ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Απριλίου 2016
Αναρτήθηκε από Unknown

Wikileaks: Τι πραγματικά σκέφτονται τα κράτη. Έρευνα βόμβα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική έρευνα για το πώς λειτουργούν τα wikileaks στο διεθνές σύστημα κρατών, έγινε από το Εργαστήρι Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Πειραιά, υπό την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή Αθανάσιου Σαμαρά.

Η έρευνα με τίτλο “Ειδησεογραφικές Απεικονίσεις του ...
Κυνισμού: Το Σύστημα Κρατών στις Ειδήσεις για τα Wikileaks”, που έκαναν οι ερευνητές Σταύρος Δελαβίνιας και Χρήστος Μουρδουκούτας αναδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο των διεθνών σχέσεων, της σκληρής και ορθολογικής εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος, απογυμνωμένου από τα φτιασίδια των διεθνών δημοσίων σχέσεων, της προπαγάνδας και των ιδεαλιστικών αφηγήσεων.

Η ειδησεογραφία των wikileaks μας αποκαλύπτει όσα λέγονται και όσα γράφονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της διπλωματίας και διαφυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό. Αποκαλύπτει δηλαδή, όσα πραγματικά σκέφτεται το ένα κράτος για το άλλο.

Τα wikileaks κατά δήλωσή τους, στοχεύουν στην αύξηση της διαφάνειας του τρόπου λειτουργίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων μέσα από την αποκάλυψη κρυφών ή λογοκριμένων εγγράφων.

Οι αποκαλύψεις των wikileaks παραβιάζοντας μια βασική αρχή της διπλωματίας, αναδεικνύουν τις διαφορές μεταξύ δημόσιου λόγου και διπλωματικών εγγράφων.
Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ο δημόσιος λόγος είναι στρατηγικά δομημένος για να εξασφαλίσει τη λαϊκή αποδοχή στο παιχνίδι επιβίωσης και ισχύος στο άναρχο διεθνές σύστημα.

Οι αποκαλύψεις δεν δύνανται να ανατρέψουν τη δομή του διεθνούς συστήματος, δρουν όμως αντιηγεμονικά, αναφέρουν στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές.

onalert.gr


Δείτε το Βίντεο με την παρουσίαση της έρευνας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/02/2016 10:47:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Wikileaks: Τι πραγματικά σκέφτονται τα κράτη. Έρευνα βόμβα του Πανεπιστημίου Πειραιά."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες