ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Φεβρουαρίου 2016
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Διαλύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση;

-Οι Ολλανδοί ζητούν δημοψήφισμα για την παραμονή τους ή όχι στην Ευρώπη.
-Η Τσεχία εισάγει τον όρο Czexit.
-Politico: " Η Ελλάδα θα γίνει ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων."

Ντόμινο εξελίξεων απειλεί την Ε.Ε., καθώς στην Ολλανδία η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνούν με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας το...
παράδειγμα της Βρετανίας, ενώ ο Τσέχος πρωθυπουργός, Μπόσουχλαβ Σλομπότκα, δήλωσε πως αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία είναι υπέρ του Brexit, το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει η χώρα του!
Ο Μ.  Σλομπότκα εισήγαγε κιόλας έναν νέο όρο στη γενικότερη συζήτηση, τον Czexit.

Σε μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, με λαούς εξασθενημένους από τις πολιτικές λιτότητας, με εκατομμύρια πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να κινούνται σχεδόν ανεξέλεγκτα στα εδάφη της, με το φάντασμα της τρομοκρατίας να πλανάται σαν βαριά σκιά πάω από ολόκληρη την ήπειρο, οι ηγεσίες των κρατών εμμένουν στη φιλοσοφία του ατομικού συμφέροντος και όχι του συνολικού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε γκάλοπ που διενεργήθηκε σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Ολλανδίας, το 53% τάχθηκε ανοικτά υπέρ ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ένωση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας, ο λαός της οποίας θα αποφασίσει στις 23 Ιουνίου αν θέλει να παραμείνει στην ΕΕ ή όχι.

Σε άλλη ερώτηση της έρευνας στην Ολλανδία, προκύπτει ότι σε περίπτωση που διεξαχθεί δημοψήφισμα, τα αποτελέσματα δεν θα είναι απλά οριακά, αλλά θρίλερ. Διότι το 44% εμφανίζεται υπέρ της παραμονής, το 43% κατά και το 13% δηλώνει αναποφάσιστο.

Την ίδια στιγμή, ο Τσέχος πρωθυπουργός, Μπόχουσλαβ Σλομπότκα, επεσήμανε το σοβαρότατο κίνδυνο να ακολουθήσει η χώρα του το δρόμο που θα χαράξει ένα ενδεχόμενο Brexit, με το 62% των πολιτών της Τσεχίας να εμφανίζεται σε πρόσφατο γκάλοπ δυσαρεστημένοι από την παρουσία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διατεθειμένοι να ψηφίσουν κατά της παραμονής, αν διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο και πλέον η Ευρώπη καλείται να αλλάξει άρδην την τακτική της, επανεξετάζοντας τις τακτικές και τις πολιτικές της, τόσο σε επίπεδο οικονομίας, όσο και στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, το οποίο εξελίσσεται σε «ατομική βόμβα» για τη «Γηραιά Ήπειρο».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Σλοβενία, μια χώρα εντός της ζώνης Σένγκεν, δήλωσε ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορά της με την Κροατία. Νοτιότερα, η Σερβία και η ΠΓΔΜ αναζητούν τον περιορισμό της ροής των προσφύγων από την Ελλάδα, και κατ 'ουσίαν, κινούνται προς την κατεύθυνση του ολοκληρωτικού κλεισίμοτος των συνόρων τους, απόφαση που θα αφήσει εκατοντάδες μετανάστες παγιδευμένους στην ελληνική πλευρά.

Την Τρίτη, η βελγική κυβέρνηση κοινοποίησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την απόφαση της για προσωρινή αναστολή της συμφωνίας Σένγκεν για την ελεύθερη κυκλοφορία και για την ανάπτυξη έως και 290 αστυνομικών στα γαλλοβελγικά σύνορα για να αποτρέψουν τους μετανάστες που βρίσκονται στο στρατόπεδο του Καλαί, γνωστό και ως «η Ζούγκλα», από το να περάσουν στο Βέλγιο.

Η κίνηση αυτή ήρθε την στιγμή που η Γαλλία αναμένει σχετική δικαστική απόφαση που θα μπορούσε να επιτρέψει στις γαλλικές αρχές να διαλύσουν τους καταυλισμούς και οικισμούς των μεταναστών στο Καλαί.

Το Βέλγιο είναι η έβδομη χώρα που ζητάει την προσωρινή αναστολή των κανόνων της Σένγκεν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Η λίστα περιλαμβάνει την Αυστρία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, η οποία είναι μέλος της Σένγκεν, αλλά όχι της ΕΕ.

Η αυστριακή απόφαση και τα σημεία συμφόρησης της προσφυγικής ροής που έχουν ενεργοποιηθεί καθ όλο το μήκος της διαδρομής της μετανάστευσης, αναδεικνύουν όλο και περισσότερο την διαφαινόμενη μοίρα της Ελλάδα:
Να μετατραπεί σ ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων!

«Αυτή είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη, γιατί αφήνει Ελλάδα «στο κρύα του λουτρού», καθώς είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσει τις αποφάσεις», υποστήριξε η Αλεξάνδρα Στίγκλμαγιερ, κύρια αναλύτρια του think tank, «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας».

«Οι περιφράξεις που κατασκευάζονται δεν θα είναι αρκετές για να ανακόψουν την ροή», προειδοποίησε. «Θα απαιτηθεί η παρέμβαση της αστυνομίας και αυτό πολύ πιθανά θα οδηγήσει στην χρήση βίας κατά των προσφύγων», προσθέτει.

Η προοπτική της Ελλάδα βρίσκεται τόσο στην αρχή, όσο και στο τέλος της προσφυγικής διαδρομής που προσπαθούν να φτάσουν στην βόρεια Ευρώπη. Είναι ένας από τους λόγους άλλωστε για τους οποίους κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής, οι ηγέτες της ΕΕ χαιρέτισαν την πρόθεση της Επιτροπής να «κάνει συγκεκριμένες προτάσεις το συντομότερο δυνατόν για να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια και να στηρίξει τις χώρες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και των μεταναστών».

Σχεδόν 50 υπάλληλοι της ΕΕ συνεργάζονται αυτή την στιγμή με τις αρχές στην Ελλάδα, παρέχοντας βοήθεια προς την πρώτη χώρα υποδοχής.

Εν τω μεταξύ, οι πρόσφυγες συνεχίζουν να καταφθάνουν σε τεράστιους αριθμούς. Μόνο μέσω Ελλάδος, έχουν ήδη εισέλθει 102.547 άτομα από την αρχή του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, την Τρίτη. Συγκριτικά, το 2015, χρειάστηκαν έξι μήνες. μέχρι τον Ιούνιο, για να ξεπεράσουν οι αφίξεις τις 100.000, αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός.

pronews.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 2/24/2016 11:33:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Διαλύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση; "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες