ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Δεκεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Το αμερικανικό Αποθεματικό Σύστημα και η ρωσική οικονομία.

Θα επηρεάσουν οι μελλοντικές αποφάσεις του Federal Reserve System τη Ρωσία;

Άννα Κούτσμα, ειδικά για τη RBTH.
Το Αμερικανικό Αποθεματικό Σύστημα των ΗΠΑ (Federal Reserve System – FRS) για πρώτη φορά τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια αύξησε το επιτόκιο στα ομοσπονδιακά πιστωτικά κεφάλαια και πλέον το βασικό επιτόκιο της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στο ...
εύρος 0,25%-0,50%. Η απόφαση της 16ης Δεκεμβρίου ήταν αναμενόμενη και το ρωσικό ρούβλι αντέδρασε με μια μικρή αύξηση της ισοτιμίας υπέρ των ξένων νομισμάτων.

Η αύξηση του βασικού επιτοκίου μπορεί να συνοδευτεί από μείωση των επενδύσεων μεγάλων ιδρυμάτων στις αναπτυσσόμενες αγορές, ανέφερε ο Α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) της Ρωσίας, Σεργκέι Σβετσόφ, στη διάρκεια του 11ου Διεθνούς REPO-Forum που είχε ως θέμα την κατάσταση και ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ωστόσο, ο Σβετσόφ θεωρεί ότι η απόφαση του FRS εγκυμονεί για τη ρωσική αγορά περισσότερη αισιοδοξία, απ’ ότι μελλοντικούς κινδύνους. Το πιο ενδιαφέρον και απρόσμενο, ωστόσο, ήταν πως έγιναν σχόλια ότι μέσα στο 2016 το επιτόκιο θα ανέβει μια ακόμα ποσοστιαία μονάδα. Η επικεφαλής του FRS, Τζάνετ Γέλεν, ανέφερε ότι υπάρχει πρόθεση να ανεβεί το βασικό επιτόκιο ως το 1,5% το 2016.
Επιβεβαίωσε, δε, ότι αυτή η αύξηση θα είναι «σταδιακή» και ότι στη συνέχεια θα παρακολουθείται κατά πρώτο λόγο η μεταβολή του πληθωρισμού. Σταδιακά η αύξηση του επιτοκίου θ’ αποτελέσει θετικό παράγοντα για το πετρέλαιο και έμμεσα, διαμέσου των τιμών του πετρελαίου, για το ρούβλι, ανέφερε στη Gazeta.ru ο ειδικός της επενδυτικής εταιρίας BCS, Ιβάν Κοπέικιν.

Για τη Ρωσία πάντως, οι αποφάσεις του FRS για το επιτόκιο δεν είναι καθοριστικές. Η ισοτιμία του ρουβλίου σήμερα δεν εξαρτάται τόσο από την κατάσταση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, όσο από τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες πέφτουν, καθώς και από τις κυρώσεις, τις οποίες ΕΕ και ΗΠΑ σκοπεύουν να παρατείνουν. Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Αλεξέι Ουλιουκάεφ, δήλωσε μετά την απόφαση του FRS, ότι αυτή «δεν θα επηρεάσει σοβαρά» τις μακροοικονομικές συνθήκες της Ρωσίας και την τιμή του ρουβλίου.

Εν τω μεταξύ, μετά την ανακοίνωση του FRS, επιταχύνθηκε η πτώση των τιμών του πετρελαίου. Η τιμή του πετρελαίου WTI μειώθηκε κατά 4,9%, φτάνοντας στα 35,52 δολάρια (σε αυτό επέδρασε επίσης και η δημοσίευση των στοιχείων για την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ), και το Brent κατά 3,3%, φτάνοντας στα 37,19 δολ.

Το ρωσικό νόμισμα συνέχισε να γίνεται φθηνότερο, έχοντας χάσει ως τις 13:00 Μόσχας στις 17 Δεκεμβρίου ακόμη ένα 0,8% της αξίας του.
Νωρίτερα ωστόσο, στις 11 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, η πρόεδρος της ρωσικής ΚΤ Ελβίρα Ναμπιούλινα διευκρίνισε ότι μετά την απόφαση του FRS θα υπάρξει κάποια αστάθεια στις αγορές, γεγονός αναμενόμενο, όπως υποστηρίζει, αλλά πιθανότατα όχι ουσιαστικό.

Η σύγχρονη Ρωσία


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 12/23/2015 02:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το αμερικανικό Αποθεματικό Σύστημα και η ρωσική οικονομία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες