ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Ιανουαρίου 2016
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

"Φωτιά" παίρνει ο Περσικός κόλπος.

- Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: "Ζητήστε συγνώμη αλλιώς ξεχάστε τους δέκα Αμερικανούς ναυτικούς".
-Η Τεχεράνη κατηγορεί το Αμερικανικό ναυτικό για παραβίαση χωρικών υδάτων και επικίνδυνους ελιγμούς του "Harry Truman".

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στον Περσικό Κόλπο με το Ιράν να αρνείται να παραδώσει τους δέκα Αμερικανούς...
ναυτικούς (εννέα άνδρες και μία γυναίκα) που συνέλαβε μετά από καταδρομική επιχείρηση των Φρουρών της Επανάστασης σε δύο περιπολικά σκάφη του αμερικανικού Ναυτικού, τους ανακρίνει και καλεί την Ουάσιγκτον να ζητήσει άμεσα συγνώμη για την παραβίαση των χωρικών της υδάτων.

Τη στιγμή που Αμερικανικές πηγές έλεγαν πώς υπήρξε συμφωνία να παραδοθούν οι ναύτες στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry S. Truman που πλέει στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, οι Φρουροί της Επανάστασης όχι μόνο δεν επιβεβαιώνουν αυτές τις πληροφορίες, αλλά τονίζουν πώς ανακρίνονται και κατηγορούν τις ΗΠΑ πώς επί αρκετή ώρα το αεροπλανοφόρο εκτελούσε επικίνδυνους και προκλητικούς ελιγμούς σε χωρικά ύδατα του Ιράν.

“Μετά τη σύλληψη των ναυτικών, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ ενήργησε κατά προκλητικό και μη επαγγελματικό τρόπο για 40 λεπτά, εκτελώντας ελιγμούς στον Κόλπο”, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση ο ναυτικός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του Ιράν ναύαρχος Αλί Φαντάβι.

“Οι Αμερικανοί ναυτικοί ανακρίνονται και οι δηλώσεις για ταχεία απελευθέρωσή τους δεν είναι παρά εικασίες και δεν τις επιβεβαιώνουμε, ούτε τις διαψεύδουμε", δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης Ραμαζάν Σαρίφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TANSIM.

Επιπλέον, η Τεχεράνη απαιτεί από τις ΗΠΑ να ζητήσουν άμεσα συγνώμη για την παραβίαση των ιρανικών χωρικών υδάτων από τα δύο περιπολικά σκάφη, αλλά και από το αεροπλανοφόρο Harry S. Truman. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ επικοινώνησε με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι και όπως λένε πληροφορίες που μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης υιοθέτησε σκληρή στάση.

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα είπε στον Κέρι πώς οι δέκα ναυτικοί βρίσκονται στα ιρανικά χωρικά ύδατα και για να απελευθερωθούν πρέπει να ζητηθεί συγνώμη. Διαφορετικά... άφησε όλα τα ενδεχόμενο ανοιχτά με την κατάσταση πλέον να ξεφεύγει από τα όρια του διπλωματικού επεισοδίου και να αγγίζει αυτά της στρατιωτικής εμπλοκής.

Κι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι Ιρανοί κάνουν λόγο για παραβίαση των χωρικών τους υδάτων από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, κάτι που μεταφράζεται πώς δέχθηκαν έμμεση στρατιωτική απειλή και ως απάντηση κρατούν τους δέκα ναυτικούς και έχουν κατάσχει τα δύο σκάφη που κινήθηκαν χθες από το Κουβέιτ στο Μπαχρέιν.

Το γεγονός δε ότι κατά την μετάβαση του αεροπλανοφόρου Harry S. Truman στον Περσικό Κόλπο πριν από μερικές ημέρες οι Φρουροί της Επανάστασης διεξήγαγαν ναυτική άσκηση με οβίδες και βλήματα να “σκάνε” σε απόσταση μικρότερη των 1.400 μέτρων από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο δείχνει πώς η Τεχεράνη κοντράρει επικίνδυνα τις ΗΠΑ και ταυτόχρονα καταδεικνύει μία προσπάθεια να φανεί πώς τα αμερικανικά πλοία είναι ανεπιθύμητα στην περιοχή.

Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται με τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή και βεβαίως το θέμα της Συρίας, αφού το Ιράν έχει ταχθεί υπέρ του Άσαντ και βεβαίως στο πλευρό της Ρωσίας.

 pronews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 1/13/2016 02:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for ""Φωτιά" παίρνει ο Περσικός κόλπος."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες