ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιανουαρίου 2016
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ανοιχτή επιστολή - Καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

-Επιμόρφωση δασκάλων και Θεολόγων σε μη ισχύον Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών.
-ΙΕΠ και Περιφερειακή Διεύθυνση επιμορφώνουν δασκάλους και Θεολόγους  σε μη ισχύον και ληγμένο Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΣΠΑ!

Κύριε Υπουργέ,
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) καταγγέλλει ότι η Περιφερειακή...
 Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις του Α΄ και Β΄ Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Θεσσαλονίκης, οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για το πιλοτικό Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για δασκάλους και Θεολόγους καθηγητές, όταν όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουμε λάβει εντολή ήδη από την έναρξη του σχολικού έτους, μέσω Εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας, ότι το σχολικό έτος 2015-16 διδάσκονται τα ισχύοντα βιβλία του (2006) με βάση το ισχύον Διαθεματικό Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών του 2003.

Αυτό μας δημιουργεί έντονη ανησυχία, γιατί σε επισκέψεις μας σε σας κ. Υπουργέ, στην Αναπλ. Υπουργό, στον πρ. Γεν. Γραμματέα και, πρόσφατα, στον νέο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λάβαμε ρητές διαβεβαιώσεις ότι τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του ΕΣΠΑ για το μάθημα των Θρησκευτικών, δηλαδή τόσο το πιλοτικό του 2011 (αναθεωρημένο το 2014) για το Δημοτικό και Γυμνάσιο όσο και εκείνο του 2015 για το Λύκειο, δεν ισχύουν, ούτε θα ισχύσουν και ότι θα δημιουργηθούν νέα Προγράμματα μετά από δημόσιο διάλογο και με τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων. Από ό,τι γνωρίζουμε, τις ίδιες διαβεβαιώσεις έλαβε από σας και η ηγεσία της Εκκλησίας.

Αυτό που έχουμε να καταθέσουμε, και το οποίο θεωρούμε ως εξαιρετικά σημαντικό αλλά και περίεργο, είναι ότι και σε άλλα σχολικά μαθήματα έγιναν πιλοτικά Προγράμματα Δημοτικού –Γυμνασίου και Προγράμματα Λυκείου, αλλά σε κανένα άλλο μάθημα και σε καμιά περιφέρεια δεν συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, να γίνεται ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ σε μη ισχύοντα Προγράμματα παρά ΜΟΝΟΝ στο πολύπαθο μάθημα των Θρησκευτικών.

Εφόσον αυτή η πρωτοβουλία υλοποιείται από επίσημο φορέα επιμόρφωσης του Υπουργείου Παιδείας, προβληματιζόμαστε και, δικαίως, εκτιμούμε ότι η απόφαση για επιμόρφωση, πιθανόν, να έχει ληφθεί από το Υπουργείο Παιδείας και, επομένως, ο διάλογος που μας ανακοινώσατε ότι πρόκειται να γίνει καθίσταται προσχηματικός.


Θεωρούμε ότι ο κλάδος μας εμπαίζεται, όταν από την μια πλευρά έχουμε διαβεβαιώσεις για "πολιτική του διαλόγου" και, από την άλλη, το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ φαίνονται να έχουν ήδη λάβει αποφάσεις, και μέσω των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων (ΠΕΚ) οργανώνουν επιμορφώσεις εκπαιδευτικών για Προγράμματα, στις οποίες μάλιστα κλήθηκε, προσήλθε και δίδαξε, με βάση το Πρόγραμμα που σας επισυνάπτουμε, Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας.

Θα μας επιτρέψετε να εκφράσουμε και την έκπληξή μας, διότι, εξ όσων γνωρίζουμε, επιμόρφωση γίνεται μόνον σε ό,τι έχει σχέση με τα Προγράμματα Σπουδών και τα σχολικά εγχειρίδια που είναι εγκεκριμένα να διδάσκονται από το Υπουργείο και όχι σε μη ισχύοντα Προγράμματα. Επισημαίνουμε, επίσης, όσα σας αναφέραμε ήδη και κατά την επίσκεψή μας στο γραφείο σας, ότι τα νέα αυτά Προγράμματα στα οποία κλήθηκαν και ήδη επιμορφώνονται οι εκπαιδευτικοί της Κεντρικής Μακεδονίας, τα έχουμε καταγγείλει δημόσια, ως Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, και έχουμε αποδείξει με ισχυρά και αναντίρρητα επιχειρήματα, σε επιστημονικά συνέδρια, σε ημερίδες και με πλήθος επιστημονικών άρθρων, ότι είναι επικίνδυνα και ακατάλληλα για τους μαθητές, γιατί τους διδάσκουν με αντιπαιδαγωγικό και συγκρητιστικό τρόπο ένα συνονθύλευμα θρησκειών, σε βάρος της οικείας πίστης των μαθητών.

Επισημαίνουμε επίσης ότι, όπως ήδη γνωρίζετε, η διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκ του Καταστατικού της Χάρτη -που αποτελεί Νόμο του Κράτους- «συνεργάζεται μετά της Πολιτείας, προκειμένου περί θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος, ως τα της Χριστιανικής αγωγής της νεότητος» και «παρακολουθεί το δογματικόν περιεχόμενον των δια τα σχολεία της Στοιχειώδους και Μέσης Εκπαιδεύσεως προοριζομένων διδακτικών βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών» (άρθρ. 2 και 9), σε Συνεδρίασή της στις 12 και 13 Ιανουαρίου του 2015 αποφάσισε ότι δεν συμφωνεί και αυτή με τα Νέα Προγράμματα και πρότεινε την εφαρμογή των ισχυόντων του 2003-2006 με μικρές βελτιώσεις.

Κύριε Υπουργέ,
αν οι διαβεβαιώσεις σας για διάλογο, πριν τη λήψη των όποιων αποφάσεων, ήταν ειλικρινείς, τότε απαιτούμε, άμεσα, να σταματήσει κάθε αυθαίρετη επιμόρφωση, που, κατά παράδοξο τρόπο, διεξάγεται ΜΟΝΟ στο μάθημα των Θρησκευτικών και σε μη ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επιχειρούν να προκαταβάλλουν και να μεθοδεύσουν το τελικό αποτέλεσμα του εξελισσόμενου διαλόγου.

Το ΔΣ της ΠΕΘ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/17/2016 04:49:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ανοιχτή επιστολή - Καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες