ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Μαρτίου 2016
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: "Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες."

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στο πλαίσιο του Πανηπειρωτικού Πανοράματος, διοργανώνει συλλογή ειδών άμεσης ανάγκης στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, προετοιμάζεται εντατικά για το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016» τη φετινή χρονιά στην Αθήνα - αυτό το Σάββατο και...
την Κυριακή, 5 και 6 Μαρτίου στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τότε που ο ίδιος χώρος στέγαζε προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες.
Σήμερα, η προσφυγική κρίση μετατρέπεται, μέρα με τη μέρα, σε όλο και πιο αποτρόπαιο καιάδα ψυχών και λαών.
Ο Καιάδας αυτός δουλεύει ασταμάτητα.
Πρόσφυγες πνίγονται, αυτοκτονούν, προσφυγόπουλα ξεκινάνε με τα πόδια από την Αθήνα για την Ειδομένη και χιλιάδες στοιβάζονται δεξιά αριστερά σε μια χώρα σε γενικότερη, εντεινόμενη ασφυξία.

Προετοιμαζόμαστε για το "ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ", δίνουμε όλη την ψυχή μας για την επιτυχία του, και λίγα χιλιόμετρα μακριά μας, στους επιβατικούς σταθμούς των Ε1, Ε2, Ε3 του λιμανιού στοιβάζονται εκατοντάδες μωρομάνες με τα παιδιά τους ενώ τα καράβια διαρκώς κουβαλάνε κι άλλους πρόσφυγες από τα νησιά όπου οι υποδομές υποδοχής ασφυκτιούν καιρό τώρα.

Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.
Αυτό όμως που μπορούμε και πρέπει να προβλέψουμε είναι ένα στοιχειώδες νεύμα αλληλεγγύης για αυτούς που αγρυπνούνε στο λιμάνι, στο Ελληνικό στο Σχιστό, στη Βικτώρια, στο πεδίο του Άρεως, στις εθνικές, σε διάσπαρτους χώρους, στα Διαβατά, στην Ειδομένη.

Αυτό στο οποίο καλούμαστε είναι η ενεργή συμμετοχή σε μια σκυταλοδρομία αλληλεγγύης!
Και οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες έχουν την αλληλεγγύη για θεμέλιο στο αξιακό φορτίο των συλλόγων τους, τους κινήματος της Αποδημίας.
Δεν θα μπορούσαν να μην είναι εναργά παρόντες σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς σε μια τέτοια, τραγικά κρίση.

Στο πλαίσιο του “Πανηπειρωτικού Πανοράματος” η Π.Σ.Ε.. στήνει ένα ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, όπου καλεί τους συμπατριώτες, τους επισκέπτες του Πανοράματος, να φέρουν - όσοι μπορούν - ότι μπορούν από είδη άμεσης ανάγκης, από αυτά που αναγράφονται στην ακόλουθη λίστα:

Τρόφιμα: Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους, Γάλα για βρέφη και παιδιά, Νερό, Ζάχαρη, Τσάϊ, Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης, πρωινά σνακ (μπισκότα, κρουασάν, κτλ).

Φάρμακα: Αεροτσάμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα), Tobrex - Tobratex (κολλύριο για τα μάτια), Otrivin (για τη μύτη), Zovirax (δερματικό), Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30, Klaricid, Azirox, Vibramycin, Voltaren, Trebon, Μάσκες. Γάντια, Κλαριθομυκινη, Θερμόμετρα, Sudocream, Fucicort.

Ρούχα: Κουβέρτες, Υπνόσακοι, Παπούτσια.

Κάθε προσφορά δίνει κουράγιο και δύναμη, δίνει ζωή!
Είναι το ελάχιστο που όσο ελάχιστο και αν είναι, από το τίποτε είναι άπειρες φορές μεγαλύτερο.

Η ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πρωτοστατούν και στο μετερίζι της αλληλεγγύης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και για τον τόπο μας, το λαό μας και τους ίδιους.

Ο αξιακός πολιτισμός της παράδοσης έχει διδάξει ότι αληθινά δικό μας είναι αυτό που δίνουμε, αυτό που μοιραζόμαστε!

Κι η αλληλεγγύη είναι και αυτή παράδοση και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης, το “ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016”.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 3/02/2016 01:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: "Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες