικά αποτελέσματα του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς».

-Ο θεσμός επανασχεδιάστηκε πιλοτικά και λειτούργησε τον Μάρτιο σε 22 γειτονιές στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ τέλη Ιουνίου επεκτάθηκε σε 36 ακόμα περιοχές της Ελλάδας.
-Πλέον εφαρμόζεται σε 37 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα σε 96 γειτονιές πόλεων με 187 Αστυνομικούς.

-Το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, οι «Αστυνομικοί της...
Γειτονιάς» πραγματοποίησαν πάνω από 40.500 δράσεις και παρεμβάσεις, όπως επισκέψεις σε καταστήματα και οικίες, συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις, θεωρήσεις γνησίου υπογραφής, επίλυση διαφορών κ.α.
-Ο θεσμός συναντά όλο και μεγαλύτερη αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες και πλέον οι εν λόγω Αστυνομικοί αποτελούν την καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Με σημαντικά αποτελέσματα συνεχίζεται η εφαρμογή του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», ο οποίος μετά τον πιλοτικό επανασχεδιασμό του τον Μάρτιο του 2015 και την επέκτασή του, τέλη Ιουνίου, πλέον εφαρμόζεται σε 37 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα σε 96 γειτονιές πόλεων με 187 Αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, εφαρμόζεται σε 9 Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική (Καλλιθέας, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Δημοτικού Θεάτρου, Νίκαιας, Παγκρατίου και Πατησίων), σε 4 Αστυνομικά Τμήματα στη Θεσσαλονίκη (Ευόσμου, Τούμπας- Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και σε 24 Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη χώρα (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Ηρακλείου Κρήτης, Β΄ Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Άργους Αργολίδας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).

Στο πλαίσιο της διαρκούς αξιολόγησης του θεσμού, με σκοπό της βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του, διαπιστώθηκε ότι κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2015, οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» σε όλη τη χώρα, ήρθαν πιο κοντά στον πολίτη, συμβάλλοντας στην επίλυσή των προβλημάτων της καθημερινότητάς, αποτελώντας πλέον την «επώνυμη» παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη γειτονιά.

Αναλυτικότερα, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», πραγματοποίησαν συνολικά 40.549 δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες περιλάμβαναν επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα - γνωριμίας με τους πολίτες σε οικίες και καταστήματα, ανταπόκριση σε πολλά αιτήματα καθημερινότητας των πολιτών, όπως θεώρηση γνησίου υπογραφής ηλικιωμένων ή ανήμπορων ατόμων, επίλυση μικροδιαφορών ή προβλημάτων, καθώς και διευθέτηση θεμάτων διοικητικής φύσεως κ.ά.

Επίσης, ανέπτυξαν και ενίσχυσαν συνεργασίες με τοπικούς Φορείς (Δήμους, σχολεία, Συλλόγους, Εκκλησίες), ενώ συμμετείχαν σε πλήθος εκδηλώσεων που διοργάνωσαν τοπικοί και λοιποί φορείς, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συμμετείχαν στη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων για διάφορα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, με τη συχνή παρουσία των «Αστυνομικών της Γειτονιάς» έξω από τα τραπεζικά καταστήματα των περιοχών τους, συνέβαλαν καθοριστικά στην αποτροπή έκνομων ενεργειών και τη διασφάλιση της ασφαλούς επίτευξης διατραπεζικών συναλλαγών μέσω των Α.Τ.Μ.

Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και με σκοπό την προστασία των μαθητών από κάθε κίνδυνο, εντατικοποίησαν τις διελεύσεις τους έξω από τα σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, κυρίως κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.



Παράλληλα, προέβησαν στην ενημέρωση των πολιτών και τοπικών φορέων της περιοχής τους, αναφορικά με τη λειτουργία της «Ώρας του πολίτη, των φορέων και των κοινωνικών εταίρων», η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και την άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής (2015-2019) της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η φιλοσοφία του βασίζεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, περιλαμβάνοντας σειρά δράσεων τόσο προληπτικού, όσο και αποτρεπτικού χαρακτήρα, για την προστασία και εξυπηρέτηση των κατοίκων σε γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μετά την τρίμηνη πιλοτική εφαρμογή του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» (από 23-3 έως 23-6-2015), σε 22 γειτονιές στις περιοχές της Καλλιθέας και Χαλανδρίου στην Αττική, καθώς και της Τούμπας- Τριανδρίας και Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, τα αποτελέσματα της οποίας υπήρξαν θετικά, καταδεικνύοντας την αποδοχή του θεσμού από τις τοπικές κοινωνίες, αποφασίσθηκε, τέλη Ιουνίου, η επέκταση του θεσμού και σε άλλες περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», ενώ φέρουν πέραν του βασικού τους εξοπλισμού, ειδικό σήμα και κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο. Περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, συμβάλλοντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και στην αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 11/04/2015 08:07:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Συνεχίζονται τα θετικά αποτελέσματα του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες