ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Απριλίου 2016
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Δελτίο τύπου διεθνούς δικτύου των Γιατρών του Κόσμου.

Οκτώ αντιπροσωπείες της Οργάνωσης συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες / μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί εκεί αφότου έκλεισαν όλα τα σύνορα.

Το Δίκτυο των ΓτΚ εργάζεται κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών από την Συρία, το Πακιστάν, την Ιορδανία μέχρι την...
Σουηδία.
Είναι μεγάλη απογοήτευση να βλέπει κανείς τους φορείς χάραξης πολιτικής σε όλες τις χώρες μας να μην ακούν τις φωνές των πολιτών τους για αλληλεγγύη προς τους μετανάστες/πρόσφυγες, να μην συμφωνούν στο σχέδιο να καλωσορίσματός τους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και αντ’αυτού να επιλέγουν την μη-απόκριση: την συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, η οποία δεν δείχνει σεβασμό στις ανθρώπινες επιλογές και στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Είμαστε αντίθετοι στα κλειστά κέντρα κράτησης και αποφασίσαμε να διατηρήσουμε την παροχή της φροντίδας μέσα σε αυτά, προκειμένου να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους, κυρίως τα ασυνόδευτα ανήλικα, και να είμαστε μάρτυρες της καθημερινής κατάστασης.
Δηλώνουμε κατά των απελάσεων και υπέρ της προστασίας.

Οι Πρόεδροι των Γιατρών του Κόσμου υπογράμμισαν σημαντικά σημεία μετά την συζήτηση με την ομάδα των Γιατρών και με τους μετανάστες ασθενείς στην Ειδομένη.

- Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κατάσταση με τόσα πολλά παιδιά (περίπου το 40% όλων των ανθρώπων) ζώντας σε ένα μη προσαρμοσμένο προς αυτά περιβάλλον: έλλειψη υγιεινής, έλλειψη σχολείων, έλλειψη εμβολιασμού.

- Σήμερα, οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στους καταυλισμούς, αντιμετώπισαν μια νέα μορφή βίας: ελικόπτερα του στρατού και αεροπλάνα πετούσαν πολύ χαμηλά πάνω από τα κεφάλια τους προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο, πετώντας έτσι τα παιδιά πίσω στους εφιάλτες από τους οποίους διέφυγαν, εγκαταλείποντας τις χώρες καταγωγής τους.
Προς τι ο φόβος, τα δάκρυα, και η αναβίωση του τραύματος; Για εκφοβισμό;

- Άτομα με πολλαπλές ευαλωτότητες, παιδιά, έγκυες, άτομα με αναπηρίες και προβλήματα ψυχικής υγείας, είναι οι ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο εντός των καταυλισμών.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για παροχή βελτιωμένων και βασισμένων στα διεθνή πρότυπα συνθηκών υγιεινής, διατροφής, διαβίωσης και στρατηγικής εμβολιασμού… καθώς και προστατευμένων χώρων για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ακόμα περισσότερη βία.

- Ζητάμε ασφαλείς νόμιμους τρόπους διαφυγής από μη ασφαλείς χώρες σε Ευρωπαϊκές χώρες και ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής ιδιαιτέρως για τα παιδιά. Οι πρόσφυγες/μετανάστες αποτελούν κομμάτι του κοινού μας μέλλοντος.

- Απαιτούμε μα νέα πολιτική απάντηση βασισμένη στην αλληλεγγύη και την ασφάλεια των προσφύγων/μεταναστών.

Υπογράφουν οι: Γιατροί του Κόσμου BE, DE, CH, NL, UK, FR, EL, ES


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 4/15/2016 10:11:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Δελτίο τύπου διεθνούς δικτύου των Γιατρών του Κόσμου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες