ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιανουαρίου 2016
Αναρτήθηκε από Unknown

Κωδικός κόκκινου συναγερμού: "Αποδολαριοποίηση".

Η Κίνα διέταξε τις τράπεζές της να διακόψουν την αγορά δολαρίων ΗΠΑ!

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Κίνα ανέστειλε τις αγορές συναλλάγματος σε ορισμένες κινεζικές τράπεζες και διέταξε άλλες τράπεζες να πάψουν να αγοράζουν δολάρια.
Σύμφωνα με τρεις κινεζικές πηγές, η εντολή της ρυθμιστικής αρχής συναλλάγματος της Κίνας προς τις τράπεζες της χώρας τονίζει την ανάγκη να περιοριστεί η...
αγορά δολαρίων ΗΠΑ για τουλάχιστον ένα μήνα, σε μια προσπάθεια να ανακοπούν οι εκροές κεφαλαίων.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί το γεγονός ότι η Κίνα κατέγραψε την μεγαλύτερη ετήσια πτώση της σε συναλλαγματικά αποθέματα το 2015, ενώ η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (η κεντρική τράπεζα της χώρας) έχει επιτρέψει μια απότομη πτώση στο κινεζικό γουάν, αυξάνοντας τους φόβους για ακόμη μεγαλύτερη φυγή κεφαλαίων.

"Όλες οι τράπεζες σε συγκεκριμένα χρηματιστήρια, μεταξύ άλλων της Σαγκάης και του Σενζέν, έλαβαν την εντολή πρόσφατα", διευκρίνισαν οι τρεις πηγές. Και οι τρεις προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή δεν τους επιτρέπεται να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

"Το συνολικό ποσό των δολαρίων ΗΠΑ, που διατίθεται σε πελάτες από μια τράπεζα σε ένα από αυτά τα χρηματιστήρια τον Ιανουάριο, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το ποσό που πωλήθηκε τον Δεκέμβριο", σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

"Μας ζήτησαν να περιορίσουμε το ποσό αγοράς μας και υπάρχουν στόχοι, αλλά αυτό αφορά κυρίως τα ιδρύματα και τις επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική για ιδιώτες", δήλωσε μία από τις πηγές.

Αξιωματούχοι της Κρατικής Διοίκησης Ξένου Συναλλάγματος της Κίνας έδειξαν συγκρατημένοι και απέφυγαν να σχολιάσουν αμέσως, όταν τους τέθηκαν ερωτήματα.

Η Κίνα ανέστειλε επίσης πράξεις συναλλάγματος για ορισμένες ξένες τράπεζες, όπως η Deutsche Bank, η DBS και Standard Chartered, στα τέλη του περασμένου έτους.

Αλλά ενώ οι τρεις πηγές ισχυρίζονται πως τους πληροφόρησαν ότι η κίνηση αυτή γίνεται στα πλαίσια μιας προσπάθειας να ανακοπεί η εκροή κεφαλαίων, μια διαφορετική πηγή λέει πως κάτι εντελώς διαφορετικό ισχύει στην πραγματικότητα. Αυτό το κάτι δεν είναι άλλο από την πεποίθηση στην Κίνα ότι το δολάριο είναι τώρα άνευ αξίας και σύντομα θα καταρρεύσει εντελώς, ως νόμισμα, αφήνοντας τον κάθε κάτοχο δολαρίων απένταρο. Γι 'αυτό και η Κίνα κάνει ό, τι μπορεί για να ξεφορτωθεί το δολάριο. Ο τρόπος που γίνεται αυτό, ωστόσο, είναι ένα "χρήσιμο πρόσχημα" για τους Κινέζους για να αποτρέψουν την πρόωρη κατάρρευση, γεγονός το οποίο θα τους αφήσει με τρισεκατομμύρια άχρηστα δολάρια ΗΠΑ στα χέρια.

Χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όρισε ότι το κινεζικό γουάν κατατάσσεται πλέον ανάμεσα στα παγκόσμια νομίσματα που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της αξίας που έχουν τα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα.

Το γεγονός αυτό δεν αποκλείεται να προμηνύει μια σημαντική αναδιάταξη του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος και να ισοδυναμεί με την παραδοχή ότι η συνεχιζόμενη κατάσταση του αμερικανικού δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος του κόσμου δεν είναι εγγυημένη.

Ο Jim Rickards των Νew York Times χαρακτήρισε την εν λόγω απόφαση του ΔΝΤ ως «πολιτική απόφαση» σε ειδικό άρθρο του σχετικό με το τι σημαίνει η κίνηση αυτή τόσο για την Κίνα όσο και για τις ΗΠΑ.

Η ιδιότητα μέλους στο αποκλειστικό “κλαμπ” των χωρών που διαθέτουν νόμισμα με ΕΤΔ έχει αλλάξει μόνο μία φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια. Η αλλαγή αυτή σημειώθηκε το 1999, ήταν καθαρά τεχνικής φύσεως και οφείλεται στο γεγονός ότι το γερμανικό μάρκο και το γαλλικό φράγκο αντικαταστάθηκαν από το ευρώ.

Ας φανταστούμε το όλο γεγονός σαν ένα παιχνίδι πόκερ τεσσάρων ατόμων, όπου ένας πέμπτος παίκτης απλά κάθισε στο τραπέζι με ένα τεράστιο αριθμό τσιπ. Αναγκαστικά, το παιχνίδι αυτό θα αποκτήσει νέα δυναμική.

Παρ’ όλο που η Κίνα έχει βελτιώσει αρκετά το βαθμό διαφάνειας στις εκθέσεις για τα αποθέματά της, ιδίως σε σχέση με το χρυσό, μεταξύ 2009-2015 δεν ανέφερε καμία αύξηση στα αποθέματα χρυσού της. Ωστόσο, από τα στοιχεία (κυρίως τα στατιστικά στοιχεία των ορυχείων και τις εισαγωγές του Χονγκ Κονγκ εισαγωγών) προκύπτει ότι, στην πραγματικότητα, η Κίνα έχει αγοράσει χιλιάδες τόνους χρυσού.

Ανάλυση: Investment Watch, Jim Rickards, Financial Times
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 1/20/2016 08:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κωδικός κόκκινου συναγερμού: "Αποδολαριοποίηση"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες