ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Απριλίου 2016
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Μα είναι αυτή Αριστερή κυβέρνηση;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Συνεχίζω – όσο προχωράει ο χρόνος- να αναρωτιέμαι :
«Μα είναι αυτή Αριστερή κυβέρνηση;
Είναι η κυβέρνηση που θα τα άλλαζε όλα;
Είναι η κυβέρνηση που θα στεκόταν στο πλευρό του λαού;
Που θα «έσκιζε» το Μνημόνιο με ένα νόμο, ένα άρθρο;

Είναι η κυβέρνηση που υποσχόταν προεκλογικά ότι θα «πολεμήσει» τα...
συμφέροντα των ολίγων ισχυρών υπέρ των πολλών μη ευνοουμένων;
Είναι η κυβέρνηση που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα στεκόταν στο πλευρό του μικρομεσαίου και του μικροσυνταξιούχου;
Που θα προσέφερε στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κίνητρα για την απασχόληση ;
Είναι η κυβέρνηση που θα καταπολεμούσε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τα ειδικά προνόμια;
Που θα χαλιναγωγούσε τους ολιγάρχες που ελέγχουν την οικονομία;
Που θα αύξανε το αφορολόγητο ως τις 12.000 ευρώ και δεν θα επέβαλε καμία αύξηση στον ΦΠΑ»;

Κουράστηκα.
«Σιχτίρισα».
Νοιώθω περιφρόνηση και θλίψη.

Σήμερα μαθαίνω ότι ο νόμος Δένδια για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών, που έδινε μια δυνατότητα σε εταιρείες με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ να ρυθμίζουν με ενιαίο τρόπο τις οφειλές τους διεκδικώντας διαγραφή μέρους αυτών όχι μόνο δεν καταργείται αλλά αναθεωρείται ώστε να συμπεριλάβει πλέον και τις οφειλές μεγάλων επιχειρήσεων !

Έτσι – όπως διαβάζω- ανοίγει έτσι ο δρόμος για ενιαία εξωδικαστική διευθέτηση του συνόλου των επιχειρηματικών οφειλών που έχουν οι μεγαλύτερου μεγέθους εταιρείες προς τις τράπεζες και το Δημόσιο, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από κοινού παρά μόνο μέσω της δικαστικής οδού, σε αντίθεση με τα χρέη των μικρών εταιρειών με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ για τις οποίες προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ο κ. Σταθάκης επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως η ενιαία διαχείριση επιχειρηματικών οφειλών προς το τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών στο πλαίσιο αναθεώρησης του υφιστάμενου νόμου, υπογραμμίζοντας – προσέξτε το πολύ αυτό- ότι « αναζητείται ένα γενικό ρυθμιστικό πλαίσιο κανόνων που θα αντιμετωπίζει ενιαία τις διαγραφές οφειλών για όσες επιχειρήσεις κρίνονται βιώσιμες».

«Κρίνονται»;
Πως; Και από ποιον;
Και τώρα;
Ύστερα από τον Αρμαγεδδώνα;

Ακριβώς.
Το νέο μοντέλο θα προβλέπει έναν ενδιάμεσο συντονιστή μέσω του οποίου θα επιχειρείται να συγκεραστούν τα συμφέροντα όλων των πιστωτών συμπεριλαμβανομένου και του δημοσίου, ώστε να «διευθετούνται» χρέη μεγάλων επιχειρήσεων ή και ολόκληρων επιχειρηματικών κλάδων της οικονομίας με εξειδικευμένες ανά περίπτωση μεθόδους ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των επιχειρήσεων.


Οικονομολόγος δεν είμαι, ούτε θα γίνω ποτέ, η μαμά μου όμως και ο μπαμπάς μου μού κληροδότησαν στοιχειώδες «νιονιό».

Και βλέπω πόσο …. Αριστερή είναι η κυβέρνησή μας.

Και παρακαλώ τους γνήσιους Αριστερούς να με ενημερώσουν, να σχολιάσουν, να μου αποδείξουν ότι οι συλλογισμοί μου είναι λάθος και ότι μια Αριστερή κυβέρνηση ΔΕΝ θα τα έκανε έτσι τα πράγματα.

Άλλο πράγμα είχαμε μάθει εμείς ότι είναι η Αριστερά.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 4/15/2016 11:08:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

2 σχόλια for " Μα είναι αυτή Αριστερή κυβέρνηση;"

  1. Ανώνυμος

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  2. Ανώνυμε 16 ΑΠΡ 12:59 μ.μ.
    Το σχόλιό σου σβήστηκε επειδή δεν συμμορφωνόταν στους παραπάνω κανόνες.
    Μπορείς να το ξανακαταχωρίσεις χωρίς ύβρεις και μηνύματα μίσους.

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες