ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Δεκεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Ολοταχώς για την αχρήματη κοινωνία.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. (απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή. Δείτε το βίντεο.) 
Προχθές είχαμε συνάντηση των θεσμών με αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών.

Η ανακοίνωση έπειτα της συνάντησης, ήταν ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία του πλαισίου διαπραγμάτευσης για τα φορολογικά θέματα, ότι προχωρούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, και πως έχει...
συμφωνηθεί το πλαίσιο για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό όμως που επεσήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, και πέρασε ασχολίαστο από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι πως όλες οι δαπάνες της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να πραγματοποιούνται μέσω τραπεζών.
Είπε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν το αφορολόγητο όριο, το οποίο θα χτίζεται αποκλειστικά με δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω «πλαστικού» χρήματος, θα αθροίζεται με δαπάνες ίσες με το 10% του εισοδήματος ή με κάποιο άλλο ποσοστό και ότι αυτό ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες δαπανών που οδηγούν σε μείωση του φόρου όπως τα ιατρικά έξοδα.
Διευκρίνισε, όμως, ότι κάθε δαπάνη που θα περιλαμβάνεται στη δήλωση θα πρέπει να γίνεται μέσω κάρτας.

Από πληροφορίες που έχω, το ύψος των δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιήσει κάθε μισθωτός και συνταξιούχος το 2016 θα ανέρχεται στα 9.545 ευρώ για να δικαιούται έκπτωση φόρου ως 2.100 ευρώ.
Στις δαπάνες αυτές μπορούν να συμπεριληφθούν οι δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, από παροχές υπηρεσιών, από λογαριασμούς ΔΕΚΟ, από ενοίκια, από δίδακτρα, από ασφάλιστρα, από καύσιμα,  καθώς και από ότι έχει σχέση με την υγεία, δηλαδή ιατρικές επισκέψεις, νοσήλια και φάρμακα.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες,  θα υποχρεωθούν να εισπράττουν μέσω ενός και μοναδικού λογαριασμού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων τους ή την παροχή υπηρεσιών τους, μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ θα υπάρξει απαγόρευση διακίνησης χρηματικών ποσών, εφόσον σχεδιάζεται πως μέσω του επαγγελματικού λογαριασμού δεν θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών.
 Η αιτιολογία είναι πως οι πληρωμές των προμηθευτών, ή των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, ή για όποια άλλη ανάγκη της επιχείρησής του, θα πρέπει να ελέγχονται μέσω τραπεζικού συστήματος και taxis net.
 Ο λογαριασμός που θα έχει δηλωθεί στο taxis net θα είναι ακατάσχετος και η τράπεζα θα στέλνει το συγκεντρωτικό της κίνησής του στο σύστημα για να αποδειχθούν οι συναλλαγές.

Βέβαια κάτι τέτοιο χρίζει ιδιαίτερης προσοχής γιατί έτσι κανένας επαγγελματίας δεν θα μπορεί να σηκώσει χρήματα που προέρχονται από εισπράξεις της εργασίας του, παρά μόνο θα μπορεί να τα δαπανά μέσω χρεωστικής κάρτας ή e-banking.


Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να ιδιοποιηθεί τα χρήματά του ώστε να τα έχει σε μορφή μετρητών.

Από πού όμως θα μπορεί να αποκτήσει τα προσωπικά του χρήματα ο ελεύθερος επαγγελματίας;
Από πού θα βρίσκει μετρητά για να καλύψει τις οικογενειακές του ανάγκες;
Αν ισχύσει αυτό το πλάνο, καταλαβαίνεται ότι οριστικά και αμετάκλητα μπαίνει στη ζωή μας αυτό που έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές, το πλαστικό χρήμα.

Εκείνο που δημιουργεί επίσης τεράστια ερωτηματικά είναι το ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνονται μέσω μίας πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, είτε μέσω ενός μόνο τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με χρεωστική κάρτα, είτε μέσω e-banking.

Για ποιο λόγο, όμως, να μην μπορεί να υπάρξει ένα συγκεντρωτικό κίνησης λογαριασμών από 2 ή περισσότερες πιστωτικές κάρτες και από 2 ή περισσότερους λογαριασμούς;
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό πρόγραμμα στο σύστημα του taxis net.

Το ότι όλα θα πρέπει να γίνονται από μία κάρτα και έναν λογαριασμό είναι το λιγότερο ύποπτο.

Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν ήδη πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες κάποιας δεύτερης τράπεζας από εκείνη που έχουν τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους, είτε επειδή ο εργοδότης συνεργάζεται με την συγκεκριμένη, είτε επειδή η πρώτη τράπεζα παρέχει περισσότερες διευκολύνσεις στον πολίτη.

Εκτός από τα παραπάνω είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και καθημερινά προβλήματα.
Πως θα πληρώσει κάποιος το ενοίκιο μέσω της κάρτας; Δηλαδή όποιος νοικιάζει θα πρέπει να διαθέτει και ένα μηχάνημα POS;
Γιατί αν ισχύει αυτό τότε μάλλον είχε δίκιο εκείνος που είπε “ μήπως κάποιος έχει κάνει εισαγωγή μηχανημάτων και θέλει να ξεπουλήσει….”

Κλείνω αφήνοντας αιχμές για την μεθοδολογία αλλά και την σκοπιμότητα αυτών των μέτρων.

Τα έχω ξαναπεί από εδώ, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα σταματήσω να κάνω ρεπορτάζ και να σχολιάζω, όσο και αν δυσαρεστούνται κάποιοι.

Κανείς δεν είναι πάνω από το συμφέρον και το καλό του κοινωνικού συνόλου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 12/16/2015 08:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Ολοταχώς για την αχρήματη κοινωνία. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες