ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Μαρτίου 2016
Αναρτήθηκε από Unknown

Απαντήσεις από δυο μέλη του μπλόκου στα Δολιανά.

Από δυο κατοίκους των Δολιανών που συμμετείχαν στον αποκλεισμό του δρόμου και δεν επέτρεψαν την φιλοξενία των προσφύγων στην μαθητική εστία,   λάβαμε και δημοσιεύουμε τις παρακάτω απαντήσεις,   σχετικά με όσα αναφέρθηκαν σε χθεσινή  ανάρτηση,  για την απίστευτη ταλαιπωρία την οποία υπέσστησαν εξαιτίας τους 200 άνθρωποι,οι περισσότεροι των οποίων μικρά πα παιδία.

"Το Σαββάτο 12 Μαρτίου 2016 μετά από κάλεσμα του...
Τοπικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στα Δολιανά , κατά την οποία η Δημοτική Αρχή και οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων ενημέρωσαν τους κατοίκους των Δολιανών για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων .

Στη συνέλευση αυτή πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις , και τέθηκαν κάποιοι όροι οι οποίοι θα διασφάλιζαν κατά το  δυνατόν την αρμονική συμβίωση των Δολιανιτών με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Στις 18 Μαρτίου κατέφθασαν στα Δολιανά 207 πρόσφυγες και κατέλυσαν στην Μαθητική Εστία.
Στο πρωτόκολλο της Μαθητικής Εστίας αναφέρεται ότι η δυναμικότητα είναι 120 και με ανοχή έως 150 άτομα.
Όπως αντιλαμβάνεστε ο αριθμός των προσφύγων υπερβαίνει αρκετά το ανώτατο όριο , παρόλα αυτά όμως με τη χρήση άλλων χώρων όπως αναγνωστήριο κλπ , οι συνθήκες διαβίωσης εξακολουθούν να είναι ανθρώπινες .

Στις 21 Μαρτίου νέος αιφνιδιασμός για την τοπική κοινωνία με το ενδεχόμενο έλευσης άλλων 200 προσφύγων. Το που θα έμπαιναν αυτοί οι άνθρωποι κανείς δεν το γνωρίζει.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε σε εκείνη τη βραδιά που στήθηκε το μπλόκο στη διασταύρωση Δολιανών.

Το μπλόκο δεν το έστησαν κάποιοι κάτοικοι , αλλά οι τοπικοί φορείς του χωριού υλοποιώντας τις αποφάσεις της πρόσφατης λαϊκής συνέλευσης .
Παρόντες ήταν :
Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δολιανών
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών
Ο πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής Δολιανών
Κάτοικοι Δολιανών , Παρακαλάμου και Καλπακίου
Δυο Αντιδήμαρχοι
Δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι

Την επόμενη μέρα 22 Μαρτίου ο Δήμαρχος Πωγωνίου έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , υπόψη κ. Βίτσα , η οποία δημοσιεύτηκε και στα Τοπικά ΜΜΕ ,και όποιος επιθυμεί μπορεί να τη διαβάσει εδώ . ( Ο Δήμος Πωγωνίου για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων. )
Νομίζω ότι η επιστολή είναι σαφής.

Την ίδια μέρα δεν λειτούργησαν τα σχολεία των Δολιανών –Λύκειο Πωγωνίου καθώς οι μαθητές αποφάσισαν να παρευρεθούν στο μπλόκο.

Στο μπλόκο λοιπόν αυτό δεν ήμασταν ούτε οι ελάχιστοι ούτε οι υπερπατριώτες , ούτε οι νοσταλγοί ανώμαλων εποχών.

Το μπλόκο αυτό υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια τόσο των Δολιανιτών και Πωγωνίσιων όσο και των Προσφύγων .
Αν ο αρθρογράφος μας χαρακτηρίζει ακροδεξιούς επειδή δεν επιτρέψαμε να γίνουν τα Δολιανά μια νέα Ειδομένη , του λέω ότι η βλακεία είναι ανίκητη.

Και κάτι ακόμη έχω να πω προς τον ανώνυμο Γκαιμπελίσκο.
Τα προβοκατόρικα άρθρα του με τον δήθεν προοδευτικό μανδύα τυχάρπαστων ιδεολογημάτων αλλά και τη φασίζουσα πρακτική της ανωνυμίας δεν μπορούν να μηδενίσουν το γεγονός ότι στα Δολιανά φιλοξενούνται σε ανθρώπινες συνθήκες 207 πρόσφυγες ήδη , και αποτελούμε παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για ολόκληρο τον Νομό Ιωαννίνων.
ΔΟΛΙΑΝΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΟΣ

θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα και να σας επισημάνω ότι η παρουσίαση του θέματος από την πλευρά σας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ για το χωριό μας.
Και πραγματικά λυπάμαι πολύ γιατί μέχρι σήμερα ήμουν σχεδόν καθημερινός επισκέπτης στην ιστοσελίδα σας για να πληροφορηθώ τα νέα της Ηπείρου.

Κύριοι, για λόγους που εσείς μόνο γνωρίζετε, αποκρύψατε την αλήθεια με τα γραφόμενά σας.
Η μισή αλήθεια όμως είναι το χειρότερο ψέμα!
Ή απλά η δημοσιογραφική σας δουλειά είναι τόσο πρόχειρη που οδηγεί στην παραπληροφόρηση του κοινού.

Η αλήθεια είναι ότι το χωριό μας ήδη εδώ και μια εβδομάδα φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της παλαιάς μαθητικής εστίας περίπου 200 πρόσφυγες, τους οποίους έχουμε δεχτεί με όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα κ.λ.π.

 Η αλήθεια είναι επίσης ότι ο αριθμός αυτός είναι και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορεί να εξυπηρετηθεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
Και συνεπώς ζητήσαμε μέσω της Δημοτικής Αρχής να μην σταλούν περισσότεροι πρόσφυγες στο χωριό μας, διότι το γεγονός αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα.
Και στις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων των προσφύγων αλλά πολύ πιθανό και στους κατοίκους του χωριού.

Είναι αλήθεια λογικό σε ένα χωριό 200 μόνιμων κατοίκων, να φιλοξενηθούν οι υπερδιπλάσιοι πρόσφυγες?
Και γιατί δεν θα πρέπει να αναλάβουν να φιλοξενήσουν κάποιο αριθμό ατόμων και τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής?
Ή ακόμη και η πόλη των Ιωαννίνων.
Δηλαδή θα είναι καλύτερα οι πρόσφυγες να διανυκτερεύουν σε σκηνές στην ύπαιθρο απ' ότι στι κλειστό της Λιμνοπούλας?

Είναι προφανές λοιπόν ότι το συμπέρασμά σας "Με λίγα λόγια, ας πάνε όπου αλλού θέλουν οι πρόσφυγες εκτός από τα Δολιανά!" είναι πέρα για πέρα ανεδαφικό, αποτελεί λασπολογία του χειρίστου είδους και τα σχόλιά σας περί υπερπατριωτών και ΤΕΑ δείχνουν το λιγότερο εμπάθεια.

Ας βγάλει κάθε αναγνώστης τα συμπεράσματά του.
Ένας αγανακτισμένος Δολιανίτης.

Υ.Γ. Δεν περιμένω φυσικά να δημοσιευθεί η απάντησή μου, αλλά μπαίνω στον κόπο να σας στείλω αυτό το email για να μη νομίζετε ότι καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας σερβίρετε.
Αν σας γίνει συνήθεια η απόκρυψη της αλήθειας, να είστε βέβαιοι ότι εσείς θα χάσετε.

 epirusgate.blogspot.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/24/2016 11:27:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Απαντήσεις από δυο μέλη του μπλόκου στα Δολιανά."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες