ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Μαρτίου 2016
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Απάντηση στο άρθρο " Κύπρος: Διαμάχη για τους «αθέατους καταδρομείς» που... δεν υπήρξαν ποτέ! "

Επιστολή προς την ηλεκτρονική εφημερίδα «Πρώτο θέμα» και την εφημερίδα της Κύπρου «Πολίτης». 
Απάντηση στο άρθρο του δημοσιογράφου Μανώλη Καλατζή με τίτλο : «Κύπρος: Διαμάχη για τους «αθέατους καταδρομείς» που... δεν υπήρξαν ποτέ!», την οποία παρακαλώ να δημοσιεύσετε. 

Ονομάζομαι Νικόλαος Αργυρόπουλος, είμαι Βετεράνος του πολέμου της Κύπρου το 1974 και Πρόεδρος του...
Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974».

Η ηλεκτρονική εφημερίδα σας «Πρώτο θέμα» την 1η Μαρτίου 2016 δημοσίευσε άρθρο του δημοσιογράφου Μανώλη Καλατζή με τίτλο : «Κύπρος: Διαμάχη για τους «αθέατους καταδρομείς» που... δεν υπήρξαν ποτέ!», στο οποίο με αναφέρει ασαφώς και με τρόπο που αφήνει υπόνοιες για ενδεχόμενη ύποπτη εμπλοκή μου.
Το ίδιο άρθρο δημοσίευσε η εφημερίδα «Πολίτης» στις 29.02.2016.

Προκειμένου για την πληρέστερη και τεκμηριωμένη ενημέρωση τόσο των αναγνωστών σας όσο και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου επισημαίνω τα ακόλουθα :

1ον: Η εξ ολοκλήρου ψευδής ιστορία των δήθεν «αθέατων καταδρομέων», παρουσιάσθηκε δια φαντασίας Πατεράκη και επανειλημμένης τηλεοπτικής προβολής Χαρδαβέλα το έτος 2008 και έπεισε πάρα πολλούς θεατές, μεταξύ των οποίων Πολιτικούς (ακόμα και Αρχηγό κόμματος της Κύπρου), Δημοτικούς άρχοντες και Συμβούλους, Κυβερνητικούς Αξιωματούχους, Ανώτατους Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας, δημοσιογράφους και διάσημες προσωπικότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, οι οποίοι παρευρέθηκαν μάλιστα σε σχετικές με το θέμα εκδηλώσεις.

2ον: Με την βοήθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974», διενήργησα μια κοπιαστική, πολύμηνη, πολύπλευρη και πολυέξοδη (εξ ιδίων) έρευνα για την τεκμηρίωση της ψεύτικης ιστορίας των δήθεν «αθέατων καταδρομέων», συλλέγοντας ένα προς ένα τα αποδεικτικά στοιχεία με επίσημα έγγραφα από κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδος και της Κύπρου.

3ον: Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, στις 7 Ιουλίου 2009 με έγγραφό μας συνοδευόμενο από το σύνολο των έντεκα (11) εγγράφων της έρευνάς μας, ενημερώσαμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Δημητρίου, ως εποπτεύοντα την Υπηρεσία Ανεγέρσεως Μνημείων, με ταυτόχρονη κοινοποίηση ΟΛΩΝ των εγγράφων στους :
Α) Πρόεδρο Βουλής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριο Καρογιάν
Β) Υπουργό Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστα Παπακώστα
Γ) Υπουργό Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάρκο Κυπριανού
Δ) Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Λουκά Λουκά
Ε) Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Βασίλειο Παπαϊωάννου
Ζ) Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Κύπρου Αντιστράτηγο κ. Πέτρο Τσαλικίδη
Η) Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Γράψα
Θ) Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Βούλγαρη.

Στις 19 Ιουλίου 2009, όταν είχα μεταβεί στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις πένθους και μνήμης της 35ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, συνάντησα στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ τον Αρχηγό ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο κ. Πέτρο Τσαλικίδη και τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστα Παπακώστα, τους οποίους ενημέρωσα αναλυτικά και με λεπτομέρειες για την υπόθεση των «αθέατων» και του «μνημείου».

Ο κ. Παπακώστας με ευχαρίστησε, με συνεχάρη για τις ενέργειες του Συλλόγου μας χάρη στις οποίες, όπως είπε, απεκαλύφθη μια μεγάλη απάτη σε βάρος της Κυπριακής Ιστορίας και με διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα επιληφθεί της υποθέσεως και θα προωθήσει τον φάκελο με τα στοιχεία που του παρέδωσα στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης και οπωσδήποτε στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου για ποινική διερεύνηση του θέματος.

Τίποτα από αυτά δεν συνέβη, ΟΥΔΕΙΣ αρμόδιος (Υπουργός ή άλλος Αξιωματούχος) ασχολήθηκε με την υπόθεση και τον Σεπτέμβριο του έτους 2009 αναγκασθήκαμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την πιστοποίηση της ψευδούς ιστορίας και την κατεδάφιση του πλαστού μνημείου, που η παρουσία του παραχαράσσει την Ιστορία της Κύπρου και προσβάλλει την μνήμη των πραγματικών πολεμιστών και ιδιαίτερα των πεσόντων υπέρ της Ελευθερίας της Κύπρου.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε στις 18 Ιουνίου 2014 ότι: όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ιστορία είναι ψευδής και ανυπόστατη και το μνημείο είναι πράγματι πλαστό, ωστόσο δεν είναι αρμόδιο να διατάξει την κατεδάφισή του …

4ον: Το ιστολόγιο ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ στις 10 Ιουνίου 2010 δημοσίευσε την υπόθεση, παραθέτοντας ΟΛΑ τα επίσημα έγγραφα της έρευνας και τονίζοντας ΠΟΙΟΣ έκανε την έρευνα και ανέδειξε το
θέμα.
Για επιβεβαίωση : ( ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αθέατοι Καταδρομείς στην Κύπρο το 1966. Κάποιοι προσπαθούν να βεβηλώσουν την Ιστορία για προσωπικά οφέλη; )

Στο όψιμο άρθρο του (μετά από έξι τουλάχιστον χρόνια ευρείας δημοσιότητας) ο κ. Μανώλης Καλατζής, αναφέρεται στα αποδεικτικά της απάτης έγγραφα και στοιχεία, που σημαίνει ότι τα έχει μελετήσει και επομένως έχει διαπιστώσει ότι ΟΛΑ τα επίσημα έγγραφα είτε ως ερώτηση φέρουν την υπογραφή μου είτε ως απάντηση απευθύνονται σ’ εμένα. 

Εν τούτοις ΑΠΟΣΙΩΠΑ εντελώς ότι είμαι ο ΜΟΝΟΣ άνθρωπος που έτρεξε, έψαξε, ανακάλυψε τα έγγραφα και με αυτά αποκάλυψε την απάτη, όταν μάλιστα αυτοί που επιχειρούν ύπουλα σήμερα να καπηλευθούν την έρευνα για λόγους αυτοπροβολής, ούτε καν ασχολήθηκαν με το θέμα (δεν ήθελαν; δεν ήξεραν; δεν μπορούσαν; ότι κι’ αν ισχύει είναι αδιάφορο).

Σύμφωνα με δηλώσεις εξαιρετικά αξιόλογων Κύπριων φίλων μου, ο κ. Μ. Καλατζής θεωρείται δημοσιογράφος που εξετάζει όλες τις πλευρές των θεμάτων που ασχολείται και δίνει βήμα σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Θεωρώ ότι η απόφασή του να δημοσιεύσει το εν λόγω θέμα εξετάζοντάς το μονόπλευρα, αδικεί την φήμη του.

Είναι γεγονός όμως ότι το άρθρο του κ. Μ. Καλατζή, έστω και ελλιπές, έστω και καθυστερημένα, αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μου και ηχηρότατο κόλαφο στους Κύπριους παράγοντες της εποχής εκείνης (Κυβερνητικούς και άλλους) για την προκλητική αδιαφορία και αδράνειά τους, εσκεμμένη ή μη, και βέβαια για την ένοχη σιωπή τους.

Παραμένω στη διάθεσή σας ή των Αρχών Ελλάδος και Κύπρου για ΚΑΘΕ διευκρίνιση.

Αθήνα, 2α Μαρτίου 2016
Με εκτίμηση
Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 3/02/2016 01:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απάντηση στο άρθρο " Κύπρος: Διαμάχη για τους «αθέατους καταδρομείς» που... δεν υπήρξαν ποτέ! ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες