ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Φεβρουαρίου 2016
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και τα μέσα εξάλειψής της.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. 
(Aπόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή. Δείτε το βίντεο.)
Τις τελευταίες μέρες κάνει θραύση στο διαδίκτυο ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube από την δημοσιογράφο του CBS, Sharyl Attkisson.

Ένα βίντεο στο οποίο η δημοσιογράφος – ερευνήτρια εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους κάποια κινήματα χρησιμοποιούνται για τη διαρροή πληροφοριών, έτσι ώστε να επηρεάσουν τους δημοσιογράφους και εκείνοι με τη σειρά τους την κοινή...
γνώμη.

Η μέθοδος λέγεται astroturf και πρόκειται για νέα τεχνολογική μέθοδο μαζικής πλύσης εγκεφάλων. Η πλύση εγκεφάλου είναι μία πραγματικότητα και η ενέργεια αυτή καθαυτή δεν πραγματοποιείται έτσι όπως φαντάζεται κάποιος, αλλά ούτε και σημαίνει αυτό που μπορεί να έχει στο μυαλό του ο απλός πολίτης.

Είναι αναμφισβήτητο ότι η πραγματικότητά μας κατασκευάζεται προσεκτικά από ισχυρές πηγές εταιρικού, πολιτικού και ειδικού ενδιαφέροντος, έτσι ώστε να επηρεάζεται η κοινή γνώμη.
Κραυγαλέα ψέματα σχετικά με την τρομοκρατία, τα τρόφιμα, τον πόλεμο, ή την υγεία, διαμορφώνονται έτσι ώστε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, και να πιέσουν τους πολίτες, άθελά τους, να αποδεχθούν αυτό που έχει γίνει, ή σχεδιάζεται να συμβεί, έστω και αν έχει καταστροφικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.

Η πρακτική του χειρισμού και ελέγχου της κοινής γνώμης με προσαρμοσμένα μηνύματα μέσω της ενημέρωσης, έχει γίνει τόσο απλή, που πλέον υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία πίσω από αυτή.
Ο ρόλος της βιομηχανίας αυτής είναι να διοχετεύει πληροφορίες σε δημοσιογράφους, Πληροφορίες που είναι εντέχνως στοχευμένες προς όφελος …. ή όχι …. της εκάστοτε κυβέρνησης.
Οι διαφημίσεις για τη διασπορά μηνυμάτων και πληροφοριών, η παραγωγή και διαμόρφωσή τους έχουν μπάτζετ και κόστος εκατομμυρίων, και ποτέ δεν είναι σαφές για το πόσο αλήθεια τελικά λαμβάνουν οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες.

Έξι όμιλοι, η General Electric, η News-Corp, η Disney, η Viacom, η Time Warner, και το CBS, κατέχουν το 90% των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ.
Πέρα από αυτούς τους ομίλους, λειτουργούν και κάποιες ακόμη επιχειρήσεις στο κόσμο της ενημέρωσης, όπως το FOX, το ABC, το CNN, το Comcast, και η Wall Street Journal, δίδοντας στους πολίτες την λάθος αίσθηση της επιλογής της ενημέρωσης.
Με τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης σε άνοδο, η μηχανή προπαγάνδας συνεχίζει να επεκτείνεται, και οι νέες τακτικές πλύσης εγκεφάλου ονομάζονται «Astroturf»

Στο βίντεο, η Sharyl Attkisson αναφέρει ότι το Astroturf είναι μια τεχνική όπου πολιτικά, ή εταιρικά, ή άλλα ειδικά συμφέροντα, μεταμφιέζονται και ανοίγουν και λειτουργούν blogs, ενεργοποιούν λογαριασμούς στο Facebook και στο Twitter, δημοσιεύουν διαφημίσεις, συντάσσουν σχόλια ή επιστολές προς τη σύνταξη ή στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να ξεγελάσουν τον οποιονδήποτε και να εμφανίζονται ως κάποιο ανεξάρτητο ή λαϊκό κίνημα.

Τέτοιοι τρόποι είναι:
– H δημιουργία σελίδων στη Wikipedia, οι οποίες είναι παρακολουθούμενες από εταιρείες.
– Η δημιουργία παρουσίας στα social media, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών σε Facebook και Twitter, που χειρίζονται πληρωμένοι επαγγελματίες.
- Η κρυφή χρηματοδότηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών για να δημιουργήσουν υποστήριξη τρίτων και παρουσία στο διαδίκτυο.
– Η τεχνικές υποστήριξης για βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης σε blogs και ιστοσελίδες τρίτων που υποστηρίζουν κάποια συγκεκριμένη άποψη, θέση και γνώμη.
– Η χρηματοδότηση της βιομηχανικής έρευνας που έπειτα παρουσιάζεται δολίως ως ανεξάρτητη γνώμη.
– Η χρηματοδότηση εμπειρογνωμόνων που εργάζονται σε άσχετα έργα, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργούν πληρωμένους συμβούλους.

Κοινό γνώρισμα όλων των παραπάνω είναι η κάλυψη του ελέγχου των πολιτών, έτσι ώστε σαν θύματα πλύσης εγκεφάλου, να πιστεύουν ότι υπάρχει τεράστιος αριθμός πηγών πληροφόρησης, των οποίων τα μηνύματα μπορεί να ποικίλουν ελαφρώς, ούτως ώστε να καλύψουν την αίσθηση του ελέγχου.

Η δημοσιογράφος συνεχίζει φέρνοντας προσωπικά της παραδείγματα από έρευνές της, αλλά και με το παράδειγμα μίας υποθετικής έρευνας για κάποιο φάρμακο για την χοληστερίνη, λέγοντας ότι η Wikipedia έρχεται σε αντίθεση με τις ιατρικές έρευνες κατά 90% κάθε φορά.
Η συγκεκριμένη σελίδα μπορεί να παρακολουθηθεί από κάποιον επαγγελματία του είδους, επίσης πληρωμένο από την φαρμακοβιομηχανία.

Η ίδια φαρμακοβιομηχανία μπορεί επίσης, να κανόνισε να βελτιωθούν τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Οπότε… φυσικά και δεν ήταν τυχαίο που διαβάσατε αυτόν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που έκανε όλες αυτές τις θετικές αναφορές. Ο οποίος οργανισμός, χρηματοδοτείται κρυφά από την φαρμακοβιομηχανία.

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και με τα socials media, όπου οι λογαριασμοί στο Facebook και το twitter ήταν τόσο θετικοί για το φάρμακο, αφού στην πραγματικότητα ανήκαν σε επαγγελματίες που προσέλαβε η φαρμακοβιομηχανία για να προωθήσει το φάρμακο.

Επίσης, ακριβώς το ίδιο, μπορεί να συμβαίνει με κάποιο γιατρό που δημόσια αποκάλεσε την παρενέργεια του φαρμάκου σε καρκίνο ως μύθο. Ένας τέτοιος γιατρός είναι στην πραγματικότητα, πληρωμένος σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας.

Όσο αφορά τώρα τον δικό μας γιατρό, που τις περισσότερες φορές γνωρίζουμε και προσωπικά, δύναται να πράττει ακριβώς τα ίδια χωρίς δόλο, αν η ιατρική διάλεξη που παρακολούθησε, με όλες αυτές τις θετικές εκτιμήσεις για το φάρμακο, ήταν χρηματοδοτούμενη από την φαρμακοβιομηχανία.

Οι τακτική astroturf χρησιμοποιείται επίσης, για να δυσφημίσει ή να επικρίνει εκείνους που διαφωνούν με ορισμένες θεωρίες ή απόψεις. Αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας στερεότυπα ονόματα όπως συνωμοσιολόγος, ή επικινδυνολόγος, ή φαντασιόπληκτος, έτσι ώστε να κάνει τους πολίτες να αμφισβητούν τα λεγόμενά του, να μακριά από την αλήθεια και να αποδεχθούν τα ψέματα.

Η Sharyl Attkisson τελειώνει την ομιλία της με μερικές ιδέες για το πώς να εντοπίσει κάποιος σημάδια προπαγάνδας και του astroturf.
Τα πρώτα σημάδια της τακτικής του astroturf, περιλαμβάνουν τη χρήση εμπρηστικής γλώσσας όπως μανιακός, τρελός, ψέμματα, παρανοϊκό, ψεύτικο και συνωμοσία.
Οι χειριστές του astroturf συχνά ισχυρίζονται ότι απομυθοποιούν μύθους, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, ενώ οι άνθρωποι όταν ακούνε ότι κάτι είναι μύθος, το δέχονται και σκέφτονται ότι είναι πολύ έξυπνοι για να το πιστέψουν.
Όλα αυτά χωρίς βέβαια να σκεφθούν ότι η όλη ιστορία με τον μύθο…. είναι η ίδια μύθος και εκείνοι το πίστεψαν. Εδώ θέλω να σας τονίσω πως γενικότερα το astroturf τείνει να αποθέτει όλο τον δημόσιο σκεπτικισμό του για αυτούς που εκθέτουν τις αδικίες και όχι για εκείνους που τις κάνουν.
Το astroturf περιλαμβάνει τεχνικές που χειραγωγούν τον νου, έτσι ώστε να καταστείλουν την αλήθεια και να δημιουργήσουν μια εντελώς πλασματική πραγματικότητα.Ούτως ή άλλως σήμερα, ζούμε σε μια κοινωνία που της έχει γίνει εμμονή η παρακολούθηση των πάντων.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα του μεγάλου αδερφού, εφαρμόζεται λογισμικό της κυβέρνησης που υπολογίζει τον βαθμό απειλής του κάθε πολίτη και τον κατηγοριοποιεί σε κόκκινο, κίτρινο ή πράσινο...

Περισσότερα από το 90 τοις εκατό όλων των τοπικών αστυνομικών τμημάτων και σχεδόν όλων των κρατικών υπηρεσιών χρησιμοποιούν κάποιο είδος τεχνολογικής εποπτείας.

Μία από τις πιο κοινές εφαρμογές ονομάζεται Beware, δηλαδή προσοχή, και σαρώνει δισεκατομμύρια εκθέσεων σύλληψης, αρχείων ιδιοκτησίας, εμπορικών βάσεων δεδομένων, βαθιών αναζητήσεων στο Διαδίκτυο, αλλά και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να πληροφορήσει τις αρχές με ποιον έχουν να κάνουν.

Όσο και να ακούγεται αυτό σαν κάτι που έρχεται από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Έτσι… τη στιγμή που κάποιοι αστυνομικοί έπειτα από κλήση που δέχτηκαν για κάποιον που απειλεί την πρώην φίλη του πηγαίνουν να επιληφθούν του συμβάντος, … ένας υπεύθυνος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία συμβουλεύεται το λογισμικό για να ενημερωθεί για τον συγκεκριμένο ύποπτο, με τον ίδιο τρόπο που μια τράπεζα ενημερώνεται για την πιστοληπτική ικανότητα ενός πελάτη, και αυτός μπορεί να είναι ένας δείκτης μέτρησης της συμπεριφοράς.

Το πρόγραμμα, όπως σας είπα, σαρώνει δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων τυχόν εκθέσεων σύλληψης, αρχείων ιδιοκτησίας, εμπορικών βάσεων δεδομένων, βαθιών αναζητήσεων στο Διαδίκτυο και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ατόμου, και υπολογίζει το υψηλότερο επίπεδο απειλής στην τρίχρωμη χρωματική κωδικοποίηση με ένα φωτεινό κόκκινο χρώμα προειδοποίησης.

Το Beware δημιουργήθηκε από την εταιρεία Intrado, και τα αστυνομικά τμήματα άρχισαν να το χρησιμοποιούν από το 2012.
Το πώς ακριβώς το Beware υπολογίζει τις βαθμολογίες απειλής είναι κάτι που ο κατασκευαστής του, η Intrado, θεωρεί εμπορικό μυστικό και έτσι δεν είναι σαφές πόσο βάρος έχει δοθεί σε ένα πλημμέλημα, σε ένα κακούργημα ή σε ένα απειλητικό σχόλιο στο Facebook. Εντούτοις, το πρόγραμμα παρέχει μια αναφορά στον χρήστη.
Στα διαφημιστικά της, η Intrado γράφει ότι το Beware θα μπορούσε να αποκαλύψει ότι ο κάτοικος μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης ήταν ένας βετεράνος του πολέμου που πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες, είχε ποινικές καταδίκες για επίθεση και είχε αναρτήσει ανησυχητικά μηνύματα για τις πολεμικές του εμπειρίες στα socials media.
Ή, για παράδειγμα, όταν οι αστυνομικοί που χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό έρθουν στο σπίτι σας, θα ξέρουν αμέσως ποιοι από τους ένοικους ανήκουν στην πράσινη, ποιοι στην κίτρινη λίστα, και ποιοι στην κόκκινη λίστα.

Όλα όσα έχει κάνει ποτέ κάποιος στο Διαδίκτυο, ακόμα και κάποια απερίσκεπτα σχόλια στο Facebook ή σε ένα φόρουμ πριν από πέντε χρόνια, θα μπορούσαν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν για να υπολογιστεί ο βαθμός απειλής του.
Σε οποιοδήποτε έλεγχο, ο χειριστής του Beware σας «μετράει» βασιζόμενος σε έναν αλγόριθμο που καθορίζει την βαθμολογία απειλής σας.
Η εφαρμογή, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ψάχνει δισεκατομμύρια αρχεία σε εμπορικές και δημόσιες βάσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων όλων των διαθέσιμων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πρόσφατων αγορών και τυχόν σχολίων που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως προσβλητικά. Έπειτα καθορίζει εάν ο βαθμός απειλής σας είναι σε χρώμα πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο.

Ένα πλέγμα ελέγχου αστυνομικού κράτους τύπου Big Brother συστηματικά κατασκευάζεται γύρω μας και μας παρακολουθεί, μας καταγράφει και μας ελέγχει με χίλιους δυο διαφορετικούς τρόπους.

Αυτό έχει επιπτώσεις στην ελευθερία μας μα και καθημερινότητά μας, εφόσον δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τις ανησυχίες σου, είτε συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση, είτε διαδηλώνοντας αρνούμενος την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

Η παρακολούθηση του ανθρώπου είναι γεγονός και σχέδιο εν εξελίξει, και αν υποθέσουμε ότι η αρχική ιδέα ήταν προς όφελος του γενικότερου καλού, παραταύτα εξελίσσεται σε καταπάτηση και στέρηση της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου, και εφιάλτη που θα ζούμε καθημερινά.

Με πληροφορίες από τα
"Λόγιος Ερμής"
The Daily Sheeple
Off the record netBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 2/24/2016 10:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for " Η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και τα μέσα εξάλειψής της."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες