ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Δεκεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Μα σάς εκπλήττουν ακόμη των «φάουλ» των Γερμανών;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Ανακάλυψαν ένα ακόμη «φάουλ» της Γερμανίας προς την Ελλάδα οι συνάδελφοι στο newsbomb και το μεταφέρουν στην ελληνική δημοσιότητα, σχολιάζοντάς το.

Καλά κάνουν, γι αυτό άλλωστε το «παίρνω» κι εγώ και το μεταφέρω, με τους δικούς μου σχολιασμούς για τους αναγνώστες του...
crashonline :
«Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση» αναφέρει το γνωστό γνωμικό και οι Γερμανοί φαίνεται πως συμβαδίζουν απόλυτα με αυτό.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας του γερμανικού ταχυδρομείου (efiliale.de), θέλησαν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικές κάρτες με σκοπό ο κόσμος να ανταλλάξει τις ευχές του τις γιορτινές ημέρες που έρχονται.

Σε μία από αυτές, αναγράφεται το μήνυμα «Καλά Χριστούγεννα» σε αρκετές γλώσσες του κόσμου. «Θα μπορούσαν να λείπουν τα ελληνικά;», θα σκεφτεί κανείς... Για τους Γερμανούς «υπάρχουμε» αλλά... με λάθος τρόπο γραφής! Αντί να γράψουν την ευχή στην ελληνική γλώσσα, προτίμησαν να το κάνουν με greeklish, δηλαδή με λατινικό αλφάβητο.


Όπως θα δείτε και στην εικόνα στην παραπάνω gallery, οι «φίλοι» μας γράφουν «Kala Christougenna».
Ίσως τελικά να μην έχουν ιδέα πως τα ελληνικά είναι μία από τις αρχαιότερες γλώσσες του κόσμου και πως αποτέλεσαν βάση, ώστε να δημιουργηθούν μετέπειτα άλλες».

 Καλή δουλειά έκαναν οι συνάδελφοι αλλά μένω με τη μέγιστη απορία : «Ειλικρινά, περιμένατε κάτι διαφορετικό από τους Γερμανούς;»

Και είμαι τώρα υποχρεωμένος να θυμηθώ τις θηριωδίες και τις καταστροφές που διέπραξαν οι ναζιστικές δυνάμεις επί γερμανικής κατοχής από τον σφετερισμό αρχαιολογικών θησαυρών από τις κατοχικές δυνάμεις αλλά και από το αναγκαστικό δάνειο που υποχρεώθηκε να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος στο Τρίτο Ράιχ.

Είμαι υποχρεωμένος να θυμηθώ ότι από το 1946-47 ζητάμε αποζημιώσεις και παίρνουμε τερατώδεις απαντήσεις αλλά και ότι σήμερα οι επανορθώσεις-αποζημιώσεις, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, ανέρχονται σε 108,43 δισ. ευρώ, χωρίς τόκους.
Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία έχει ήδη «φτάσει» στα 54 δισ. Ευρώ.
Πάλι χωρίς τόκους.

Αλλά και την ερώτηση του Δημήτρη Κυριαζίδη στη Βουλή με την αποκάλυψη ότι « η έκθεση της Ειδικής Επιτροπής που είχε συσταθεί για τον προσδιορισμό των αξιώσεων του ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο έχει παραδοθεί και έχει χαρακτηρισθεί απόρρητη».

Τόσα Ολοκαυτώματα, τόσους νεκρούς, τέτοιες καταστροφές στους δρόμους και το σιδηρόδρομοι, τέτοια κλοπή θησαυρών αρχαιολογικών…. μέχρι τον καπνό και τις σταφίδες ,  μας έκλεψαν, το «Kala Christougenna» μας κάνει να απορούμε;

Πάλι καλά που το έβαλαν με δυο «νι» το Christougenna.
Φαίνεται θα ανακάλυψαν το δεύτερο «νι» που …έχασε ο Βαρουφάκης.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 12/30/2015 12:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Μα σάς εκπλήττουν ακόμη των «φάουλ» των Γερμανών;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες