ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2016
Αναρτήθηκε από nikos

Ο Δήμος Πωγωνίου για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Ο Δήμος Πωγωνίου έγινε αποδέκτης της εντολής του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δημ. Βίτσα για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Ένας από τους πιο αδικημένους Δήμους της χώρας καλείται σήμερα, από την Κυβέρνηση, να ξεπεράσει τα τοπικά προβλήματα που είναι αυξημένα σε αυτό το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που έχουν περιέλθει οι Ο.Τ.Α. και να ...
φιλοξενήσει τον αριθμό των προσφύγων που θα φτάσουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, ο καταλληλότερος χώρος είναι η Μαθητική Εστία Δολιανών.

Από την πλευρά μας επισημάνθηκε το γεγονός ότι η μαθητική εστία βρίσκεται εντός του χωριού και πλησίον λειτουργούσας σχολικής μονάδας (Γυμνάσιο και Λύκειο Δολιανών με 200 μαθητές).

Η απόφαση της πολιτείας εντούτοις είναι τελεσίδικη, με τα συνεργεία να έχουν προχωρήσει ήδη σε παρεμβάσεις στον χώρο.

Επισημαίνουμε δε στην πολιτεία ότι ο Δήμος δε δέχεται να δημιουργηθεί και δεύτερο κέντρο φιλοξενίας, στο γήπεδο Δολιανών.
Αφενός ο χώρος χρησιμοποιείται καθημερινά από τους κατοίκους και δη τα παιδιά της Τ.Κ. Δολιανών κι αφετέρου ο κοινωνικός ιστός ενός παραμεθόριου χωριού δε μπορεί να αντέξει δύο κέντρα φιλοξενίας.

Η θέση του Δήμου είναι ξεκάθαρη και συμβαδίζει απόλυτα με την άποψη των κατοίκων της περιοχής.

O Δήμος Πωγωνίου είναι θετικός στην φιλοξενία των προσφύγων, υπό προϋποθέσεις.
Ο Δήμος θέτει βασικούς όρους που αφορούν στην υγιεινή, ασφάλεια και καλή διαβίωση αυτών των ανθρώπων.
Ο αριθμός τους δεν μπορεί να ξεπεράσει τον αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς η εστία, μετατρέποντάς την σε «αποθήκη ψυχών».
Αυτοί είναι όροι που δεν είναι διαπραγματεύσιμοι.
Η ευθύνη για την υποδοχή και φιλοξενία ανήκει στο κράτος και ο Δήμος Πωγωνίου επικουρικά θα συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση.

Η περιοχή του Πωγωνίου έχει γνωρίσει τη βία που ξυπνάει ο πόλεμος και έχει ζήσει τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.
Άλλωστε και στο παρελθόν ο Δήμος Πωγωνίου είχε γίνει ο μεγάλος αποδέκτης όσων εισέρρεαν από τη γείτονα Αλβανία. Τώρα, για μία ακόμη φορά, ο Δήμος Πωγωνίου καλείται, να δείξει το αίσθημα αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας που διακατέχει τους δημότες του.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για χιλιάδες συνανθρώπους μας, ανοίγουμε την πόρτα μας και προσφέρουμε καταφύγιο σε όσους βρεθούν στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργείται με απόφαση της πολιτείας.

Καλούμε τους δημότες μας να σταθούν στο πλευρό του Δήμου, προκειμένου να σχεδιαστεί μια κοινή στρατηγική για την συμπαράσταση αυτών των ανθρώπων.
Για όσο διάστημα παραμείνουν στο Δήμο, πριν πάρουν το δρόμο για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ο Δήμος Πωγωνίου θα σταθεί αρωγός τους.

Το προσφυγικό πρόβλημα είναι τεράστιο και καθημερινά μεγεθύνεται.
Ο ανθρώπινος πόνος δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κανέναν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Ο Δήμος Πωγωνίου, με τη συμπαράσταση των δημοτών του, δηλώνει παρών και έτοιμος να προσφέρει χείρα βοηθείας σε όσους την χρειάζονται.

Επισημαίνουμε δε στην Κυβέρνηση, ότι δεν ξεχνούμε και τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και τους δημότες μας και την καλούμε να δείξει τη δέουσα ευαισθησία σε αυτό το παραμεθόριο κομμάτι της ελληνικής γης που πλήττεται από την φτώχεια.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 3/11/2016 01:18:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ο Δήμος Πωγωνίου για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες