ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Απριλίου 2016
Αναρτήθηκε από Unknown

Οι "αλητάμπουρες" της Βουλής στοιχημένοι στο συμφέρον της Siemens.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου, 
επικεφαλής της "Ελλήνων Πολιτείας".
Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων - η πολυθρυλούμενη περί ηχηρών αποκαλύψεων – προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα της Δικαιοσύνης και της διαπλοκής.

Όμως, παρ΄ ότι η συζήτηση διεξήχθη μέχρι λίγο πριν το ξημέρωμα, εν τούτοις όσοι αντέξαμε να την παρακολουθήσουμε, δεν βγήκαμε από αυτή τη...
συζήτηση σοφότεροι.

Εάν δεν υπήρχε και η πολιτική ατραξιόν που λέγεται Ευάγγελος Βενιζέλος - πάντοτε ευαίσθητος και ευέξαπτος σε όσα του καταλογίζουν - τότε τους περισσότερους που άντεξαν ως το τέλος, είναι σίγουρο πως θα τους έπαιρνε ο ύπνος.

Κάθε στιγμή, όλοι περιμέναμε να ακούσουμε με κραυγές τον Ε.Βενιζέλο να αποκαλεί, τον Πάνο Καμμένο: “Αλήτη, αλητάμπουρα”.

Μου θύμισε τα παιδικά μας χρόνια, όταν θέλαμε στην εποχή μας να πούμε κάποιον ότι είναι πολύ αλήτης, τον αποκαλούσαμε “αλητάμπουρα”.

Όπως, ήταν φυσικό επακόλουθο, δεν μπορούσαν να αφήσουν χωρίς αναφορά το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της χώρας. το σκάνδαλο της πολυεθνικής Γερμανικής εταιρείας Siemens ΑΕ.

Ωστόσο στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός – που κατά το παρελθόν ως αντιπολίτευση, αλλά και προεκλογικά έβαζε πολύ υψηλά τον πήχη αυτού του πολιτικο-οικονομικού εγκλήματος – ήταν απόλυτα υποτονικός και στην ουσία έπαιξε το παιχνίδι της πολύ καλής του φίλης πλέον, Άγκελας Μέρκελ.
Προανήγγειλε λοιπόν ο Πρωθυπουργός τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επαναδιαπραγμάτευση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην επιτροπή.

Μούγκα στη στρούγκα ο Μητσοτάκης.
Βέβαια, όσες φορές δόθηκε ο λόγος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, όχι μόνο δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε το όνομα της Siemens…

Μόνο ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ…
Τα μόνα κόμματα, τα οποία είχαν αποκρυσταλλωμένες θέσεις για το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens, ήταν η “Χρυσή Αυγή” και το ΚΚΕ.
Ωστόσο, θα σταθώ στον Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που είπε στην τοποθέτησή του αυτό που επί χρόνια γράφω και λέω σε τηλεοπτικές παρουσίες μου: “Ο κ. Τσίπρας μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού με τη Siemens. Γιατί δεν τον καταργεί; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευτελίσει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης”.

Οι Τσιπραίοι είναι περισσότερο απατεώνες των Σαμαραίων.
Και έχει δίκιο ο κ. Κουτσούμπας.
Ο επιβλαβής για το ελληνικό Δημόσιο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός με τη Siemens, πρέπει να καταργηθεί!
Γιατί ο Νόμος καταργείται με Νόμο.

Εάν λοιπόν ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η Siemens εμπαίζει το ελληνικό Δημόσιο και δεν τον τηρεί, τότε πρέπει άμεσα να τον καταργήσει.

Τα υπόλοιπα είναι καραγκιοζιλίκια για να χαϊδέψει τη γερμανική βιομηχανία, το γόητρο της οποίας έχει τσαλακωθεί με τα σκάνδαλα της Siemens και ταυτόχρονα να καθησυχάσει τις ανησυχίες της κ. Μέρκελ, που έχει υπό την προστασία της τους φυγόδικους αρχιμαφιόζους Χριστοφοράκο και Καραβέλα.
Όσο όμως ο κ. Τσίπρας δεν καταργεί τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό – που ήταν προεκλογική του εξαγγελία – τόσο περισσότερο εκτίθεται και δίνει την εντύπωση ότι κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει…

Γιατί ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να γνωρίζει ότι στην τελευταία σελίδα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού ρητώς και κατηγορηματικώς, αναφέρεται:
«IX. ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ. 
Τα Μέρη (Δημόσιο και Siemens) συμφωνούν ότι η παρούσα Συμφωνία… ανακληθεί ή ακυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη και θα θεωρείται για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις και/ή τις σχετικές διαδικασίες ως “χωρίς αναγνώριση”. 
Στην περίπτωση αυτή τυχόν εκπληρωθείσες παροχές θα επιστραφούν…». 

Τι δεν καταλάβατε κε Πρωθυπουργέ;

Εν τοις πράγμασι άκυρος από την πρώτη στιγμή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο υπογράφηκε από την πλευρά της Γερμανικής εταιρείας στις 2 Μαρτίου 2012 (Από πλευράς Siemens AG με έδρα το Μόναχο, υπέγραψε ο Peter Y. Solmssen.
Από πλευράς Siemens ΑΕ με έδρα την Αθήνα, υπέγραψε ο Πάνος Ξυνής).
Το ελληνικό Δημόσιο υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2012 με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το περίεργο είναι ότι ο κ. Στουρνάρας υπέγραψε μετά από κοντά 6 μήνες, από τη στιγμή που οι προκάτοχοί Ζανιάς και Σαχινίδης αρνούνταν να τον υπογράψουν.

Αναρωτηθήκατε το γιατί;
Από τη στιγμή που ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, ρητώς αναφέρει: “Σε περίπτωση που η παρούσα Συμφωνία απορριφθεί, δεν κυρωθεί εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της από τη Siemens, …η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη…”. 

Το αξιοπερίεργο είναι ότι και η διάθεση του Στουρνάρα ήταν να μην τον υπογράψει, από τη στιγμή που διαπίστωνε πολλές παγίδες.
Γι΄ αυτό και δεν τον υπέγραψε όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργείου Οικονομικών.
Τον υπέγραψε όμως, δυο μέρες πριν το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού Σαμαρά στο Βερολίνο στις 24 Αυγούστου, στη συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ.

Τι είπατε;
Τους τράβηξε τ΄ αυτιά η Μέρκελ και έκατσαν στα τέσσερα;
Σωπάτε καλέ, που θα έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Από την πρώτη στιγμή ήταν ενημερωμένοι οι Παπαδημούλης και Φίλης.
Την εποχή εκείνη ο Σαμαράς είχε αποποιηθεί τη γνωριμία του με τον Χριστοφοράκο, τον Καραβέλα και τον Γεωργίου και διάφοροι εντεταλμένοι του Συστήματος Σαμαρά προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες και να ρίξουν στα μαλακά αποκαλυπτικές ειδήσεις, όπως αυτή της τοποθέτησης του καθηγητή Καράκωστα στο Μέγαρο Μαξίμου ως Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Του κ. Καράκωστα που επί δεκαετίες ήταν Νομικός Σύμβουλος – προΐστατο του Νομικού τμήματος – της Siemens και του Χριστοφοράκου, παρ΄ ότι ο ίδιος λέει πως παρατήθηκε όταν ανέλαβε ο Χριστοφοράκος.

Εκείνη την ίδια εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ έσκουζε σε όλους τους τόνους ότι οι μετέχοντες του σκανδάλου θα πάνε φυλακή.

Έτσι, κάποιοι αδαείς που γνώριζαν πολλά περί της υποθέσεως Siemens, πίστεψαν αυτές τις καταγγελτικές κραυγές και θεώρησαν ότι θα έπρεπε να εμπιστευθούν υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να τους τροφοδοτήσουν με απαραίτητο υλικό (μέσω e-mail), για να ενεργήσουν τα δέοντα.

Η εκτίμηση και η επιλογή έγινε για δυο εξόχως σημαντικά πολιτικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ την διετία 2010-2012.
Αυτά τα πρόσωπα ήταν:
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σημερινός Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου την εποχή εκείνη ήταν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούνταν ως ο ισχυρότερος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Φίλης, σημερινός Υπουργός Παιδείας, την εποχή εκείνη ήταν Διευθυντής της εφημερίδας “Αυγή”, πολιτικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ…

Επίλογος.
Η πηγή μου με ενημέρωσε ότι τα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σιώπησαν και θεωρούν πως δεν θα αναγκασθούν να δώσουν ημερομηνίες αποστολής των e-mail, όπου ενημέρωναν μέσω αυτών για την εξύφανση του σκανδάλου της Siemens, αλλά και για την μη τήρηση όρου του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού που αφορούσε τη δέσμευση της Siemens για τη διατήρηση των 600 εργαζομένων!Παναγιώτης Αποστόλου 
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/09/2016 08:43:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Οι "αλητάμπουρες" της Βουλής στοιχημένοι στο συμφέρον της Siemens. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες