ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Μαΐου 2016
Αναρτήθηκε από Unknown

Διαδικτυακή διαβούλευση στους Δρυμάδες για το περιουσιακό και άλλα ζητήματα της Χιμαριώτικης κοινότητας.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Χιμαριωτών Αμερικής και σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», την Δευτέρα του Πάσχα (2 Μαΐου 2016), στους Δρυμάδες Χιμάρας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή διαβούλευση με τους κατοίκους για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την κοινότητα.

Οι κάτοικοι των Δρυμάδων, του Βουνού και της ευρύτερης περιοχής της Χιμάρας, τις...
τελευταίες μέρες είναι αντιμέτωποι με άλλη μία βάρβαρη επιδρομή επιχειρηματικών και άλλων κέντρων εξουσίας της Αλβανίας που θέλουν να υφαρπάξουν τις περιουσίες τους.

Πριν από ένα μήνα, η κυβερνητική υπηρεσία Task-Force , που συστήθηκε για τον έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας που αποκτήθηκαν μετά την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος, βρήκε ως παράνομους μόνο τους 123 τίτλους ιδιοκτησιών Δρυμαδιωτών και κανέναν από τους καταπατητές της περιοχής που με πλαστά έγγραφα και άλλες πολιτκές μεθοδεύσεις υφαρπάζουν τις περιουσίες του γηγενούς πληθυσμού.
Την ίδια στιγμή μηχανήματα του στρατού εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και η αρμόδια κρατική υπηρεσία για την κατεδάφιση παράνομων κτηρίων INUK, τρομοκρατεί τους κατοίκους με επιλεκτικές αποφάσεις για κατεδαφίσεις κτηρίων.Στην συνάντηση στους Δρυμάδες, εκτός της Ομόνοιας που εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Πρόεδρο κ. Λεωνίδα Παππά, τον πρώην πρόεδρο Βασίλη Μπολάνο και τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Χιμάρας κ. Φρέντη Μπελέρη, είχαν κληθεί και συμμετείχαν, ο βουλευτής της περιοχής και Γενικό Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας κ. Arben Ristani, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αλβανίας κ. Arjan Madhi κ.α. Σε διαδικτυακή σύνδεση συμμετείχαν μέλη της Ένωσης Χιμαριωτών των ΗΠΑ από Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη και Βοστώνη, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες και ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Τίρανα για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Geoff Parker.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών Αμερικής π. Κοσμάς Καραβέλας απηύθυνε έκκληση ενότητες στους όπου γης Χιμαριώτες γιατί όπως είπε μόνο έτσι θα δικαιωθούν τα αιτήματα τους, δηλώνοντας παράλληλα την αφοσίωση του σε αυτόν των αγώνα, αξιοποιώντας όλα τα δημοκρατικά μέσα και συμμαχίες που διαθέτει στην Αλβανία, την Αμερική και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην τοποθέτηση του ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας δήλωσε: «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα καθεστώς άνευ προηγουμένου, το καθεστώς της εξουσίας του δίδυμου Ράμα – Κοκοδήματα το οποίο δεν σέβεται ούτε τα ιερά του τόπου μας και θέλει να επαναφέρει στους πολίτες τον φόβο. Το περιουσιακό δεν αφορά μόνο τη Χιμάρα αλλά όλες τις περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας.
 Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτου ιδεολογίας και εθνικότητας, να αντισταθούμε στην αλαζονική συμπεριφορά αυτής της εξουσίας. Απευθύνουμε ακόμα και στους συμπολίτες μας που στηρίζουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ας διώξουν το φόβο, έχουν χρέος να αντιδράσουν, αν θέλουν να είναι πιστοί της ιδεολογίας, αποστολή τους δεν είναι να ενισχύσουν τα συμφέροντα και την εξουσία δύο ανθρώπων αλλά να συμβάλουν στον εκδημοκρατισμό της χώρας. Απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ακούσει την κραυγή αγωνίας αυτού του λαού και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να αποκτήσουμε τα αυτονόητα»

Για την διεθνοποίηση του ζητήματος και την επίλυση του, συμφωνήθηκε να συνταχθεί κοινό ψήφισμα όλων των φορέων.

Δρυμάδες 02. 05. 2016

ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/08/2016 02:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Διαδικτυακή διαβούλευση στους Δρυμάδες για το περιουσιακό και άλλα ζητήματα της Χιμαριώτικης κοινότητας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες