ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Απριλίου 2016
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Διήμερο σεμινάριο - εργαστήριο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας διοργανώνει, Διήμερο Σεμινάριο-εργαστήριο, με θέμα: "Τέχνες - Διδακτικές Τεχνικές κι Εκπαιδευτικά Εργαλεία στην εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία".

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, στην παλιά Παιδόπολη Λίμνης Ζηρού, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου 2016.
Στο Σεμινάριο θα...
μελετηθούν μορφές τέχνης οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και διδακτικές τεχνικές ή εκπαιδευτικά εργαλεία που εισάγουν την καινοτομία στην προσέγγιση περιβαλλοντικών ζητημάτων και ζητημάτων αειφορίας. Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις, εργαστήρια εφαρμογής και δραστηριότητες πεδίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Γρεβενών & Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εργασίες του Σεμιναρίου ξεκινούν την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 5:00 μ.μ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
«Τέχνες - Διδακτικές Τεχνικές κι Εκπαιδευτικά Εργαλεία στην εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία
Παρασκευή 8 Απριλίου 2016
16:45 – 17:00 Προσέλευση και εγγραφή στο Σεμινάριο
17:00 – 17:30 Χαιρετισμοί επισήμων
Καλωσόρισμα στο ΚΠΕ –Το ΚΠΕ Φιλιππιάδας και η Στοχοθεσία του Σεμιναρίου, Νάστου Μαριάννα, M. Ed., Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας
17:30 – 18:00 «Φύση: Ο μεγάλος καλλιτέχνης», Θεοδώρου Κική, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας εκπ/σης Άρτας.
18:00 – 18:30 «Αξιοποιώντας τη μέθοδο Project και τις τέχνες στην εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη», Σαίτη Σοφία, M. Ed., Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Πρέβεζας
18:30 – 18:45 Διάλειμμα
18:45 – 21:00 Παράλληλα Εργαστήρια:
- Ερευνητικές εργασίες στην εκπαίδευση για την αειφορία, Σούλη Αλεξάνδρα, M. Ed. & M. Sc., Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04.
- Ήχοι της φύσης: Ποίησης τεχνήματα, Θεοδώρου Κική, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας εκπ/σης Άρτας.
21:00 – 21:30 Συζήτηση
21:30 ΛΗΞΗ 1ης ημέρας
21:45 ΔΕΙΠΝΟ
Σάββατο 9 Απριλίου 2016
09:15 – 10:15 «Δημιουργώντας ομάδα και χτίζοντας σχέσεις», Βιωματικές δραστηριότητες πεδίου, Νάστου Μαριάννα, Med, Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας.
10:15 – 11:00 "Σχεδιασμός-Ανάπτυξη και Εφαρμογή Προγραμμάτων στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία", Κατσίκης Απόστολος, Ομότιμος Καθηγητής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 11:00 – 11:15 Διάλειμμα
11:15 – 12:30 Παράλληλα Εργαστήρια:
- Σχολείο και Κοινότητα: Σχεδιάζοντας συνεργασίες για την τοπική αειφόρο ανάπτυξη, Γαβριλάκης Κώστας, Λέκτορας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
- Το κόμικ ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, Βλάσης Αλέκος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Κέρκυρας, Βάρελη Σοφία, Αν. Υπεύθυνη ΚΠΕ Κέρκυρας.
12:30 – 13:00 Μετάβαση με τα πόδια στο πεδίο, Δάσος και Λίμνη Ζηρού.
«Διαβάζοντας το ανοιχτό βιβλίο της Φύσης», Ερμηνεία τοπίου και μελέτη δασικών οικοτόπων και υδάτινου οικοσυστήματος Λίμνης Ζηρού, Νάστου Μαριάννα, M. Ed., Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας, Χαριτοπούλου Μαρία, Αν. Υπεύθυνη ΚΠΕ, Σκαμνέλος Χρήστος, Μπάσιος Δημήτρης, Σταυροπούλου Βούλα, μέλη Π.Ο. ΚΠΕ Φιλιππιάδας.
13:00 – 15:00 Θεατρικό Παιχνίδι στο δάσος του Ζηρού, Βιωματικές δραστηριότητες πεδίου, Κούλα Γιάννα, Παιδαγωγός Θεάτρου.
15:00 – 15:20 Επιστροφή στο ΚΠΕ
15:20 – 16:00 Μπουφέ-Πρόχειρο Γεύμα
16:00 – 16:30 Συζήτηση- αξιολόγηση-παραλαβή βεβαιώσεων
16:30 Λήξη σεμιναρίου


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 4/06/2016 01:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Διήμερο σεμινάριο - εργαστήριο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες