ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Δεκεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

ΙΝ.Π.ΚΑ.Ηπείρου: " Συμβουλές στους καταναλωτές ενόψει εορτών."

Η αγορά και οι καταναλωτές έχουν υποδεχθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών για άλλη μια χρονιά με πολύ προβληματισμό λόγω των οικονομικών δυσκολιών που ταλαιπωρούν την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

To Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου επισημαίνει ορισμένα βασικά σημεία για να αποφύγουν τις δυσάρεστες καταστάσεις οι ...
καταναλωτές.

Βασικές αρχές είναι η καταγραφή των αναγκών μας ώστε να αγοράσουμε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε και η έρευνα αγοράς.

Αναλυτικότερα:
1. Προγραμματίστε και καταγράψτε τις ανάγκες σας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

2. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε σε ότι αφορά τα παιδιά .Προσπαθήστε να τα πείσετε για την αναγκαιότητα ή μη της αγοράς παιχνιδιών ή ρούχων .

3. Οι ανάγκες για τη αγορά τροφίμων ελάχιστα αυξάνονται λόγω των ημερών. Αγορά τροφίμων , λοιπόν , με μέτρο και σύνεση.

4. Αγοράζετε τρόφιμα από καταστήματα που εμπιστεύεστε .Μην ξεχνάτε ότι , τις παραμονές των εορτών οι τιμές πέφτουν .

5. Ελέγχετε την ημερομηνία λήξης , την ακέραια συσκευασία, τα συστατικά στην ετικέτα και μεριμνήστε για την συντήρηση των τροφίμων .

6. Από άποψης σωστής διατροφής, το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου σας συνιστά : « φρούτα και λαχανικά της εποχής ». Είναι πιο φτηνά και υγιεινά μακριά από υπερβολική λίπανση, ορμόνες και φυτοφάρμακα

7. Προμηθευτείτε εγκαίρως τα ποτά που προορίζονται για την δική σας κατανάλωση ή για δώρο , από κάβες ή σούπερ μάρκετ , ο κίνδυνος να αγοράσετε νοθευμένα ποτά , είναι μεγαλύτερος αυτές τις ημέρες .

8. Όταν αγοράζετε με πιστωτικές κάρτες ή με δόσεις , μάθετε : Τον τρόπο πληρωμής , πόσες είναι οι μηνιαίες δόσεις , ποιο είναι το ποσό , το επιτόκιο και οι τυχόν άλλες προσαυξήσεις , πόσο τελικά θα σας κοστίσει το προϊόν .Mε την πιστωτική σας κάρτα είναι σαν να πληρώνετε τοις μετρητοίς και δεν πρέπει να δεχθείτε οποιαδήποτε πρόσθετη επιβάρυνση.

9. Αποφεύγετε να αγοράζετε οικιακές συσκευές –ή προϊόντα μεγάλης αξίας- την παραμονή των εορτών . Η απόκτησή τους απαιτεί επισταμένη έρευνα αγοράς .
Να μην ξεχνάμε ότι το προϊόν πρέπει πάντα να συνοδεύεται από εγγύηση και οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα.

10. Υποψιαστείτε με τις πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων και ιδιαίτερα όταν δεν είναι προσφορές .Μην ξεχνάτε ότι αυτή την περίοδο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα «μαϊμούδες» .

11. Τέλος , μην ξεχνάτε σε όλες τις αγορές σας να ζητάτε νόμιμη απόδειξη και την εγγύηση που μπορεί να συνοδεύει το προϊόν .

12. .Προσοχή στην αγορά μελιού για τα μελομακαρονά σας από πλανόδιους δήθεν παραγωγούς, καθότι διεπιστώθη ότι ορισμένοι εξ αυτών δεν είναι παραγωγοί και πωλούν νοθευμένοι μέλι το οποίο είναι ( αμυλοσιρόπιο με ποσοστό 10-20% μέλι). Επομένως μην αγοράζετε μέλι αν δεν είστε σίγουροι ότι είναι πραγματικά παραγωγοί και σε περίπτωση που νομίζετε ότι έχετε παραπλανηθεί καλέσατε αμέσως το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου , την Εποπτεία Εμπορίου η την Αστυνομία. .-

13. Συμβουλευτείτε την σφραγίδα προέλευσης που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα κρέατα. Μην αγοράζετε κρέατα από ζώα που σφάζονται σε υπαίθριους χώρους γιατί δεν ελέγχονται από την Κτηνιατρική υπηρεσία, και υπάρχει κίνδυνος να έχουν κάποιο πρόβλημα, οπότε εάν σας συμβεί οτιδήποτε δεν θα μπορείτε να αποζημιωθείτε, καθότι δεν θα μπορείτε να αποδείξετε ότι το αγοράσετε από τον τάδε παραγωγό αφού δεν κόβουν αποδείξεις. Προτιμείστε τον παραδοσιακό Κρεοπώλη της γειτονιάς σας .-

14. Προσοχή όταν αγοράζετε πουλερικά και γαλοπούλες. Συσκευασμένες γαλοπούλες προέλευσης Ε.Ε. νωπές και κατεψυγμένες, φέρουν υποχρεωτικά επισήμανση ( χώρα προέλευσης, βάρος ημερομηνία ανάλωσης)
Οι γαλοπούλες εγχώριας παραγωγής είναι ελευθέρας βοσκής, δεν συσκευάζονται και δεν φέρουν σήμανση. Ελέγξετε την εμφάνιση και την μυρουδιά τους. Πρέπει υποχρεωτικά να έχουν απομακρυνθεί τα εντόσθια.
-Γενικά προτιμείστε ελληνικά προϊόντα είναι πιο νόστιμα.

15.- Όταν αγοράζουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και φωτάκια να προσέχουμε στη συσκευασία να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, οι οδηγίες χρήσης ,να υπάρχει η ένδειξη CE και φυσικά η τιμή του κάθε προϊόντος.

16.- Σε ό,τι αφορά στην ένδυση και υπόδηση να μην ξεχνάμε ότι μετά τις γιορτές αρχίζουν οι προσφορές και οι εκπτώσεις. Επίσης να ζητάμε κάρτα αλλαγής ειδικά όταν πρόκειται για δώρο.

17.- Αν θέλουμε να κάνουμε διακοπές μέσω κάποιου πακέτου διακοπών θα πρέπει να ζητήσουμε από το ταξιδιωτικό γραφείο λεπτομερείς πληροφορίες για τον τρόπο μετακίνησης μας, τη διαμονή μας ,τις επισκέψεις σε μουσεία ή αλλού και βέβαια το κόστος. Ζητάμε όλες τις πληροφορίες γραπτά καθώς και έντυπο υλικό με πληροφορίες για τον προορισμό μας.

Προσοχή λοιπόν και …Καλές γιορτές.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 12/14/2015 09:20:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "ΙΝ.Π.ΚΑ.Ηπείρου: " Συμβουλές στους καταναλωτές ενόψει εορτών." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες