ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Ιανουαρίου 2016
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Κάθε μέρα και πιο κοντά στον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. (απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή. Δείτε το βίντεο.)
Ένα μεγάλο θέμα που αναπαράγεται συνεχώς τον τελευταίο καιρό, είναι αυτό που έγινε με εταιρεία Yahoo, η οποία θα διαθέσει σε συνεργαζόμενα, μαζί της, πανεπιστήμια στων ΗΠΑ, τα στοιχεία για τη διαδικτυακή συμπεριφορά 20 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τα στοιχεία αυτά περιέχουν τις επιλογές των χρηστών, αλλά και προσωπικές πληροφορίες όπως η ηλικία και το φύλο.
Το κυριότερο στοιχείο όμως που...
καταργεί πλέον την ατομικότητα και ιδιωτικότητα των χρηστών, είναι πως αποκαλύπτεται η θέση τους από την IP του υπολογιστή τους, δηλαδή από την μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση του μηχανήματος.
Επίσης στοιχεία όπως η αλληλουχία των διαδικτυακών περιηγήσεών τους, το περιεχόμενο των άρθρων που επέλεξαν να διαβάσουν και ο χρόνος παραμονής σε κάθε προορισμό, θα είναι διαθέσιμα στα πανεπιστήμια.

Η Yahoo δικαιολογείται πως με την επιστημονική ανάλυση και εκμετάλλευση των 13,5 terabyte όγκου δεδομένων, μπορούν να αναπτυχθούν μέθοδοι εξόρυξης χρήσιμων πληροφοριών, και ότι στόχος της είναι να προσελκύσει νέα ταλέντα.

Ο πλούτος των πληροφοριών που κρύβεται σε 13,5 terabyte δεδομένων είναι ανεκτίμητος, αφού οι ερευνητές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχουν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους τόσα πολλά δομημένα στοιχεία.
Ο όγκος των δεδομένων αυτών θεωρείται ισοδύναμος με τα δύο τρία του περιεχομένου της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, όπου και φιλοξενούνται μεταξύ άλλων, περισσότερα από 22 εκατομμύρια βιβλία.
Θεωρείται επίσης ικανός να διδάξει στις μηχανές να αναπτύξουν τεχνητή νοημοσύνη, έτσι ώστε να απαντούν σε πολύπλοκα ερωτήματα σε εύλογο χρόνο.

H Yahoo έκανε την ανακοίνωση σε ειδική εκδήλωση προσκαλώντας αποκλειστικά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, και δεσμεύθηκε πως τα δεδομένα που θα δώσει δεν θα περιέχουν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των χρηστών.

Έχω να σας πω όμως ότι παρόμοιες υποθέσεις στο παρελθόν κατέληξαν σε φιάσκο και γκάφες.
Η AOL σε μια ανάλογη κίνηση που είχε κάνει το 2006, είχε αποκαλύψει τα κριτήρια αναζήτησης των χρηστών.
Η Netflix το 2009 είχε αποκαλύψει την ταυτότητα των συνδρομητών της, αφού είχε προσφέρει τα δεδομένα της σε ένα συνέδριο, για να βελτιωθεί ο αλγόριθμος που εξάγει τις προτάσεις της με βάση το ιστορικό των επιλογών των συνδρομητών της.
Το facebook, πρόσφατα, είχε διαθέσει στοιχεία συμπεριφοράς εγγεγραμμένων της, σε ερευνητές οι οποίοι τα υπέβαλλαν εν αγνοία τους σε ένα ψυχολογικό πείραμα που επηρέαζε τη διάθεσή τους.

Όπως καταλαβαίνετε ολοένα και περισσότερο παραβιάζονται οι ατομικές ελευθερίες στο internet και πλέον δεν εξαρτάται από την δική μας προσοχή ή όχι, το αν θα διατεθούν τα στοιχεία που μας αφορούν.

Η ιδιωτική περιήγηση θεωρείται η ασφαλέστερη μέθοδος περιήγησης όσο αφορά την καταγραφή των συνηθειών μας…..
Τουλάχιστον έτσι γνωρίζουμε και πιστεύουμε έως σήμερα, εφόσον κανείς δεν μας εγγυάται τη μη καταγραφή των δεδομένων μας και εκεί.

Το διαδίκτυο και οι υπηρεσίες του έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, και προσπαθούν να συνδυαστούν και με άλλες διευκολύνσεις έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου και καταγραφής των πάντων.

Μία νέα εφαρμογή στα κινητά, νέας γενιάς φυσικά, θα επιτρέπει στους πολίτες να μεταφέρουν χρήματα και γενικότερα να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές μέσω του Smartphone τους, πληκτρολογώντας το νούμερο του κινητού τηλεφώνου, του προσώπου στο οποίο θέλει κανείς να μεταφέρει χρήματα.

Το mobile payments θα επιτρέπει σε κάποιον να μεταφέρει χρήματα από τον λογαριασμό του στον λογαριασμό κάποιου άλλου σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή ακριβώς την στιγμή που θα δίνει την εντολή.

Η μεταφορά χρημάτων μέσω κινητού, θα είναι μια απλή εφαρμογή που θα κατεβάζεις στο κινητό σου.
Ο χρήστης αφού εγγραφεί και ενεργοποιήσει την υπηρεσία, θα μπορεί να εκτελέσει συναλλαγή μεταφοράς χρημάτων.
Η συναλλαγή εικάζεται πως θα είναι απόλυτα ασφαλής, αφού η πληκτρολόγηση του αριθμού του κινητού θα συνοδεύεται από την πληκτρολόγηση ενός κωδικού PIN που θα έχει επιλέξει ο χρήστης ή θα αποστέλλεται από την τράπεζα με τη μορφή ενός μοναδικού κωδικού για κάθε χρήση.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα συνοδεύεται με ένα SMS που θα την πιστοποιεί, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση τα χρήματα θα μεταφέρονται σε τραπεζικό λογαριασμό του εσωτερικού και έτσι θα εντοπίζονται ανά πάσα στιγμή.

Η εφαρμογή θα υποστηρίζει, σε πρώτη φάση, συναλλαγές μεταξύ φυσικών προσώπων (Person to Person), αλλά και μεταξύ φυσικών προσώπων και εμπόρων (Business to consumer commerce), και θα εκτελείται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, που θα διασφαλίζει την επιβεβαίωση των στοιχείων του εντολέα και του δικαιούχου.

Ειδικά στην περίπτωση συναλλαγών μεταξύ φυσικών προσώπων και εμπόρων, ο εντολέας εκτός από το κινητό του δικαιούχου, θα μπορεί να πληκτρολογεί τον ΑΦΜ του, ενώ στην πλήρη εξέλιξή του το σύστημα θα μπορεί να υποστηρίζει και εμπορικές συναλλαγές, και εικάζεται πως στην πορεία του χρόνου θα μπορεί να λαμβάνει ακόμη και απόδειξη ή τιμολόγιο για την συναλλαγή, σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό του.

Με αυτή την είδηση που σας μεταφέρω επαληθεύομαι για ακόμη μία φορά εφόσον επανειλημμένα έχω αναφερθεί και σας έχω μιλήσει για το σχέδιο της αχρήματης κοινωνίας, αλλά και του τσιπαρίσματος, αφού μία τέτοια τεχνολογική κατάσταση μπορεί να άνετα να χαρακτηρισθεί ως τσιπάρισμα.

Βέβαια όλα αυτά θα γίνουν με την δικαιολογία της διευκόλυνσης του ανθρώπου, αλλά και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τα κίνητρα, ωστόσο, για τον πολίτη είναι ισχυρά, αφού μπορεί να στείλει χρήματα άμεσα και να βοηθήσει οποιονδήποτε την συγκεκριμένη στιγμή. Από τον φίλο του που έχασε το πορτοφόλι του, ή αδυνατεί να έχει πρόσβαση στην κάρτα του, μέχρι το παιδί του που έμεινε από χρήματα.
Βασική προϋπόθεση φυσικά είναι να έχεις ενεργό λογαριασμό στην τράπεζα, ο οποίος να έχει χρήματα….
Και σίγουρα αποτελεί ακόμη έναν τρόπο ελέγχου.

Αυτή η εφαρμογή, όπως καταλαβαίνετε, σχεδιάζεται για να καταργήσει πλήρως το πορτοφόλι, αφού το κινητό καθίσταται ένα εργαλείο, στο οποίο φορτώνεις τους τραπεζικούς σου λογαριασμούς, τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, ή μια προπληρωμένη κάρτα όπως αυτές που λανσάρουν εδώ και αρκετό καιρό η Google και η Apple, ή άλλες εταιρείες που χρηματοδοτούν την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την κατάργηση των μετρητών, όπως η Visa Europe Collab.

Ήδη στο εξωτερικό τρέχουν και άλλες εφαρμογές και προτείνονται και άλλες λύσεις, όπως το άνοιγμα λογαριασμού χωρίς την παρουσία του πολίτη, είτε μέσω skype, είτε μέσω εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, τις λεγόμενες Fin-Tech, φωτογραφίζοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριό σου με το κινητό σου.

Η σύγχρονη τεχνολογία θέλει τον τραπεζικό σου λογαριασμό, ή τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σου να είναι «φορτωμένες» στο κινητό σου, το οποίο θα αναγνωρίζεται από το Wi-Fi του καταστήματος όπου είναι ο πολίτης, προκειμένω να κάνει από την πιο απλή αγορά όπως καφέ ή φαγητό, μέχρι οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή.

Οι τράπεζες προετοιμάζονται για τη διάθεση της εφαρμογής έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2016, και φιλοδοξούν με αυτόν το τρόπο να κάνουν ακόμη ένα βήμα για τον περιορισμό του φυσικού χρήματος, και να προκαλέσουν μαζική στροφή προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Όλα τα παραπάνω που σας είπα οδηγούν ταχύτερα απ΄ ότι πιστεύαμε, κάποιοι, στην αχρήματη κοινωνία, και κανείς δεν μπορεί να τεκμηριώσει αν αυτή η κατάσταση θα είναι προοπτική ή εφιάλτης.
Αναμφισβήτητα όμως, μια κοινωνία χωρίς φυσικό χρήμα στις συναλλαγές θα παρέχει τον πλήρη έλεγχο σε κάποιους.

Έτσι στο παραπάνω ερώτημα, της προοπτικής ή του εφιάλτη, έχω να σας πω ότι τα πράγματα εξελίσσονται ακριβώς όπως τα λέγαμε κάποιοι, και κατηγορούμασταν ως συνωμοσιολόγοι.

6 βήματα είναι αυτά που σας έλεγα, και τα μισά, τουλάχιστον, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί…….
- 1 Αχρήματες συναλλαγές,
- 2 Αναγκαστική χρήση κάρτας,
- 3 Κάρτα με τσιπάκι για άμεση πρόσβαση σε δεδομένα,
- 4 Ταυτόχρονη χρήση κάρτας και κινητών νέας τεχνολογίας όπου και έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου,
- 5 Κατάργηση κάρτας και κινητού για συναλλαγές, και αναγκαστικά η χρησιμοποίηση εξ ολοκλήρου βιομετρικών χαρακτηριστικών,
- 6 Και τελικό στάδιο η εμφύτευση του rfid στο χέρι για την πλήρη και άμεση ευκολία των πολιτών.

Όλα γίνονται, και θα γίνουν στο όνομα της ευκολίας και της ασφάλειας.
Στο όνομα αυτών και με πρόσχημα αυτά, προχωρούμε ολοταχώς στην πλήρη παρακολούθηση του ανθρώπου εφόσον η παγκόσμια οικονομική ελίτ μόνο για τις τύχες και τον περιορισμό της ελευθερίας των ανθρώπων δεν ενδιαφέρεται και σκοπός της είναι οι τράπεζες να αποτελούν μονόδρομο για την κοινωνία, και μέσω αυτών να υπάρξει ο απόλυτος έλεγχος, αλλά και η απειλή της αποβολής από το σύστημα και την κοινωνία.

Όλα αυτά συντελούν στην εφαρμογή του σχεδίου της αχρήματης κοινωνίας, η οποία είναι σαν μία κερκόπορτα….
Ανοίγοντας την, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την χρήση μεθόδων συναλλαγών.
Μέθοδοι συναλλαγών που καταργούν κάθε έννοια ελευθερίας και ιδιωτικότητας .
Μέθοδοι συναλλαγών που θα μας ανιχνεύουν, καταγράφουν, αναγνωρίζουν και ταυτοποιούν.

Η αχρήματη κοινωνία και η παρακολούθηση και καταγραφή των συναλλαγών των πολιτών, είναι ο Δούρειος Ίππος για την ολοκληρωτική παρακολούθηση και την κατάργηση της ατομικότητας.

Είναι ο Δούρειος Ίππος για την εμφύτευση του rfid και το χάραγμα του ανθρώπου.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 1/29/2016 11:52:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Κάθε μέρα και πιο κοντά στον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες