ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Ιανουαρίου 2016
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

"Κοινωνική ευαισθησία" για βιαστές; Πάρτε τους στο σπίτι σας...

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. 
(απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή. Δείτε το βίντεο.)
Μέγα θέμα έχει προκύψει από τα γεγονότα που συνέβησαν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.

Και αν στην αρχή έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα, εντούτοις τα γεγονότα και οι μετέπειτα αποδείξεις από υλικό φωτογραφιών και βίντεο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο διαστρέβλωση της...
πραγματικότητας.

Μιλώ για το μπαράζ σεξουαλικών επιθέσεων από αλλοδαπούς σε γυναίκες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας στη διάρκεια νυχτερινών εορτασμών τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Το γεγονός είχε έρθει στην επιφάνεια από πολλούς κυρίως ιστοτόπους, ωστόσο όπως καταλαβαίνετε για κάποιον που θέλει να είναι αντικειμενικός, αληθής και έγκυρος θα έπρεπε να διασταυρώσει το θέμα και να υπάρξουν αποδείξεις ως προς το αληθές των γεγονότων.

Παρόμοια γεγονότα φαίνεται ότι έλαβαν χώρα σε Ελβετία και Σουηδία μεγαλώνοντας έτσι την πεποίθηση κάποιων πως πρόκειται για στημένα εκ σχεδίου γεγονότα.

Η είδηση που πρωτομεταδόθηκε ήταν όσο γίνεται περισσότερο… μία «ουδέτερη» είδηση, και ανέφερε ότι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς περίπου 1.000 άνδρες επιδόθηκαν σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κλοπές γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, με τίτλο «Εν μέσω πρωτοχρονιάτικων πυροτεχνημάτων, ένα πλήθος εξαγριωμένων ανδρών επιτέθηκαν σεξουαλικά σε φοβισμένες γυναίκες.»

Τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Γερμανία, για ημέρες προσπαθούσαν να αποφύγουν τον φυλετικό χαρακτήρα των επιθέσεων, και ορισμένα μάλιστα αρνήθηκαν ότι στους δράστες υπήρχαν και πρόσφυγες.
Ωστόσο, υπό το βάρος των μαρτύρων, του υλικού από βίντεο και των αποκαλύψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάστηκαν παραδεχτούν την αλήθεια.

Γερμανική εφημερίδα έγραψε πως ο όχλος αριθμούσε τουλάχιστον 1.000 άτομα, και η έκταση της βίας ήταν άνευ προηγουμένου, σε σημείο να σοκαριστούν μέχρι και οι αστυνομικές αρχές, εφόσον ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο.

Μάλιστα παρουσίασε και δηλώσεις του αρχηγού της Αστυνομίας της Κολωνίας που έλεγαν ότι «Πρόκειται περί ενός εγκλήματος σε μια εντελώς νέα διάσταση, και ότι μία τέτοια εγκληματική δραστηριότητα που διαπράχθηκε στη μέση της πόλης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.»

Κάποιοι εικάζουν πως το όλο πρόβλημα ξεκίνησε όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ μεθυσμένων μεταναστών, άλλων νόμιμων - άλλων παρανόμων. Το πλήθος αριθμούσε περί τα 2000 άτομα και ήταν Βορειοαφρικανοί και από την Μέση Ανατολή.

Οι αραβόφωνοι, άρχισαν να ανάβουν και να πετάνε πυροτεχνήματα σε ομάδες διερχόμενων Γερμανών για πλάκα.
Κλήθηκε η αστυνομία, αλλά οι διαθέσιμοι αστυνομικοί εκείνη τη στιγμή ήταν περίπου 150 και όταν τους είδαν οι μετανάστες αντέδρασαν πετώντας και σε αυτούς πυροτεχνήματα.
Μετά από αρκετές συγκρούσεις, περίπου 1.000 άτομα από τον όχλο μετέβησαν στον σιδηροδρομικό σταθμού, όπου έλαβαν χώρα οι μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις.

Στην αρχή επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον μία γερμανίδα έπεσε θύμα βιασμού κατά τη διάρκεια της βίας, 80 ακόμη γυναίκες δέχτηκαν σεξουαλικές επιθέσεις, ενώ άλλες 60 ανέφεραν κλοπές τσαντών, κινητών τηλεφώνων, και πορτοφολιών.

Αυτά τα στοιχεία για τις πρώτες ημέρες, γιατί μέχρι προχθές ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί για τις επιθέσεις στην Κολονία μόνο, έφθασε τις 379.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι είναι κυρίως αιτούντες άσυλο ή παράνομοι μετανάστες, και συνελήφθησαν 71 άτομα εκ των οποίων κάποιοι είχαν πάνω τους σημειώματα με γραμμένες φράσεις στα γερμανικά και στα αραβικά. Φράσεις που έγραφαν «Ωραία στήθη», «Θέλω να κάνουμε σεξ» και «Θα σε σκοτώσω» .
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι Αλγερινοί, Μαροκινοί, Σύροι, Ιρανοί, Ιρακινοί, ένας από την Σερβία, ένας από τις ΗΠΑ και δύο Γερμανοί πολίτες.

Αναμφισβήτητο παραμένει όμως το γεγονός ότι αρχικά έγιναν προσπάθειες να αποσιωπηθεί η όλη κατάσταση, και δημοσιεύματα αναφέρουν δηλώσεις υψηλόβαθμου αστυνομικού αξιωματικού της Φρανκφούρτης πως δόθηκαν αυστηρές εντολές να μην αποκαλύπτονται πληροφορίες για εγκλήματα που διαπράττονται από μετανάστες και να δίνονται μόνο αν υποβάλλονται συγκεκριμένα ερωτήματα από δημοσιογράφους.

Έπειτα από τα παραπάνω μία νέα υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, πως στην πόλη Μπίλεφελτ την παραμονή της πρωτοχρονιάς 500 άνδρες εισήρθαν βιαίως σε δισκοθήκη όπου επιτέθηκαν σεξουαλικά σε γυναίκες. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από την τοπική αστυνομία.

Η Huffington Post στην Γερμανική της έκδοση, έγραψε πως η αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης είχαν συγκαλύψει σκόπιμα το φυλετικό υπόβαθρο των δραστών, και πως χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να παραδεχτούν ότι οι θύτες ήταν μια μεγάλη ομάδα βορειοαφρικανών αιτούντων άσυλο.

Η Bild, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Γερμανία κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του μπαράζ των σεξουαλικών επιθέσεων στην Γερμανία και δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Απαγορεύθηκε στην αστυνομία να πει την αλήθεια;»

Πλέον πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν πως τα γραφεία τύπου των Γερμανικών αστυνομικών διευθύνσεων έχουν λάβει αυστηρές οδηγίες να αποσιωπούνται τα εγκλήματα που διαπράττουν πρόσφυγες ή μετανάστες, και αυτό λόγω του ισχύοντος νόμου στην Γερμανία. Αντιθέτως, μεταδίδεται, ότι η αστυνομία έχει οδηγίες να δημοσιοποιεί τις επιθέσεις ακροδεξιών κατά των μεταναστών.

O Υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maizière δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι δεν συμφωνεί με την εσκεμμένη μη αναφορά της καταγωγής του δράστη, και ότι «Η καταγωγή ενός μετανάστη ή πρόσφυγα δεν πρέπει να αποσιωπάται, διαφορετικά δίδεται αφορμή σε εκείνους που κάνουν λόγο για συνειδητή διαστρέβλωση των γεγονότων από τα ΜΜΕ ή τους πολιτικούς.»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνόμων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Arnold Plickert, ανέφερε ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί πλήρως και οι δράστες θα τιμωρηθούν, ακόμη και αν αυτό οδηγήσει σε αποτελέσματα που είναι πολιτικά άβολα , παραδεχόμενος ότι οι δράστες ήταν πρόσφυγες λέγοντας «εάν υπάρχουν πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν ένα πρόβλημα στην ένταξη στην ανοικτή κοινωνία μας και στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των άλλων, τότε θα πρέπει να στραφούμε εναντίον τους με κάθε σοβαρότητα επικαλούμενοι το νόμο.»

Όλα τα παραπάνω γεγονότα και οι αποκαλύψεις που έγιναν επιβεβαιώνουν τις υποψίες πως οι ομάδες αντρών που έδρασαν στην Κολωνία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις το βράδυ εκείνο, δεν ήταν «αυθόρμητες», αλλά μέρος σχεδίου, δηλαδή οι άντρες κατέβηκαν στα κέντρα των πόλεων με συγκεκριμένους σκοπούς και διαθέσεις.Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Heiko Maas σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag δήλωσε ότι «Κανένας δεν μπορεί να μου πει ότι οι επιθέσεις δεν ήταν συμφωνημένες ή προσχεδιασμένες. Χρειάζεται επειγόντως να εξιχνιάσουμε πώς διαπράττονται τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.

Την άποψη αυτή, ότι οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες, ενισχύουν τα γεγονότα που συνέβησαν σε Ελβετία, Φιλανδία και Σουηδία.
Στην Ελβετία και την Φιλανδία, οι αστυνομικές αρχές με επίσημες ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι υπήρξαν καταγγελίες γυναικών που δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από άνδρες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.
Στη Ζυρίχη κατατέθηκαν πολλές μηνύσεις για σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές. Τουλάχιστον 6 γυναίκες κατήγγειλαν ότι τις περικύκλωσαν και άρχισαν να τις αγγίζουν πολλοί άνδρες με μελαμψό δέρμα.

Επίσης στο Ελσίνκι την ίδια νύχτα, καταγράφθηκε ασυνήθιστος αριθμός περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης , στα οποία εμπλέκονται αιτούντες άσυλο.
Τρία περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης αναφέρθηκαν στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο στην πλειονότητά τους Ιρακινοί. Για δύο περιστατικά ακολούθησε υποβολή μηνύσεων, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας.

Η αστυνομία στο ίδιο δελτίο τύπου ανέφερε ότι έκανε έκτακτες προετοιμασίες εφόσον είχε λάβει πληροφορίες πως άτομα αιτούντα άσυλο είχαν παρόμοια σχέδια με εκείνα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας στη Γερμανία, ενώ την ίδια περίοδο κατά τα προηγούμενα έτη δεν είχαν καταγραφεί ποτέ παρόμοια περιστατικά.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε πρώτο θέμα εχθές και σήμερα για πολλά διεθνή πρακτορεία όπως το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το Γαλλικό πρακτορείο, το Sputnik, το Βερολίνο Γερμανία, το Ria Novosti και άλλα, και ίσως πράγματι να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

Αναμφισβήτητο είναι όμως το γεγονός, ότι τα προβλήματα με τους μετανάστες συνεχώς και μεγαλώνουν, και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη χώρα μας αλλά και με τις υπόλοιπες της Ευρώπης.
Αυξάνονται συνεχώς τα προβλήματα, και όσο και αν θέλουμε να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία και αντιρατσισμό είναι γεγονός.

Το μόνο που πρέπει να παρακαλάμε, έτσι όπως έχει φθάσει πλέον να είναι η κατάσταση, είναι να μην τα δούμε στην πόρτα μας και στις οικογένειές μας.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 1/13/2016 09:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

1 σχόλια for ""Κοινωνική ευαισθησία" για βιαστές; Πάρτε τους στο σπίτι σας... "

  1. Μια κυβέρνηση ενέκρινε και πιστοποιημένο δανεισμού company.We προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών 3%, το οποίο περιλαμβάνει: Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Εμπορική και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, Ιδιότητες και υποθήκες, μετρητά χρέου, Business μετρητά, Ιδιωτική ροών, τα μετρητά αυτοκίνητο, μετρητά ξενοδοχείο, φοιτητής μετρητά επικοινωνήσετε μαζί μου σήμερα σε: guranteefirmlendingcompany@gmail.com

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες