ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Απριλίου 2016
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ναι μεν άθεος, αλλά και απαίδευτος;

Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης.
 Θέλοντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη τύπου στον συντονιστή της κυβερνητικής προπαγάνδας της ΕΡΤ Πάνο Χαρίτο.

Εδώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό ούτε μόνο ευρωπαϊκό αλλά και καθολικό , θέλοντας μας να το εννοήσουμε...
παγκόσμιο. Όμως αμέσως μετά πέταξε και την μπαρούφα ότι η παρουσία του αρχηγού της Καθολικής Εκκλησίας έρχεται να βοηθήσει στην επίλυση ενός καθολικού γεγονότος.

Δεν κατάλαβε ό Έλληνας Πρωθυπουργός ότι δεν εκπροσωπεί μία ομάδα φιλαράκια καταληψίες, αλλά τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό.
Ανέδειξε τον Πάπα σε παγκόσμιο, όπως το εννόησε, αρχηγό της χριστιανοσύνης που επικουρούμενος από τους άλλους δύο αρχηγούς χριστιανικού επίσης δόγματος, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, τον βοηθάει να λύση το πρόβλημα της καυτής πατάτας του προσφυγικού που ο ίδιος ανήγαγε σε ελληνικό με την βοήθεια της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και της ιδεοληψίας του Σύριζα.

Βεβαίως ως προπέτασμα του Ισλάμ έβαλαν να υποδεχθούν τον Πάπα μερικά απελπισμένα Χριστιανόπουλα από τη Συρία που ευχαρίστως θα εδέχοντο ελπίδα σωτηρίας από οποιονδήποτε. Δεν είπαν τίποτε για τους εμπόλεμους άνδρες που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους στα δολοφονικά χέρια των ISIS και αναζητούν μία καλύτερη ζωή λιποτακτώντας σε ξένα μέρη.
Πολύ δε περισσότερο δεν έβγαλαν άχνα για αυτούς που χρηματοδοτούν τον πόλεμο στην Συρία, όπως έκαναν και στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στον Λίβανο, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και όπου γης, αναγκάζοντας τους κατοίκους να μεταναστεύουν.

Οι μόνοι κακοί είναι αυτοί που κλείνουν τα σύνορά τους στον ανθρώπινο πόνο, όχι ότι δεν είναι, δημιουργώντας άλλοθι σε αυτούς που μετά την προτροπή του Πάπα θα δεχθούν αρκετούς πρόσφυγες, επιλέγοντας τους με τα δικά τους κριτήρια, εξασφαλίζοντας φθηνά, χρήσιμα εργατικά χέρια, έχοντας αποσιωπήσει την τοπική αντίδραση των ντόπιων εξτρεμιστών με το θρησκευτικό συναίσθημα του «αρχηγού» της εκκλησίας.

Τώρα το ποίος είναι ο αρχηγός της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Ο καθένας μπορεί να είναι άπιστος και αυτοπροσδιοριζόμενος, προς ιδίαν αυτού απώλεια, αλλά δεν έχει δικαίωμα να χώνει τη μύτη του εκεί που δηλώνει ότι δεν ανήκει, αγνοώντας μάλλον παρά παραβλέποντας το Σχίσμα των Εκκλησιών από το οποίο γεννήθηκε η σημερινή Ευρώπη αποκοπτομένη από την Ορθοδοξία.
Όπως φαίνεται ο Σύριζα είναι ξένος ως προς τη διδασκαλία και τους αγώνες του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και τόσων άλλων αγωνιστών της Ορθοδοξίας.

Ας ελπίσουμε ότι η στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών αποτελεί τον σταυρό που ανέλαβε να κουβαλήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία για την ανακούφιση των χιλιάδων θυμάτων του πολέμου και των καπηλευτών του ανθρώπινου πόνου δείχνοντας την ταπείνωση σαν μέσο προσέγγισης του Θείου.

Ηλίας Σταμπολιάδης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 4/18/2016 04:09:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ναι μεν άθεος, αλλά και απαίδευτος;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες