ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Απριλίου 2016
Αναρτήθηκε από Unknown

Αν δεν μπορεί η Αστυνομία, ποιος μπορεί;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Ένα «σενάριο» της αστυνομίας, αφορά στο ενδεχόμενο ο Ρουπακιάς να γίνει στόχος χρυσαυγιτών.
Το φοβούνται αρκετά οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. γιατί ο δολοφόνος «ξέρει πολλά» .

Το δημοσίευμα με την είδηση και την «πολύ σημαντική και απόρρητη έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας» προέρχεται από μεγάλη καθημερινή εφημερίδα . Προξενεί σειρά ερωτημάτων και ...
συλλογισμών.

«Η Ελληνική Αστυνομία – έλεγε το δημοσίευμα- φοβάται ότι θα δολοφονηθεί ο Ρουπακιάς».
Καλά κάνει.
Ο Ρουπακιάς είναι ένας μισητός δολοφόνος που αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του χρόνου προφυλάκισης.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη «βαδίζει» με βηματισμό χελώνας .
Αλλά το αν φοβάται ή όχι η Αστυνομία δεν «συμφέρει» κανέναν να πάρει δημοσιότητα, ακόμα κι αν διαψευστεί γιατί θα είναι παραδοχή της Αστυνομίας ότι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Μετά δηλαδή τη Δικαιοσύνη που δεν…. προλαβαίνει να τον δικάσει αλλά τον αφήνει ελεύθερο, η Αστυνομία μας λέει ότι δεν μπορεί να τον προστατεύσει;
Κι έρχεται μετά ο Τσίπρας και οι υπουργοί του και μας λένε ότι «κυβερνούν και θα κυβερνούν γιατί είναι κυβέρνηση τετραετίας»;

Αλλά και πως είναι δυνατόν απόρρητη έκθεση της Αστυνομίας να διοχετεύεται σε μια εφημερίδα που «τρίβει τα χέρια της για την αποκλειστικότητα» αλλά στην ουσία και αυτός που «έδωσε» την απόρρητη είδηση και αυτός που τη δημοσίευσε, είναι συνένοχοι σε ενός είδους «αδίκημα» - ίσως ηθικού, νομικός δεν είμαι – που συμβάλλει σε κάποιου είδους «αποσταθεροποίηση».
Αυτός που «έδωσε» την είδηση, κάποιο λόγο θα είχε.

Η εφημερίδα βέβαια είναι εφημερίδα.
Τις ψάχνει, τις βρίσκει , τις «παίρνει» τις ειδήσεις και τις κάνει κτήμα του πολίτη ώστε να γνωρίζει την αλήθεια.
Αυτός είναι ο σκοπός, ο στόχος αλλά και η αποστολή της.
Μερικές φορές ίσως, πρέπει να εξετάζει και τα ενδεχόμενα επακόλουθα. Αλλά εδώ δεν εξέτασε τα ενδεχόμενα επακόλουθα η «πηγή» που διέρρευσε την «σημαντική και απόρρητη έκθεση», η εφημερίδα θα το έκανε;

Προσέξτε μερικά σημεία :
Πριν από τη αποφυλάκιση Ρουπακιά , αστυνομικοί της Ασφάλειας αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας είχαν ελέγξει την περιοχή όπου είχε δηλώσει πως θα μένει για να βρουν ενδεχόμενα «τρωτά» σημεία.
Στην άκρως απόρρητη έκθεση που παραδόθηκε και στον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Τσουβάλα , οι αστυνομικοί περιγράφουν λεπτομερώς τα πιθανά σενάρια «που μπορούν να βάλουν κατά του στόχου».

Το πρώτο σενάριο αφορά στο ενδεχόμενο ο Ρουπακιάς να γίνει στόχος χρυσαυγιτών.
Το φοβούνται αρκετά οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. γιατί ο δολοφόνος «ξέρει πολλά» και το αναλύουν ως πιθανή «αστραπιαία επιχείρηση με πυροβόλο όπλο από απόσταση.

Σε μια δεύτερη εκδοχή, ενδεχόμενο χτύπημα ίσως επιχειρηθεί να παρουσιαστεί ως ενέργεια ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της έρευνας.
Αλλά για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. μεγάλες πιθανότητες έχει και το σενάριο της «καταδρομικής επίθεσης ατόμων του αναρχικού χώρου, ίσως με βόμβες μολότοφ αφού οι «δράστες» θα μπορούσαν εύκολα να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι.

Πάντως τη φύλαξη έχουν αναλάβει σχεδόν 50 αστυνομικοί,που πραγματοποιούν σταθερές σκοπιές αλλά και άλλοι που φυλάνε σε περίμετρο 150 μέτρων γύρω από το σπίτι.

Υπάρχουν κι άλλα στην έκθεση.
Είναι πιθανότητες;
Ενδεχόμενα;
Φόβοι;
Ή «ασκήσεις επί χάρτου»;

Και τέλος: Ο αντιστράτηγος έχει ενημερώσει το υπουργείο;
Κι αν φοβούνται για τη ζωή του Ρουπακιά οι αστυνομικοί, για τη ζωή των υπολοίπων Ελλήνων φοβάται κανείς;
Εκτός από εμάς τους ίδιους;
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/09/2016 04:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αν δεν μπορεί η Αστυνομία, ποιος μπορεί;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες