ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Φεβρουαρίου 2016
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η Siemens παραπλάνησε το Ελληνικό κράτος.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου,
επικεφαλής της "Ελλήνων Πολιτείας".
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε γράψει, αναδεικνύοντας τον κατάπτυστο και επιβλαβή για το ελληνικό συμφέρον, Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου.

Ένας εξωδικαστικός Συμβιβασμός που αντικατέστησε την μοναδική στα κοινοβουλευτικά χρονικά, ομόφωνη απόφαση της...
Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2012), η οποία στο πόρισμά της κατέληγε πως το Ελληνικό Δημόσιο βλάφθηκε από τις πρακτικές μίζας της γερμανικής εταιρείας με ποσό τουλάχιστον των 2 δις ευρώ.

Σύντομο ιστορικό και αναπάντητα ερωτήματα
Σε αυτόν το Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, η αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου των 2 δις ευρώ, μετατράπηκε σε 250 εκατ. ευρώ (χοντρικά) και η απόδοσή τους δε θα ήταν τοις μετρητοίς.
Ωστόσο, το οξύμωρο αυτής της θολής, φαύλης και ύποπτης απόφασης περί Εξωδικαστικού Συμβιβασμού Siemens - Ελληνικού Δημοσίου είναι πως, ενώ το ΔΣ της Siemens AG (Γερμανίας) τον ενέκρινε στις 29 Φεβρουαρίου 2012 και το ΔΣ της Siemens AE (Ελλάδος) τον ενέκρινε στις 2 Μαρτίου 2012, όταν και τον υπέγραψε, το Ελληνικό Δημόσιο τον υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2012. Δηλαδή, κοντά στους 6 μήνες μετά, παρ΄ ότι ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός ανέφερε στο σημείο του “δεσμευτική ισχύς”: «…σε περίπτωση που η παρούσα Συμφωνία δεν κυρωθεί εντός 45 ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της από τη Siemens, η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη και θα θεωρείται για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις με τις σχετικές διαδικασίες ως “χωρίς αναγνώριση…”».

Να θυμίσουμε πως την Συμφωνία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου την υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και η καθυστέρηση προκλήθηκε από το γεγονός πως οι προκάτοχοί του, Ζανιάς και Σαχινίδης “αρνούνταν” να τον υπογράψουν.
Η υπογραφή δε, αυτής της Συμφωνίας “έπεσε” από τον σημερινό Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, δυο μέρες πριν το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία για τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, όταν ξεστόμισε το φρικαλέο “ουδείς αναμάρτητος”, μετατρέποντας την αντιμνημονιακή του πολιτική στην απόλυτη δουλική υποταγή του στα Μνημόνια.

Πολλάκις θέσαμε – και ουδέποτε βρήκαμε ανταπόκριση από τους λεγόμενους μεγαλοδημοσιογράφους που λυμαίνονται τις προπαγανδιστικές εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς – καίρια ερωτήματα και για τα οποία δεν πήραμε ποτέ απαντήσεις:
• Γιατί δεν υπέγραφαν οι Ζανιάς και Σαχινίδης τη Συμφωνία; Τους κυρίευε ο φόβος παραπομπής τους στη Δικαιοσύνη; Δεν θεωρούσαν ωφέλιμο για το Ελληνικό Δημόσιο τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό;

• Γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας δεν τον υπέγραφε από τον Ιούνιο του ΄12 που έγινε Υπουργός Οικονομικών και τον υπέγραψε στις 22 Αυγούστου; Τον θεωρούσε και αυτός επιζήμιο αλλά τελικά υπέκυψε στα εκβιαστικά διλήμματα της Μέρκελ για το πολιτικό του μέλλον, που τελικά φαντάζει πως θα είναι λαμπρό;

Η δέσμευση της Siemens για το εργατικό δυναμικό της
Στα συμφωνηθέντα στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, στο σημείο “επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ”, αναφέρονται ρητά τα εξής: “Η Siemens AG (Γερμανίας) αναλαμβάνει να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη παρουσία της Siemens AE (SAE) στην Ελλάδα, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους, με τη χρήση εντός του 2012, των ενδεικνυόμενων μέσων και ενεργειών οικονομικής στήριξης της SAE με ποσό που υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ. Η εκπλήρωση αυτής της διάταξης θα στοιχειοθετείται εγγράφως στην Επιτροπή Εποπτείας από τους Ορκωτούς Ελεγκτές της SAE”.

Η Γερμανική εταιρεία λοιπόν, υποσχόταν στις 2 Μαρτίου 2012 πως, προστατεύει τους 600 εργαζομένους στη Siemens Ελλάδος.
Ωστόσο, σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας τρομακτικά ντοκουμέντα που ανατρέπουν αυτές τις δεσμεύσεις της Siemens. Δηλαδή, την ίδια ώρα που ο CIO της Siemens στην Ελλάδα Πάνος Ξυνής υποσχόταν, τη διασφάλιση των 600 εργαζομένων, αυτή την ίδια ώρα τον “ακύρωνε” η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας κ. Ιωάννα Φαναριώτη, που με εσωτερικό e-mail προς όλους τους εργαζόμενους στη Siemens, με ημερομηνία 12 Απριλίου 2012, ανέφερε:

From: Fanarioti, Ioanna
Sent: Thursday, April 12, 2012 3:10 PM
To: Labor, Union Siemens Greece SAE
Cc: Themistokleous, Antigone
Subject: RE: Ανθρώπινο Δυναμικό της ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε. - Μάρτιος 2012
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Συνημμένα θα βρείτε τα στοιχεία μεταβολών του ανθρώπινου δυναμικού της ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε. έως 31/3/2012 καθώς και τον δημοσιευμένο Ισολογισμό της εταιρείας.
Στον οποίο πίνακα αναγράφεται στη στήλη “αριθμός εργαζομένων αορίστου χρόνου” πως, οι μόνιμοι εργαζόμενοι εκείνη τη χρονική στιγμή στη Siemens ήταν 340 και όχι 600. Που 600 δεν βγαίνουν και αν ακόμη προσθέσουμε και τους 160 που αναφέρονται ως δανειζόμενο προσωπικό. Όμως, σύμφωνα με έγκυρο εργατολόγο, στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας δεν λογίζεται το ενοικιαζόμενο προσωπικό.

Όπως επίσης θα διαπιστώσετε πως, στη στήλη “αριθμός εργαζομένων απολυμένων από 1/1/2009 έως 31/3/2012”, αναφέρεται πως απολύθηκαν 234 ανθρώπινες ψυχές!

Όλα τα παραπάνω – πιστεύουμε πλέον θα “ευαισθητοποιήσουν” τα ΜΜΕ – είναι συνταρακτικά!
Όπερ σημαίνει πως η Siemens παραπλάνησε, κοινώς ξεγέλασε το Ελληνικό Δημόσιο. Παρουσίασε ψευδή και πλασματική κατάσταση περί του ανθρώπινου δυναμικού της, στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!

Παρά ταύτα, θα περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει η πρώτη Κυβέρνηση της “αριστεράς”. Γιατί, κάποιες πληροφορίες μας, αναφέρουν πως υπάρχει έντονο παρασκήνιο της Κυβέρνησης Τσίπρα και της Siemens για τον ενταφιασμό των ανοσιουργημάτων της γερμανικής εταιρείας.
Θα περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει η Επιτροπή Εποπτείας του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία έχουμε πολλάκις καταγγείλει ως υπεύθυνο της συγκάλυψης της μη υλοποίησης από τη Siemens, όλων των σημείων που δεσμεύουν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό.

Θα περιμένουμε να δούμε τι έπραξαν ή τι προτίθενται να πράξουν οι Ορκωτοί Ελεγκτές της SAE.
Αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα δεν μπορεί να σταματήσει εδώ. Οι ένοχοι είναι πολλοί και “ευυπόληπτοι”.

Καταγγέλλουν τη Siemens οι ίδιοι οι εργαζόμενοι
Και ενώ δεν γνωρίζουμε εάν η Siemens της Γερμανίας γνωρίζει αυτές τις “πρακτικές” της Διοίκησης της Siemens Ελλάδος, έρχεται στις 6 Φεβρουαρίου 2014 το Σωματείο εργαζομένων της Siemens, με ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους, να καταγγείλει τη Διοίκηση της γερμανικής εταιρείας, λέγοντας μεταξύ των άλλων τα παρακάτω: “…τον Αύγουστο του 2012 κι ενώ η εταιρεία απασχολούσε 600 εργαζόμενους (κατά δήλωσή της), έκλεισε την υπόθεση Siemens, υπογράφοντας μια συμφωνία με την Ελληνική Δημοκρατία.Η συμφωνία αυτή και περί τις αντιθέτου δηλώσεις της Διοίκησης, πρακτικά καταστρατηγείται, όταν η εταιρεία φτάνει να απασχολεί σήμερα περίπου (αρνείται να μας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό) 250 εργαζόμενους και δεν προβαίνει σε καμιά κίνηση προς την κατεύθυνση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας βάσει της επένδυσης που περιέχει ο εν λόγω συμβιβασμός…”.

Ωστόσο, από την ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων της Siemens, εξάγουμε ένα σημαντικό ερώτημα:
• Δεν είχε ενημερωθεί το Σωματείο εργαζομένων της Siemens, με το e-mail της κ. Φαναριώτη ότι στις 31 Μαρτίου 2012 οι εργαζόμενοι στη Siemens ήταν 340; Όπως άλλωστε, είχαν ενημερωθεί και όλοι οι εργαζόμενοι στη Siemens. Αυτό το “δημόσιο” e-mail – σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας – ήταν ο λόγος αποπομπής (απόλυσης) της κ. Φαναριώτη!

Και μια εξ ίσου σημαντική διαπίστωση:
• Σύμφωνα με το e-mail της κ. Φαναριώτη οι εργαζόμενοι στη Siemens την 31η Μαρτίου 2012 ήταν 340. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων της εταιρείας οι εργαζόμενοί της, στις 6 Φεβρουαρίου 2014, είναι 250. Άρα, εντός δυο ετών απολύθηκαν άλλοι 90 εργαζόμενοι!
Έργα και ημέρες της Διοίκησης Ξυνή στην μετά Χριστοφοράκο εποχή!
Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/14/2016 05:24:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Siemens παραπλάνησε το Ελληνικό κράτος."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες