ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Απριλίου 2016
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Mας «πηδάνε» αλλά θα τους ξέρουμε όλους.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Το παρακάτω ρεπορτάζ που το βρήκα σε 3-4 blogs και 2-3 οικονομικές εφημερίδες ( χωρίς να ξέρω δυστυχώς ποιος το δημοσίευσε πρώτος , ποιος έκανε την έρευνα ή αν επρόκειτο για κομματική «διαρροή») μου «έβγαλε τα μάτια».

Φυσικά είναι τεράστιο ( πρόκειται συνολικά 32 φορολογικά μέτρα που θα έχει...
ψηφίσει η ελληνική Βουλή από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 – δηλαδή σε περίοδο 10 μηνών- προκειμένου να κλείσει η 1η αξιολόγηση) και οι λίστες απευθύνονται σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τι έγινε, τι γίνεται και τι θα γίνει , συνεπώς αρκετά χρειάζονται ερμηνεία. Γι αυτό, μια επιλογή μπορώ να κάνω για να το επισημάνω κι εγώ αλλά θα ήθελα να το αφιερώσω στους φίλους αναγνώστες που ΔΕΝ ήταν Σύριζα αλλά ΨΗΦΙΣΑΝ Σύριζα γιατί έλπισαν κάπου , γιατί πιάστηκαν κορόιδα, γιατί εξαπατήθηκαν .

Πρόκειται λοιπόν για επιβολή φόρων και εκτάκτων εισφορών αλλά και για μειώσεις συντάξεων με…. έμμεσο τρόπο. Τις συνέπειες τις νοιώθουμε όλοι, έχουμε καταλάβει όλοι τι σήμαινε Πρώτη και Δεύτερη φορά Αριστερά αλλά συνειδητοποιούμε και τις ευθύνες προηγουμένων κυβερνήσεων και ημών των ιδίων που ζούσαμε χρόνια «μέσα στη γυάλα»

Λοιπόν: Από πέρυσι το καλοκαίρι και μέχρι τον Ιούλιο που μας έρχεται :
1. Θα έχουμε στην πλάτη μας δυο αυξήσεις συντελεστών στην εισφορά αλληλεγγύης.
2. Μαζικές μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον κανονικό (από το 13% στο 23%), κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά αλλά και την επικείμενη αύξηση του βασικού συντελεστή από το 23% στο 24%
3. Αυξήσεις σε όλες τις προκαταβολές φόρου.
4. Αυξήσεις στους φόρους πολυτελείας, στους φόρους των κρασιών αλλά και μειώσεις στις επιδοτήσεις του πετρελαίου είτε πρόκειται για θέρμανσης είτε για αγροτικό.
5. Μειώσεις σε συντάξεις και επικουρικά

Απ αυτά που ψηφίστηκαν πέρυσι, ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί όλα. Πριν λοιπόν προλάβουν οι φορολογούμενοι να χωνέψουν τα περυσινά, θα έρθουν όσα επιβληθούν μέσα στο 2016 .Tο πρώτο πακέτο :
1. Νέα κλίμακα υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης που ΔΕΝ θα καταργηθεί.
2. Νέα κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους που αναμένεται να αυξήσει την άμεση φορολογία
3. Νέο τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια που θα αποκτηθούν μέσα στο 2016.Στο τραπέζι παραμένουν:
1. Επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία με ένα ευρώ ανά αστέρι
2. Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης σε τσιγάρα, βενζίνες, φυσικό αέριο
3. Ειδικό τέλος στην συνδρομητική τηλεόραση
4. Επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές επιταγές

Σ αυτά προστίθενται :
1. Αύξηση συντελεστών στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης
2. Αύξηση συντελεστών στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων
3. Αύξηση συντελεστών στο φόρο ασφαλίστρων
4. Τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων
5. Αύξηση προκαταβολής φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες
6. Μείωση της επιδότησης για το πετρέλαιο
7. Αύξηση φόρου στα μερίσματα
8. Αύξηση ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας
9. Θέσπιση ειδικού τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση
10. Αύξηση ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο
11. Φόρος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Καταλαβαίνω βέβαια ότι τα μέλη της Πρώτης και Δεύτερης φοράς Αριστερά εργάζονται σκληρά για πάρτη μας όπως και αρκετοί από τους προηγούμενους, το κακό όμως είναι ότι όλα αυτά, αποφασίζονται με ΧΑΡΤΙΑ και με ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. Συνεπώς, θα τους ξέρουμε ΟΛΟΥΣ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 4/18/2016 03:41:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Mας «πηδάνε» αλλά θα τους ξέρουμε όλους. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες