ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Απριλίου 2016
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Σεμινάρια επιμόρφωσης στον Δήμο Πωγωνίου.

Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοινώνει την έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων – σεμιναρίων επιμόρφωσης, στα πλαίσια κατάρτισης των δημοτών.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δώσει διέξοδο τους κατοίκους του παραμεθόριου Δήμου με τη παρουσίαση προτάσεων για επαγγελματική ενασχόληση.

Σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ, θα υλοποιηθούν τα...
εξής προγράμματα κατάρτισης, τα οποία θα διεξαχθούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου:
1. «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση ενεργειακών φυτών», διάρκειας 60 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).
2. «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση νέων αγροτικών φυτών (Αρώνια, Τρούφα κ.λπ)», διάρκειας 60 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).
3. «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση μελιού», διάρκειας 70 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).
4. «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση αργυρών κοσμημάτων», διάρκειας 70 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).

«Αντιλαμβανόμενοι το δυσχερές οικονομικά περιβάλλον, αναζητούμε διεξόδους που θα προσφέρουν μία ευκαιρία για απασχόληση και εισόδημα. Στα πλαίσια αυτά, θα διεξαχθούν στο Δήμο Πωγωνίου τέσσερα σεμινάρια, προκειμένου να παρουσιαστούν οι δυνατότητες για ένα νέο εργασιακό περιβάλλον που θα προσφέρει οικονομική ανάσα στους δημότες μας.
Η περιοχή του Πωγωνίου διαθέτει πολλές δυνατότητες και ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να παρουσιάσει αυτούς τους άξονες, αναζητώντας κάθε φορά τις καλύτερες ευκαιρίες και δυνατότητες.
Η επιλογή των συγκεκριμένων ενοτήτων έγινε με βάση τις δυνατότητες της περιοχής και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω εθνικών προγραμμάτων όπως τα νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης: Leader, Νέων Αγροτών, Σχεδίων Βελτίωσης, Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και άλλα, που αναμένεται να ανοίξουν σύντομα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, παρουσιάζοντας παράλληλα τα θεματικά σεμινάρια.

Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος κατατίθενται στο Δημαρχείο Καλπακίου (τηλ. 2653360112 Σοφία Τσέπα – Δημήτρης Γκαρτζονίκας) και ήδη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός συμμετοχών. Τα σεμινάρια θα διοργανωθούν τμηματικά και η αρχή θα γίνει με αυτό που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Στόχος του Δήμου είναι να συνεχιστεί η εκπαίδευση των δημοτών και σε άλλους τομείς και σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται καταγραφή των προτάσεων των κατοίκων της περιοχής για θεματικές ενότητες.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΥΤΑ
Η παραγωγή βιοντίζελ και βιοαιθανόλης από ενεργειακά φυτά, όπως ο ηλίανθος, η ελαιοκράμβη, το γλυκό σόργο και η αγριαγκινάρα, υπόσχεται ικανοποιητικό εισόδημα και ενεργειακή επάρκεια για ίδια χρήση των επενδυτών.
Το βιοντίζελ: χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του πετρελαίου κίνησης, αυτούσιο είτε σε ανάμειξη με το συμβατικό ντίζελ. Παράγεται από έλαια και ζωικά λίπη.
Η βιοαιθανόλη: χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της βενζίνης στην κίνηση των οχημάτων, αυτούσιο ή σε ανάμειξη με τη βενζίνη.
Οι ενεργειακές καλλιέργειες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα για την παραγωγή υγρών βιοκαυσίμων είναι ο ηλίανθος και η ελαιοκράμβη για παραγωγή βιοντίζελ και το κριθάρι, το σιτάρι, τα τεύτλα, ο αραβόσιτος και το γλυκό σόργο για βιοαιθανόλη.
Οι κυριότερες καλλιέργειες για παραγωγή στερεών βιοκαυσίμων είναι το καλάμι, η αγριαγκινάρα, ο μίσχανθος, ο ευκάλυπτος, η ψευδακακία, το κυτταρινούχο σόργο, το κενάφ.

ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
Η καλλιέργεια των νέων αγροτικών φυτών (τρούφα, αρώνια, ιπποφαές κ.λπ.) είναι ελπιδοφόρα για αγροτικά εισοδήματα. Χαρακτηρίζεται ως εναλλακτική, καθώς οι καρποί είναι τροφές υψηλής διατροφικής αξίας για τον άνθρωπο. Το γεγονός ότι τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι αυτοφυή, τα καθιστά άγνωστα στη μεσογειακή διατροφή. Στην περιοχή μας ωστόσο υπάρχουν καλλιέργειες αρώνιας και τρούφας με πολύ καλές προοπτικές.
Αρώνια: Θεωρείται πολύτιμη για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες.
Ιπποφαές: Πρόκειται για θάμνο με εξαιρετικές ιδιότητες για τις οποίες υπάρχουν αναφορές από την αρχαιότητα.
Τρούφα: Χαρακτηρίζεται ως φυτό υψηλής διατροφικής αξίας καθώς προσφέρει στον οργανισμό αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

ΜΕΛΙ
Η μελισσοκομία προσφέρει ένα σημαντικό συμπληρωματικό εισόδημα, ανεξάρτητα από την κύρια δραστηριότητα του μελισσοκόμου (αν είναι δηλαδή εργαζόμενος ή συνταξιούχος) και χωρίς να απαιτείται να είναι αγρότης. Μάλιστα το αρχικό κόστος της επένδυσης είναι ελάχιστο ενώ μία κυψέλη μπορεί να δώσει μέλι μέχρι τρεις φορές τον χρόνο. Το μέλι είναι βιολογικό προϊόν και η αξία του έχει εκτιμηθεί από την αρχαιότητα για τις αντιμικροβιακές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

ΑΡΓΥΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Η κατασκευή αργυρών κοσμημάτων μπορεί να προσφέρει ένα ικανοποιητικό εισόδημα και η διάθεση / πώλησή τους γίνεται εύκολα και μέσω του διαδικτύου. Τα κοσμήματα αποτελούν τον πρώτο τομέα της λαϊκής χειροτεχνίας και η εμφάνισή τους έγινε από τους προϊστορικούς χρόνους.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 4/15/2016 10:43:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σεμινάρια επιμόρφωσης στον Δήμο Πωγωνίου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες