ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Νοεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Τα μειονοτικά δικαιώματα και οι αλβανικές… ζαβολιές.

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης.
Όταν η Αλβανία έγινε μέλος της Κοινωνίας των Εθνών (1921) κατέθεσε έγγραφο προς τον οργανισμό με το οποίο δήλωσε πως θα σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Από τότε σε κάθε βήμα και σε κάθε ερώτηση απαντά πως σέβεται την Ε.Ε.Μ.

Αυτό βέβαια καθησυχάζει τόσο τους Έλληνες όσο και ...
τους διεθνείς θεσμικούς συνομιλητές της. Αν όμως κάποιος ρωτούσε γιατί δεν επιτρέπει όσα απορρέουν από την συνθήκη για τις μειονότητες στην, για παράδειγμα, Χιμάρα, θα άκουγε από τον Αλβανό συνομιλητή του πως… δεν υπάρχουν Έλληνες στην Χιμάρα.

Βλέπουμε λοιπόν πως ο Αλβανός έχει κάτι άλλο στο μυαλό του όταν μιλάει για ελληνική μειονότητα και κάτι άλλο ο ξένος συνομιλητής του.
Η Αλβανία έχει υπογράψει την ευρωπαϊκή συνθήκη πλαίσιο περί προστασίας των εθνικών μειονοτήτων και η συνθήκη έχει ψηφιστεί και έχει γίνει νόμος από την αλβανική βουλή.

Ένα πολύ βασικό σημείο είναι πως ενώ στην Συμφωνία Πλαίσιο υπάρχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού (Σύμβαση Πλαίσιο: Άρθρο 3.1), η Αλβανία αρνείται αυτό το δικαίωμα, θεωρώντας αυθαίρετα πως μειονοτικό δικαίωμα υπάρχει μόνο μέσα στις καλούμενες μειονοτικές ζώνες.
Ακόμα δεν αποδέχεται ούτε την ελληνική εθνική καταγωγή των Ελληνόβλαχων παρά την επιθυμία τους να αυτοπροσδιορίζονται έτσι.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή όπου κατοικεί εθνική μειονότητα η εδαφική έκταση της περιοχής αυτής πρέπει να είναι προστατευόμενη από υφαρπαγή από ξένα προς την μειονότητα στοιχεία ακόμα και με νόμιμες κατά τα άλλα αγορές εδαφικών εκτάσεων.
Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή της Χιμάρας όπου είναι φανερή η πρόθεση των Αλβανών να υφαρπάξουν την γη των γηγενών κατοίκων για να κάνουν τουριστικές μπίζνες.

Οι μεθοδεύσεις των αλβανικών αρχών για να περάσουν… τις απόψεις τους είναι πολλές αλλά και κραυγαλέες.
Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο έδειξαν πως η ανάδειξη των δικών τους ανθρώπων ως δημάρχων για τον πλήρη έλεγχο της περιοχής όπου διαβιεί η Ελληνική Εθνική Μειονότητα περιλαμβάνει τα εξής
1. Υποσχεσιολογία των πάντων για τα πάντα. Θέλεις διορισμό; Παραθαλάσσιο οικόπεδο; Νομιμοποίηση αυθαιρέτου; Την αυλή του γείτονα;
2. Αγορά ψήφων. Για λίγα ευρώ εξαγοράζονται ψήφοι, οι δύσκολοι λαμβάνουν τα διπλά.
3. Άνοιγμα καλπών, αφαιρείται ποσότητα ψηφοδελτίων που αντικαθίσται με ίση ποσότητα άλλων ετοιμασμένων ψηφοδελτίων.

 Η οικειοποίηση του χώρου όπου κατοικούν, αυτόχθονες από χιλιετιών, τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας προχωρά με την παραχάραξη των πραγματικών δεδομένων όσο και της ιστορίας.

Έχουν γραφτεί και έχουν δηλωθεί τόσα πολλά και τόσα απίστευτα από τα πιο επίσημα χείλη, αναφέρω μερικά:
«Στην Χιμάρα πριν από το 1990 κανείς δεν δήλωνε Έλληνας, μετά όσοι πήγαν στην Ελλάδα έπαιρναν χρήματα για να δηλώνουν Έλληνες»
«Οι Χιμαριώτες μάθανε ελληνικά κάνοντας εμπόριο με την Κέρκυρα»,
«Ποιο εύκολα θα βρείτε Εσκιμώο στην Σαχάρα παρά Έλληνα στην Χιμάρα»,
«Οι αρχαίες μας επιγραφές είναι στα ελληνικά γιατί τότε αυτά ήσαν διεθνής γλώσσα».

 Όλες οι αρχαίες ελληνικές πόλεις και τα μνημεία βαφτίζονται ιλλυρικά, και με αυτό εννοούν αλβανικά. Άλλα βαφτίζονται ρωμαϊκά ή ακόμα εβραϊκά.
Οτιδήποτε άλλο εκτός από ελληνικά.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε μια αύξηση όλων των μεθοδεύσεων και των δηλώσεων που σκοπό έχουν την εξαφάνιση κάθε ελληνικού ίχνους, την μείωση της ορθοδοξίας και την μεγιστοποίηση κάθε απαίτησης απέναντι στην Ελλάδα.
Σε αυτά τα πλαίσια η τελευταία αλβανική απογραφή έδειξε… ως δεύτερη μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα στην Αλβανία την καθολική ενώ είναι στους πάντες γνωστό πως μετά την μουσουλμανική που είναι βέβαια πρώτη, η δεύτερη μεγαλύτερη είναι η ορθόδοξη, ενώ η καθολική είναι μικρή, κυρίως στην βορειοδυτική Αλβανία.

Από την άλλη πλευρά οι αλβανικές εδαφικές διεκδικήσεις γίνονται πιο συχνές και μάλιστα δια στόματος και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Το θέμα των Τσάμηδων έχει αναδειχθεί από τα Τίρανα σε «γενοκτονία» από τους Έλληνες όπως λένε, ενώ στην πραγματικότητα το 1940 ως 1944 οι Τσάμηδες είναι αυτοί που διέπραξαν φρικτά εγκλήματα κατά των Ελλήνων στην Θεσπρωτία.

Αυτά όλα χρειάζονται μεθοδική αντιμετώπιση για να μη παγιωθούν με το χρόνο.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 11/04/2015 09:17:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

11 σχόλια for "Τα μειονοτικά δικαιώματα και οι αλβανικές… ζαβολιές."

 1. Ανώνυμος

  ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1944 ΤΟ 70 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΙΧΕ ΟΜΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ''ΤΟΥΤΑΧΙΡΙ ΜΕΤΟ'' ΤΖΕΛΛΙΛΙ ΤΑΡΕ'' ''ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΤΕΠΕΛΕΝΛΗ'' ''ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ''ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ ΤΗΣ ΣΚΟΝΤΡΑ''' ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ '''ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ'''' ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 1821....ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΠΙ ΧΟΤΖΑ ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ [ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ] ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ....ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ [ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΒΑΝΟ ΠΑΛΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ]....ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ '''ΑΛΒΑΝΟ-ΙΛΛΥΡΙΟ'' ΠΥΡΡΟ [ ΠΑΡΟΤΙ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΠΥΡΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕ ΣΤΟΝ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΝΕΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ '''ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ=ΚΡΥΦΟΙΛΛΥΡΙΟΙ''''] , ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΟΥΛΑΝ [ ΕΚ ΤΩΝ ΤΑΥΛΑΝΤΙΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ] ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΛΛΙΡ [ΕΚ ΤΟΥ ΙΛΛΥΡΙΟς ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ '''ΟΝΟΜΑ''' ΑΡΜΠΕΝ [ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ]...ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ [ ΑΦΕΡΝΤΙΤΑ ] [ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟ ΙΛΛΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΟΤΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ...ΑΛΒΑΝΟΙΚΑΙ ΟΧΙΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ....ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΟΥΝΤΕ [ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΩΣ ΙΛΛΥΡΙΚΑ-ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ]...ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝΤΙΜΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΠΟΙΟΙ ΚΑΚΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ [ ΒΛΕΠΕ ΣΚΟΠΙΑ] ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ....ΒΛΕΠΕ ΟΜΗΡΟΣ=ΟΜΕΡ ΑΡΧΑΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΕΡΙ ΙΛΛΥΡΙΩΝ-ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΥΡΡΟ...ΑΡΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ...

 2. Ανώνυμος

  ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑΔΥΟ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ..ΑΛΛΑΦΥΛΕΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ....ΟΙ ΜΠΕΡΙΣΑ ΚΑΙ ΡΑΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΑΝΕ [ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝΕ] ΟΙ ΙΔΙΟΙ.....ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΕΚΤΩΝ ΕΣΩ Ο ΑΛΒΑΝΙΣΜΟΣ....σε δηλώσεις του από τους Αγίους Σαράντα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.
  «Πεντακόσιες χιλιάδες στρέμματα γης έχουν υφαρπάξει άτομα που προέκυψαν αίφνης ως ιδιοκτήτες, αλλά αντίκρισαν για πρώτη φορά το Ιόνιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της φυλής τους, όταν ήρθε στην εξουσία ο Σαλί Μπερίσα».AYTA TO 2015 .... ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΩΣ ΑΛΛΗ ΦΥΛΗ...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ..ΔΕΙΤΕ ΡΕ ΕΘΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΚΑ ΜΠΕΡΙΣΑ....Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Σαλί Μπερίσα. Σε ανάρτησή του, την ίδια μέρα, στο facebook κατηγόρησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για «εθνική διάσπαση» και ότι «ξέσπασε σε πρωτάκουστο αντεθνικό ρατσισμό κατά των πολιτών βόρειας καταγωγής, από την εποχή του κακόφημου Ζωγράφου, οι φάλαγγες ανταρτών του οποίου πολεμούσαν κατά των βορείων καθοδηγούμενων από τους Ισά Μπουλετίνι
  Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ...ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝΕ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΤΑ ΠΑΡΙΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΑΤΙΟΥ....ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ '''ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΒΑΝΙΕΣ''' ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΘΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΕΙ ''ΚΑΚΟΦΗΜΟ''...ΕΠΙΣΗΣ Ο ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ ΜΠΕΡΙΣΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΩ ΓΙΑ '''ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ'''....ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΣΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΤΗΣ ΖΑΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΤΖΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ ΜΟΙΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ [ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ] ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΚΕΚΗΔΕΣ [ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ - ΣΚΙΠΕΤΑΡΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ]....

 3. Ανώνυμος

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ -ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ -ΤΟΣΚΗΔΕΣ ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ...ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ..
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ....ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ[ΝΟΤΙΩΣ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ] ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ [ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ].....
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ.......ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΤΟΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΕΚΤΑΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΗΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ[ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ] ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΑΦΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΠΡΟΣΜΙΞΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ....
  ....ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ [ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΡΕΜΕΤΗ ΚΟΡΥΤΣΑ ΛΕΣΚΟΒΙΚΙ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ] .....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ Η ΕΛΛΗΕΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ'' ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ '''''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ''''ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΛΕΣ ΓΟΤΘΩΝ ΑΒΑΡΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΑΚΟΜΑ Ο ΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΛΑΒΩΝ ΠΑΡΟΔΙΚΗ Η ΜΟΝΙΜΗ[ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙΣΤΗΝ ΣΕΡΒΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ] ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ .....
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ....ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΗ] ΦΟΡΙΕΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ[ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ] ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΑΡΑΒΙΚΗ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΟΥΣ.......ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ [ΕΙΔΟΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ] ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙΟΙ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ [ ΣΕ ΚΟΡΥΤΣΑ ΠΡΕΜΕΤΗ ΤΕΠΕΛΕΝΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΒΑΘΜΟ ΚΑΙΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΛΑΜΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΡΑΤΙ ] ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΙΟ ΒΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο '''ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ''''...ΠΟΥ ΔΕΝΜΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΘ ΜΕΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΟΡΟ.....
  .ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚ [ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ]
  ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ.......ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟΙ ΠΙΟ ΣΩΜΑΤΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ.....ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..
  ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ..... ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΥΡΑΧΙΟ ΤΙΡΑΝΑ ΑΧΡΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΟΤΙΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ[ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ] ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ......
  ΑΠΠΟΛΩΝΙΑ ΕΠΙΔΑΜΝΟ ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΕΙΑ ΒΥΛΛΙΣ ΑΜΑΝΤΕΙΑ ΑΥΛΩΝΑ ΚΛΠ
  ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥ

 4. Ανώνυμος

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΒΑΒΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ..... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΡΗΚΑΝΕ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ........
  ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΩΣ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΩΣ''''ΠΑΛΑΙA ΗΠΕΙΡΟΣ''' ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.......
  ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΗΤΣΑΣ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ''''ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ'''...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΔΥΟ ΦΥΛΕΣ [ ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ [ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΗ ΝΑΛΛΗ ] ..... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΥΘΗ ΙΛΥΡΙΚΑ ΦΥΛΑ [ΤΑΥΛΑΝΤΙΟΙ ΠΑΡΘΙΝΟΙ ΕΓΧΕΛΕΙΣ ΚΛΠ ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΑ [ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ '''ΠΑΛΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ'''] [ΠΑΡΑΥΟΙ ΑΝΤΙΤΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗΣ]........ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΡΑΧΙΟΥ ΕΙΧΝΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ '''ΙΛΛΥΡΙΚΟ''' ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΙΛΛΥΡΙΟΙ [ ΕΩΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΟΑΤΙΑ] ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΟ [ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΛΟΡΑ-ΑΥΛΩΝΑ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.......ΝΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ.....ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΑΛΕΞΕΝΔΡΙΝΑ ΧΡΟΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ [ΦΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΛΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΘΝΗ ] ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝΕ ΜΠΕΡΙΣΑ ΚΑΙ ΡΑΜΑ

 5. KATI AKOMA...ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ....ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΞΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ [ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ] ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ [ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΕΚΕΙ]....ΙΔΟΥ
  Ας δούμε και μια επιστολή του έτους 1532, σωσμένη στο ελληνικό της πρωτότυπο, την οποία στέλνει ο «ιερεύς πρωτονοτάριος Χειμάρας» στον «συνιόρ Λαρκονη τζενεράλη του ρηάμη της Πουλίας.» Μέσω της επιστολής «γέροι της Χειμάρας και Αλβανητίας» εκτιμούν ότι «ο Τούρκος» σκοπεύει «να κατεβή εις τον Αυλώνα … και έπητα να περάση ειστην Μπούλια» (Floristan, J.M., Erytheia 13, 1992, p. 86
  ΜΠΡΑΒΟ.....ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ 1532 ΑΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΜΕΣΩ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΝ 18ο ΑΙΩΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ...ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ '''ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΙΤΖΙΑ'''....ΟΥΤΕ ΣΚΙΠΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΛΑΜΠΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΙ ΟΥΤΕ ΤΣΑΜΕΡΙΑ......ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ''''ΕΛΛΗΝΕΣ΄΄΄΄ ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΣΚΙΠΕΡΙΑ Ε ΜΑΔΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ....''''ΠΡΩΤΑ ΟΙΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ''''...
  ΡΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ;;...ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ...ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ....ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ [ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΓΡΑΙΚΙΑ ] ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ-ΑΛΒΑΝΙΚΑ - ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ....ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΕΡΙΑ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΑΜΠΗΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ ΟΤΙ ΛΙΓΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ 3 ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΓΑΝΕ [ ΚΑΙ ] ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ [ ΒΑΡΒΑΡΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ] ..ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΙΛΛΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ...ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ....Ωρικίην υπέρ αίαν ερείδεται Ελλάδος αρχή
  δηλαδή η ελλαδα αρχιζει από τη γη του Ωρικου [ ΠΑΝΩ ΑΠΟ του λογαρα το υψωμα κοντα στο σημερινο ντουκατι του Βλορε πανω δηλαδή από τα Ακροκεραυνια Ορη....
  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ....ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΗΔΗ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ....ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΧΕΙΜΑΡΑ....ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ...

 6. Ανώνυμος

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...ΠΕΡΙ ΓΛΩΣΣΙΚΟΥ '''ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ'' ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΕ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ...KOΣMOΣ AITΩΛΟΣ
  '''''Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ'''
  ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗ ΒΕΡΕΜΗ ''ΕΛΛΑΣ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ'''.. ΤΟΣΟ '''ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ''' [ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ-ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΡΟΥΤΟ] Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ....
  ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΔΩ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ '''ΜΙΛΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΛΑΧΙΚΑ Η ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ''' ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ '''ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ '''ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ....ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΑΜΙΓΩΣ ΔΙΓΛΩΣΣΑ , ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ....ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΟ [ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΕ...ΑΡΑ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝΕ ΣΕ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥΣ Η ΑΜΙΓΩΣ ΜΟΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ...ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ '''''ΤΑ ΕΜΑΘΕ'''''ΚΑΙ ΚΑΛΑ ...ΟΧΙ ΣΕ '''ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ'' ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΙΔΡΥΕ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ...ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΔΙΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ '''ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ''''.....ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΙΓΗ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΙΑ ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΑΝΕ-ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝΕ ΤΗ ΓΛΩΣΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...ΑΡΑ ΕΤΣΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΧΑΝΑΝΕ ΚΑΙΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ .....ΑΡΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ,ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ...ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ.. ΣΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΤΟΤΕ ΦΡΑΣΤΑΝΗ [ ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ] ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΜΕΡΗ....ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ , ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ , ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ , ΚΛΠ Η ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ [ ΩΣ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ] ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΤΑΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΙ

 7. Ανώνυμος

  ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ....ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
  '''' Ο Hobsbawm, θεωρεί και αυτός τους Σουλιότες αλβανικής καταγωγής '''...ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ ... ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ .....'' Και σε αυτό μπορούμε ίσως να προσθέσουμε ότι έχει χρησιμεύσει ως πρότυπο σε πολλούς από τους πρώην υποτελής του Σουλτάνου, ιδιαίτερα στους Έλληνες του Μωριά και της Μάνης...ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ [ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ] ΦΟΡΙΕΤΕ ΣΤΗ ΜΑΝΗ...ΑΡΑ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΜΑΝΗ [ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΡΟΥΜΕΛΗ ΜΕ ΜΑΝΗ ....ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ....] .. ΕΙΤΕ ΑΠΛΩΣ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ...ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΜΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...ΑΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.....ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ [ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ...ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ] ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ...ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ..... ΚΑΨΟΜΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΤΟΥΣΗΣ....ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΚΙΠΕΡΙΑ Ε ΜΑΔΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ...ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ '''ΠΑΜΕΓΙΣΤΗ''' ΒΙΚΕΡΣ..'''Η Μιράντα Βίκερς γράφει: «Οι Σουλιώτες, που τότε αριθμούσαν 12.000 άτομα, ήταν Αλβανοί χριστιανοί.» ...οτι αυτη οχι ρε εθνολογια ...ουτε γεωγραφια ηξερε....αφου εβλεπε παντου σκιπεταρους...πχ ονομαζε ΟΛΗ την Ηπειρο ως ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ενω ως γνωστον ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ηταν τα δυο τριτα του σημερινου νομου θεσπρωτιας οπου κατοικουσανε οι τουρκοτσαμηδες...δηλαδ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ενα μικρο κομματι της ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.....και μαλιστα κατοικουσανε στα πιο εφορα μερη...πεδινα και ημιορεινα....οι ελληνες ειχανε παρει τα βουνα [ σουλι - τετραχωρι-εφταχωρι και βορειοτερα χωρια της μουργκανας στα συνορα με την Σκιπερια] και ελαχιστοι κατοικουσανε στα πεδινα ως ειλωτες των τουρκοτσαμηδων [ βλεπε πεδιαδα στο Φαναρι , μαυρουδι ,παργα ,σαγιαδα σεβαστο , χωρια γιρομεριου κλπ]....ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 8. Ανώνυμος

  ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ....ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ....Ο''ΠΟΛΥΣ'' ΦΙΝΛΕΥ...«Σουλιότες, η πιο αξιοσημείωτη φυλή Αλβανών Ορθοδόξων» είχε πει ο George Finlay το 1861 (George Finlay,...ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΛΑΓΝΟΥ ΦΙΝΛΕΥ....ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΝΛΕΥ...ΑΛΛΟ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΑΛΛΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ....ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΦΙΝΛΕΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ''''ΑΛΒΑΝΟΥΣ''' ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ[ ΒΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ '''ΕΞΑΠΛΩΣΕΙ'' ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ] ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ''ΤΑΣ ΚΛΙΤΥΣ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ [ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΚΥΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΦΙΝΛΕΥ] ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ [ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ] ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΝΟΕΙ;;;....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΟΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ''''ΑΛΒΑΝΙΚΗ''''' ΑΡΚΑΔΙΑ..Η ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ..] ''''ΚΑΤΕΧΟΥΣΙΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ [ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΚΥΡΟ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΧΟΥΣΙ ΟΠΩΣ ΠΟΝΗΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΟΙ] ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΟΠΩΣ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΓΡΑΦΕΙ]
  ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ '''ΑΛΒΑΝΟ'' ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΑ...ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ- ΜΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙ....
  ΜΕΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΤΟΙΚΗΤΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ... ΓΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ...ΕΣΤΩ ΕΝΑ .. Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ;;...ΟΧΙ ΑΠΛΑ Ο ΦΙΝΛΕΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ '''ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕΙ'' ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ... ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΗΤΑΝ....Η ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ....ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.....
  ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.....ΠΕΡΙ ΑΛΒΑΝΩΝ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ-ΤΗΝ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ] ΣΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ [ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΠΑΛΙ ]
  ΑΜ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ [ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΣΤΟ YOUTUBE]
  OTI KAI O ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΛΛΟΝ [ΜΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΦΙΝΛΕΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ] ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ....
  ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΒΓΑΖΑΝΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ...

 9. Ανώνυμος

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΩ ΝΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ....Ο Pouqueville αποκαλεί τους Σουλιότες ως Έλληνες, επειδή ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Το καταλαβαίνουμε αυτό επειδή τους μουσουλμάνους του Αλή Πασά που επιτέθηκαν στους Σουλιότες, τους αποκαλεί Αλβανούς
  ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ...ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΛΙΑΠΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ [ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ.... ΑΚΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ....ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ...ΤΕΛΟΣ...ΜΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ...
  ΑΡΑ ΕΝΑΣ ΕΚΟΜΗ ''''ΦΡΑΓΚΟΣ'' ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΑΛΛΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ...
  ΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑ ΣΟΥΛΙΩΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΑΙΔΩ ΜΟΣΧΟ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΡΕ ΑΛΗ ''''ΣΟΥΛΙΩΤΙ''' ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ...ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΑΛΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ..ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ....
  και ο Άγγλος συνταγματάρχης Leake. Ο τελευταίος στο έργο του «Researches in Greece», (London, 1814, vol. B΄, p. 226-227), σαφώς διαχωρίζει τους Σουλιότες από τους Έλληνες γράφοντας, πως «στην ακμή τους οι Σουλιότες είχαν στην κατοχή τους ολόκληρο τον κάμπο του Γλυκύ, με ριζότοπους και αραποσιτοχώραφα. Για την καλλιέργεια των κτημάτων χρησιμοποιούσαν τους Έλληνες της περιοχής».
  ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ..ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΣ.... ΑΠΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ...ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ '''ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ'''..ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΤΙΠΟΤΑ...ΑΠΛΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ..ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ [ ΤΟΥ ΓΛΥΚΗ ] ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ '''ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ'''...ΑΚΥΡΟ ...Η ΙΔΙΑ Η ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΤΕ ΣΑΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕ....
  ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο LEAKE ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ''ΤΑΣΕΙΣ'' ΕΞΑΛΒΑΝΙΣΜΟΥ .....ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ, ΕΛΕΓΕ ΠΑΠΑΤΖΕΣ..ΝΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ... ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ [ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ]ΥΔΡΑΙΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑΝΕ..ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΑ ΛΑΘΗ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ...ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΥΔΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ .....ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ...ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ....ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΙ ΥΔΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ...ΦΟΡΟΥΣΑΝΕ ΒΡΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ...ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΗΤΕΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ Η ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ...ΤΡΙΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ... ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ [ ΗΠΕΙΡΟΣ] ] ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ..ΑΦΟΥ ΤΗ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ...

 10. Ανώνυμος

  ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ , ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ

 11. Ανώνυμος

  https://www.youtube.com/watch?v=E7gEahZbn7s
  ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ....

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες