ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Μαΐου 2016
Αναρτήθηκε από Unknown

Η δράση της Ελληνικής αστυνομίας για το έτος 2015. Αναλυτικά - στατιστικά - απεικονίσεις.

-Στατιστικά στοιχεία - απολογισμός συνολικής δραστηριότητας της Ελληνικής Αστυνομίας για το έτος 2015.

-Αφορούν σε στατιστικά στοιχεία και δείκτες εγκληματικότητας καθώς και αδικημάτων κατά της Οικονομίας, παράνομης διακίνησης μεταναστών, συγκεντρώσεων, αθλητικών εκδηλώσεων και απολογισμού της αστυνομικής ανταπόκρισης.

-Στις βασικές κατηγορίες αδικημάτων (ληστείες, κλοπές – διαρρήξεις, ανθρωποκτονίες), καταγράφονται διακυμάνσεις που σχετίζονται με...
«ποιοτικές» διαφοροποιήσεις.

-Από την ανάλυση των στοιχείων συνεχίζει να παρατηρείται μετατόπιση της εγκληματικότητας στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου», καθώς οι ληστείες και κλοπές σε στόχους «υψηλού ρίσκου» έχουν μειωθεί.

Ειδικότερα, σε σύγκριση με το 2014, καταγράφονται λιγότερες ληστείες σε Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., πρακτορεία Ο.Π.Α.Π., Σούπερ Μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ καταγράφονται περισσότερες αρπαγές τσαντών, ληστείες για κινητά τηλέφωνα και μικροποσά, καθώς και σε οικίες, καταστήματα, μίνι μάρκετ.

Στις κλοπές – διαρρήξεις στην Επικράτεια καταγράφεται αύξηση σε ποσοστό περίπου 7%.

Στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων, μείωση εμφανίζουν οι υποθέσεις παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατά 27,32%, οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά 19,6%, οι υποθέσεις ανθρωποκτονιών κατά 18%, οι υποθέσεις εκβιάσεων κατά 18%, οι υποθέσεις λαθρεμπορίου κατά 17,5%, οι υποθέσεις πλαστογραφίας κατά 15,86%, οι υποθέσεις νομοθεσίας περί όπλων κατά 13,86%, οι υποθέσεις βιασμών κατά 8,96% και οι ζωοκλοπές κατά 4,6%.

Ως αποτέλεσμα της αναβαθμισμένης επιχειρησιακής ανταπόκρισης, η Ελληνική Αστυνομία χειρίστηκε το 2015:
344 περισσότερες υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, 291 περισσότερες υποθέσεις απατών, 71 περισσότερες υποθέσεις παραχάραξης και 10 περισσότερες αρχαιοκαπηλίας.

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη, δημοσιεύει στατιστικά, απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους 2015, σχετικά με το περιβάλλον ασφάλειας της χώρας, καθώς και τη συνολική αστυνομική ανταπόκριση, όπως αποτυπώνεται στο ηλεκτρονικό σύστημα Police On Line.

Υπενθυμίζεται, ότι από την αρχή του 2010, για πρώτη φορά, η Ελληνική Αστυνομία με ειδικό λογισμικό αποτυπώνει ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο όλα τα αδικήματα και τα συμβάντα αστυνομικού ενδιαφέροντος. Με το νέο αυτό τρόπο καταγράφονται καθημερινά, μέσω του συστήματος Police On Line, αναλυτικά και με πληρότητα όλα τα περιστατικά, σε κάθε αστυνομική Υπηρεσία της χώρας.

Στον απολογισμό, που δημοσιοποιείται σήμερα, περιλαμβάνονται στατιστικά στοιχεία των βασικών μορφών εγκληματικότητας, αναλυτικά για κάθε Περιφέρεια και κατηγορία αδικήματος, καθώς και τα συνολικά αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης (συλλήψεις, εξιχνιάσεις, εξαρθρώσεις εγκληματικών ομάδων κ.λπ.).

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για τις εγκληματικές συμπεριφορές, που στρέφονται κατά της Οικονομίας και της δημόσιας περιουσίας, την παράνομη μετανάστευση, για την αστυνομική δραστηριότητα στα θέματα της οδικής ασφάλειας, καθώς και στοιχεία σχετικά με τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συγκεντρώσεις, πορείες και αθλητικές εκδηλώσεις (αριθμό αστυνομικών που διατέθηκαν κ.λπ.).

Α. Γενική αξιολόγηση δεικτών εγκληματικότητας - περιβάλλοντος ασφάλειας
Σε γενικές γραμμές, το 2015, καταγράφονται διακυμάνσεις στη συχνότητα διάπραξης συγκεκριμένων αδικημάτων, που παρουσιάζουν επιμέρους αυξομειώσεις, με βάση τις τοπικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Περιφέρειας.

Από την ποιοτική ανάλυση των στοιχείων, στις κατηγορίες των αδικημάτων των ληστειών και των κλοπών - διαρρήξεων, συνεχίζει και αυτό το έτος να παρατηρείται μετατόπιση στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου», καθώς οι ληστείες και κλοπές - διαρρήξεις σε στόχους «υψηλού ρίσκου» έχουν μειωθεί αισθητά.

Ειδικότερα, σε σύγκριση με το 2014, καταγράφονται λιγότερες ληστείες σε Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., πρακτορεία Ο.Π.Α.Π., Σούπερ Μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ καταγράφονται περισσότερες αρπαγές τσαντών, ληστείες για κινητά τηλέφωνα και μικροποσά, καθώς και σε οικίες, καταστήματα, μίνι μάρκετ. Στις κλοπές – διαρρήξεις στην Επικράτεια καταγράφεται αύξηση σε ποσοστό περίπου 7%.

Στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων, μείωση εμφανίζουν οι υποθέσεις παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατά 27,32%, οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά 19,6%, οι υποθέσεις ανθρωποκτονιών κατά 18%, οι υποθέσεις εκβιάσεων κατά 18%, οι υποθέσεις λαθρεμπορίου κατά 17,5%, οι υποθέσεις πλαστογραφίας κατά 15,86%, οι υποθέσεις νομοθεσίας περί όπλων κατά 13,86%, οι υποθέσεις βιασμών κατά 8,96% και οι ζωοκλοπές κατά 4,6%.

Ως προς τον αριθμό των συλλήψεων, το 2015 συνελήφθησαν συνολικά (140.736) άτομα για αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από τους συλληφθέντες, (76.176) ενέχονται σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, ναρκωτικά, απάτες κ.λπ.

Παράλληλα, εξαρθρώθηκαν (336) σημαντικές πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν πράξεις βίας ή σοβαρές μορφές αδικημάτων με μεγάλη κοινωνική απαξία. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν (34.001) σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας.

Επίσης, το περασμένο έτος, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν υποθέσεις σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν για σοβαρά αδικήματα (306) άτομα, τα οποία καταζητούνταν με Ευρωπαϊκά και Διεθνή εντάλματα σύλληψης. Σημαντική είναι ακόμα η συμβολή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην αντιμετώπιση οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή με τη χρήση αυτού.

Στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, που αποτελεί βασικό πυλώνα της αντεγκληματικής πολιτικής, το 2015 καταγράφηκε μείωση των παθόντων, αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων, σε σχέση με το 2014. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν (159) λιγότερα τροχαία ατυχήματα (θανατηφόρα, σοβαρά, ελαφρά), σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Επίσης το 2015, η χώρα μας διαχειρίστηκε έναν πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, κυρίως μέσω των θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από τις Αστυνομικές και τις Λιμενικές Αρχές, συνολικά (911.471) μη νόμιμοι μετανάστες.

Επίσης, το 2015, ένας μεγάλος αριθμός και συγκεκριμένα (108.479) αστυνομικοί διατέθηκαν για την ομαλή διεξαγωγή και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης στις (4.110) κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και πορείες, που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια. Αναφέρεται ενδεικτικά η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, οι κοινοί έλεγχοι με άλλες Αρχές και Φορείς του Δημοσίου, η συνδρομή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και δυσμενών καιρικών φαινόμενων και άλλα συναφή θέματα.

Β. Στατιστικά Στοιχεία Εγκληματικότητας
Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθεί στατιστική απεικόνιση των αδικημάτων και αξιόποινων συμπεριφορών, που προκαλούν το κοινό αίσθημα (ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές – διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων) με συγκριτικά στοιχεία για το έτος 2014.

Ανθρωποκτονίες
Το 2015 καταγράφηκαν σε όλη την Επικράτεια 19 λιγότερες υποθέσεις ανθρωποκτονιών (μείωση σε ποσοστό 18,1%), σε σχέση με το 2014. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν (86) υποθέσεις ανθρωποκτονιών, από τις οποίες οι (16) έγιναν με κίνητρο τη ληστεία, ενώ το 2014 είχαν καταγραφεί (105) από τις οποίες οι (21) με κίνητρο τη ληστεία. Επίσης διαπράχθηκαν (169) απόπειρες ανθρωποκτονίας, έναντι (155) που είχαν καταγραφεί το 2014 (14 περισσότερες), αύξηση σε ποσοστό 9,03%.

Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν (212) περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή εξιχνιάστηκε το 83,1% των υποθέσεων.


Ληστείες
Το 2015 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια (4.316) ληστείες, έναντι (3.800) το έτος 2014. Επίσης διαπράχθηκαν (338) απόπειρες ληστείας, έναντι (223) που είχαν καταγραφεί το 2014.
Σε ορισμένα είδη ληστειών, ιδίως σε τράπεζες και ταχυδρομεία παρατηρείται αισθητή μείωση σε ποσοστό 42,4%, στις ληστείες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. παρατηρείται σημαντική μείωση σε ποσοστό 41,67%, ενώ δεν σημειώθηκαν ληστείες σε Δ.Ο.Υ.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Επικράτειας, καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται ο κύρος όγκος των ληστειών, στη σύγκριση του 2015 με το 2014, καταγράφονται:
• 516 περισσότερες ληστείες σε όλη την Επικράτεια (4.316 ληστείες έναντι 3.800, αύξηση σε ποσοστό 13,58%)
• 347 περισσότερες ληστείες στην Αττική (3.291 ληστείες έναντι 2.944, αύξηση σε ποσοστό 11,79%)
• 98 περισσότερες ληστείες στη Θεσσαλονίκη (500 ληστείες έναντι 402, αύξηση σε ποσοστό 24,38%)Ως προς τα είδη των ληστειών που τελέστηκαν στην επικράτεια κατά το έτος 2015, παρατηρούνται, σε σχέση με το 2014, διαφοροποιήσεις στις παρακάτω κατηγορίες ληστειών, ως εξής:
• 30 λιγότερες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. (42 έναντι 72)
• 17 λιγότερες σε σούπερ μάρκετ (79 έναντι 96)
• 14 λιγότερες σε τράπεζες (18 έναντι 32)
• 7 λιγότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (81 έναντι 88)
• 9 λιγότερες σε ΕΛ.ΤΑ. (12 έναντι 21)
• 2 λιγότερες σε ταχυδρομικούς διανομείς (8 έναντι 10)
• 348 περισσότερες κινητών τηλεφώνων – μικροποσών (1.266 έναντι 918)
• 145 περισσότερες σε οικίες (932 έναντι 787)
• 28 περισσότερες αρπαγές τσαντών (327 έναντι 299)
• 17 περισσότερες εντός καταστημάτων (244 έναντι 227)
• 11 περισσότερες σε μίνι μάρκετ - καταστήματα ψιλικών (69 έναντι 58)
• 2 περισσότερες σε περίπτερα (59 έναντι 57)
Αντίστοιχα στην Αττική, σε ορισμένες κατηγορίες ληστειών καταγράφηκαν:
• 22 λιγότερες σε σούπερ μάρκετ (53 έναντι 75)
• 8 λιγότερες σε τράπεζες (13 έναντι 21)
• 3 λιγότερες εντός καταστημάτων (181 έναντι 184)
• 3 λιγότερες σε περίπτερα (46 έναντι 49)
• 1 λιγότερη σε ΕΛ.ΤΑ. (7 έναντι 8)
• 239 περισσότερες κινητών τηλεφώνων – μικροποσών (933 έναντι 694)
• 93 περισσότερες σε οικίες (640 έναντι 547)
• 37 περισσότερες αρπαγές τσαντών (288 έναντι 251)
• 12 περισσότερες σε ταξί (90 έναντι 78)
• 7 περισσότερες σε μίνι μάρκετ (50 έναντι 43)Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, στις παρακάτω κατηγορίες ληστειών καταγράφηκαν:
• 7 λιγότερες σε ταξί (2 έναντι 9)
• 2 λιγότερες σε μίνι μάρκετ – καταστήματα ψιλικών (7 έναντι 9)
• 1 λιγότερη σε τράπεζες (1 έναντι 2)
• 94 περισσότερες κινητών τηλεφώνων – μικροποσών (291 έναντι 197)
• 13 περισσότερες εντός καταστημάτων (31 έναντι 18)
• 8 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (12 έναντι 4)
• 5 περισσότερες σε σούπερ μάρκετ (13 έναντι 8)
• 1 περισσότερη σε περίπτερα (3 έναντι 2)Ως προς τις απόπειρες ληστειών, καταγράφεται αύξηση σε όλη την Επικράτεια, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το 2015 σε σχέση με το 2014, σημειώνονται:
• 115 περισσότερες απόπειρες σε όλη την Επικράτεια (338 έναντι 223)
• 94 περισσότερες απόπειρες στην Αττική (223 έναντι 129) 
• 3 περισσότερες απόπειρες στη Θεσσαλονίκη (45 έναντι 42)Κλοπές – Διαρρήξεις
Το 2015 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια (73.774) κλοπές - διαρρήξεις, δηλαδή (5.083) περισσότερες σε σχέση με το 2014 (68.691). Επίσης, διαπράχθηκαν (5.326) απόπειρες κλοπών-διαρρήξεων, δηλαδή (817) περισσότερες σε σύγκριση με τις (4.509) που είχαν καταγραφεί το 2014.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο επικράτειας, καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου καταγράφεται ο κύριος όγκος των κλοπών και των διαρρήξεων, στη σύγκριση του έτους 2015 σε σχέση με το έτος 2014, καταγράφονται τα εξής :
• 5.083 περισσότερες κλοπές - διαρρήξεις σε όλη την Επικράτεια (73.774 έναντι 68.691, αύξηση σε ποσοστό 7,4%)
• 3.491 περισσότερες κλοπές - διαρρήξεις στην Αττική (42.789 έναντι 39.298, αύξηση σε ποσοστό 8,9%)
• 338 περισσότερες κλοπές - διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη (10.454 έναντι 10.116 αύξηση σε ποσοστό 3,3%)Ως προς τα είδη κλοπών - διαρρήξεων που τελέστηκαν στην επικράτεια, παρατηρείται ανάλογη αύξηση στις επιμέρους κατηγορίες, ως εξής:
• 1.364 περισσότερες σε καταστήματα (8.687 έναντι 7.323)
• 1.141 περισσότερες από οικίες (24.022 έναντι 22.881)
• 744 περισσότερες από ΙΧΕ αυτοκίνητα (15.341 έναντι 14.597)
• 214 περισσότερες αρπαγές τσαντών (1.374 έναντι 1.160)Αντίστοιχα, στην Αττική καταγράφηκαν:
• 1.213 περισσότερες από οικίες (13.915 έναντι 12.702)
• 878 περισσότερες σε καταστήματα (4.932 έναντι 4.054)
• 511 περισσότερες από ΙΧΕ αυτοκίνητα (10.348 έναντι 9.837)
• 203 περισσότερες αρπαγές τσαντών (1.066 έναντι 863)
• 4 λιγότερες από ιερούς ναούς (83 έναντι 87)Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται:
• 185 λιγότερες από οικίες (2.363 έναντι 2.548)
• 237 περισσότερες από καταστήματα (1.203 έναντι 966)
• 58 περισσότερες από ΙΧΕ αυτοκίνητα (2.034 έναντι 1.976)
• 19 περισσότερες αρπαγές τσαντών (118 έναντι 99)Ως προς τις απόπειρες των κλοπών – διαρρήξεων παρατηρούνται οι εξής μεταβολές:
• 817 περισσότερες απόπειρες σε όλη την Επικράτεια (5.326 έναντι 4.509)
• 75 λιγότερες απόπειρες στη Θεσσαλονίκη (676 έναντι 751)
• 618 περισσότερες απόπειρες στην Αττική (3.288 έναντι 2.670)Κλοπές Τροχοφόρων
Το 2015 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια (26.524) κλοπές τροχοφόρων, δηλαδή (1.538) περισσότερες σε σχέση με το 2014 (24.986). Επίσης, διαπράχθηκαν (673) απόπειρες κλοπών τροχοφόρων έναντι (703) που είχαν καταγραφεί το 2014, δηλαδή (30) λιγότερες.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο επικράτειας, καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου καταγράφεται ο κύριος όγκος των κλοπών τροχοφόρων, στη σύγκριση του έτους 2015 σε σχέση με το έτος 2014, οι διαφορές καταγράφονται ως εξής:
• (1.538) περισσότερες κλοπές τροχοφόρων στην Επικράτεια (26.524 έναντι 24.986, αύξηση σε ποσοστό 6,16%)
• 777 περισσότερες κλοπές τροχοφόρων στην Αττική (16.307 έναντι 15.530, αύξηση σε ποσοστό 5%)
• 574 περισσότερες κλοπές τροχοφόρων στη Θεσσαλονίκη (2.533 έναντι 1.959 αύξηση σε ποσοστό 29,3%)Ως προς τα είδη κλοπών τροχοφόρων που τελέστηκαν στην επικράτεια, παρατηρούνται οι εξής διαφοροποιήσεις:
• 312 λιγότερες κλοπές μοτοσικλετών (9.145 έναντι 9.457)
• 1.755 περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων (11.347 έναντι 9.592)
• 42 περισσότερες κλοπές Ι.Χ.Φ. (2.967 έναντι 2.925)
• 24 περισσότερες κλοπές μοτοποδηλάτων (2.465 έναντι 2.441)Αντίστοιχα, στην Αττική καταγράφηκαν:
• 269 λιγότερες κλοπές μοτοσικλετών (5.478 έναντι 5.747)
• 101 λιγότερες κλοπές μοτοποδηλάτων (762 έναντι 863)
• 1.006 περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων (8.060 έναντι 7.054)
• 121 περισσότερες κλοπές Ι.Χ.Φ. (1.596 έναντι 1.475)Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται:
• 393 περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων (1.139 έναντι 746)
• 107 περισσότερες κλοπές μοτοσικλετών (762 έναντι 655)
• 46 περισσότερες κλοπές Ι.Χ.Φ. (409 έναντι 363)
• 33 περισσότερες κλοπές μοτοποδηλάτων (207 έναντι 174)ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
Στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων, κλιμακούμενες μειώσεις εμφανίζουν οι υποθέσεις παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατά 27,32% (284 έναντι 410), οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά 19,6% (304 έναντι 378), οι υποθέσεις εκβιάσεων κατά 18% (136 έναντι 166), οι υποθέσεις λαθρεμπορίου κατά 17,5% (1.235 έναντι 1.497), οι υποθέσεις πλαστογραφίας κατά 15,86% (2.466 έναντι 2.931), οι υποθέσεις νομοθεσίας περί όπλων κατά 13,86% (4.803 έναντι 5.549), οι υποθέσεις βιασμών κατά 8,96% (122 έναντι 134) και οι ζωοκλοπές κατά 4,6% (648 έναντι 679). Επισημαίνεται η αύξηση στα περιστατικά επαιτείας κατά 12,2% (2.609 έναντι 2.324).

Επιπλέον, λόγω της αναβαθμισμένης επιχειρησιακής ανταπόκρισης των αστυνομικών Υπηρεσιών, παρατηρείται αύξηση στις υποθέσεις – εξιχνιάσεις απάτης κατά 10% (3.168 έναντι 2.877), αρχαιοκαπηλίας 13,7% (83 έναντι 73), κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων 5,6% (6.476 έναντι 6.132) και παραχάραξης 114% (133 έναντι 62).

Γ. Παράνομη Μετανάστευση
Το 2015 συνελήφθησαν συνολικά για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, από Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, (911.471) αλλοδαποί, ενώ το 2014 είχαν συλληφθεί (77.163), ποσοστό αύξησης πάνω από 1.081,23%.
Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στις αυξημένες μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές που κλήθηκε να διαχειριστεί η χώρα μας από τις αρχές του 2015.
Επιπλέον, το 2015 συνελήφθησαν (1.501) διακινητές μη νόμιμων αλλοδαπών, ενώ το 2014 είχαν συλληφθεί (1.171), ποσοστό αύξησης της τάξεως 28,18%. Η εθνικότητα των μη νόμιμων αλλοδαπών κατανέμεται ενδεικτικά:Η εθνικότητα των συλληφθέντων για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών, κατανέμεται ενδεικτικά : Στα βορειοανατολικά χερσαία σύνορα (συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας), το 2015 συνελήφθησαν συνολικά για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (3.713) αλλοδαποί, ενώ το 2014 είχαν συλληφθεί (1.914).Αναλυτικά ανά περιοχή, ο αριθμός των συλλήψεων των μη νόμιμων μεταναστών είναι: Αναλυτικά ανά περιοχή, ο αριθμός των συλλήψεων των μη νόμιμων αλλοδαπών είναι: Τo 2015 πραγματοποιήθηκαν συνολικά (20.868) επιστροφές μη νόμιμων αλλοδαπών, έναντι (27.789) το 2014. Από αυτές, οι (17.097) περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω των προγραμμάτων αναγκαστικής επιστροφής και οι (3.771) μέσω των εθελούσιων διαδικασιών επιστροφής.

Δ. Στατιστική απεικόνιση της Αστυνομικής Ανταπόκρισης
Το 2015 συνελήφθησαν συνολικά (170.824) άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της ληστείας, των κλοπών - διαρρήξεων, την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εκβίαση, ηλεκτρονικά εγκλήματα, για καταδικαστικές αποφάσεις κ.λπ. Ειδικότερα οι συλληφθέντες, ανά κατηγορία αδικημάτων, κατανέμονται ως εξής:Στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας στον χώρο Schengen, για το 2015 συνελήφθησαν στη χώρα μας συνολικά (210) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ για το έτος 2014 είχαν συλληφθεί (148) άτομα.Επιπλέον, το 2015 οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν επιτυχώς (1.274) υποθέσεις εξαφανίσεων ατόμων και εντοπίστηκαν (919) ενήλικοι και (355) ανήλικοι. Επίσης, συνελήφθησαν το 2015 στον χώρο Schengen βάσει ελληνικών ενταλμάτων σύλληψης (96) διωκόμενα άτομα, έναντι (43) που συνελήφθησαν το 2014.
Εξαρθρώθηκαν ακόμα (336) συνολικά σπείρες και εγκληματικές οργανώσεις, ύστερα από στοχευμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, που αφορούν σε όλο το φάσμα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος.

Σε αυτές συγκαταλέγονται σπείρες που διέπρατταν ληστείες σε οικίες – καταστήματα, κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια, οχήματα και πεζούς, καθώς και πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν εγκλήματα βίας σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επίσης, εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ενδεικτικά : 


Εξιχνιάστηκαν 34.001 υποθέσεις, ύστερα από μεθοδικές και συστηματικές αστυνομικές έρευνες, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας, όπως εγκλήματα κατά της ζωής, της περιουσίας κ.λπ., έναντι 31.475 το 2014.
Κατασχέθηκαν, σε διάφορες αστυνομικές έρευνες, μεταξύ άλλων, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και όπλων διαφόρων τύπων, κ.λπ.
Παρατίθενται ενδεικτικά τα παρακάτω:
Κάνναβη: 2 τόνοι, 624 κιλά και 280 γραμμάρια.
Ηρωίνη: 552 κιλά και 987 γραμμάρια περίπου.
Κοκαΐνη: 89 κιλά και 946 γραμμάρια περίπου.
Πιστόλια – περίστροφα, REPLICA, κρότου, κυνηγετικά όπλα κλπ.: 3.576 

Αναλυτικά τα στοιχεία εγκληματικότητας για όλη την Επικράτεια υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας  hellenicpolice.gr, στην ενότητα Στατιστικά Στοιχεία.

Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.)
Θετικός είναι ο απολογισμός της λειτουργίας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, που εφαρμόζεται από τον Απρίλιο του 2015, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων. Η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων εντάσσεται στον κεντρικό στόχο της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία. Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες συμβάλλουν στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές, όσο και την περαιτέρω ανάπτυξη φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών.

Κατά το οκτάμηνο της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος (τέλη Απριλίου-τέλη Δεκεμβρίου 2015) αρχικά, ενεργοποιήθηκαν τέσσερις (4) Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και την Ξάνθη. Στη συνέχεια, στο τέλος της θερινής περιόδου ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού και στη Φθιώτιδα, την Άρτα, την Πρέβεζα, την ορεινή Κορινθία και τη Μάνδρα Αττικής.
Περαιτέρω, από την 23-10-2015 ξεκίνησε η εφαρμογή του και σε περιοχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα αποτελέσματα της δραστηριότητας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων κινούνται σε θετική κατεύθυνση και η επισκεψιμότητα ιδιωτών και Φορέων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Αποτέλεσμα αυτής της ανταπόκρισης είναι αφενός η πρόληψη – αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, αφετέρου η ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας, συνεργασίας και συμφιλίωσης με τους πολίτες και τους Φορείς των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, παράγοντες που συντελούν καθοριστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού στα τέλη Απριλίου του 2015, η αστυνομική παρουσία ενισχύθηκε στις προαναφερθείσες απομακρυσμένες περιοχές, βελτιώνοντας σε ικανοποιητικό βαθμό την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, μέσω της παροχής επιτόπιων υπηρεσιών και διασφαλίζοντας την άμεση επιχειρησιακή ανταπόκριση σε ζητήματα γενικής αστυνόμευσης.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα αποτίμηση του θεσμού, ήρθαν σε επικοινωνία και επαφή με τους αστυνομικούς των Κ.Α.Μ., τουλάχιστον (14.838) άτομα και (966) εκπρόσωποι διάφορων Φορέων, ενώ βεβαιώθηκαν (536) γνήσια υπογραφής και πραγματοποιήθηκε πλήθος προληπτικών ελέγχων σε άτομα και οχήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, παρασχέθηκαν όλες οι αιτηθείσες και λοιπές πληροφορίες προς τους πολίτες, που αφορούσαν κυρίως στα δικαιολογητικά για την έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων, αδειών κατοχής όπλων κ.λπ.

Επίσης, διευθετήθηκαν μεταξύ τους διαφορές, δόθηκαν όλες οι απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, στους κατοίκους των περιοχών, για την πρόληψη έκνομων ενεργειών σε βάρος τους, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση δυσμενών και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του θεσμού, βάσει των στοιχείων ανά περιφέρεια, έχουν ως εξής:
• Στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 194 δρομολόγια. Εξυπηρετήθηκαν συνολικά 2.550 περιπτώσεις (συγκεκριμένα 2.509 από ιδιώτες και 41 από τοπικούς Φορείς) παροχής πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων, παροχής συμβουλών, θεμάτων διοικητικής φύσης, παρασχέθηκε συνδρομή σε αιτήματα πολιτών κ.λπ.

• Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 306 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν 1.911 περιπτώσεις (συγκεκριμένα 1.884 από ιδιώτες και 27 από τοπικούς Φορείς) παροχής πληροφοριών, βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής, παροχής συνδρομής σε αιτήματα πολιτών κ.λπ. Επιπλέον, υποβλήθηκε μία μήνυση για κλοπή, παρασχέθηκαν συστάσεις-υποδείξεις για κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα και αστικής φύσης διαφορές.

• Στην Εύβοια πραγματοποιήθηκαν συνολικά 206 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν συνολικά 6.265 περιπτώσεις (5.717 από ιδιώτες και 548 από τοπικούς Φορείς) παροχής πληροφοριών, καταγγελιών, βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής, θεμάτων διοικητικής φύσης, πρόληψης έκνομων ενεργειών και υποβολής παραπόνων. Υποβλήθηκε μία μήνυση για κλοπή, βεβαιώθηκαν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., διευθετήθηκαν διαφορές μεταξύ ιδιωτών, παρασχέθηκε συνδρομή σε αιτήματα πολιτών κ.λπ.

• Στην Αρκαδία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 206 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν συνολικά 1.346 περιπτώσεις (1.288 από ιδιώτες και 58 από τοπικούς Φορείς) παροχής πληροφοριών, βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής, κ.λπ. Υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη οπλοκατοχή, ελέγχθηκαν (1.167) οχήματα, μέσω της ειδικής συσκευής car – pc, ενώ παρασχέθηκαν πληροφορίες γενικότερου αστυνομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, παρασχέθηκε συνδρομή σε περιστατικό πυρκαγιάς και σε περίπτωση καταγραφής τροχαίου.

• Στη Φθιώτιδα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 129 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν συνολικά 1.186 περιπτώσεις (1.071 από ιδιώτες και 115 από τοπικούς Φορείς) συλλογής, παροχής πληροφοριών και θεώρησης γνησίου υπογραφής. Επιπλέον, συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση του Κ.Ο.Κ., υποβλήθηκαν τρεις μηνύσεις, έγιναν (79) έλεγχοι οχημάτων, πραγματοποιήθηκε ανεύρεση οχήματος και παρασχέθηκε συνδρομή σε αιτήματα πολιτών.

• Στην Αττική πραγματοποιήθηκαν συνολικά 113 δρομολόγια, εξυπηρετήθηκαν 834 περιπτώσεις (812 από ιδιώτες και 22 από τοπικούς Φορείς) παροχής πληροφοριών, θεώρησης γνησίου υπογραφής, υποβολής παραπόνων, κ.λπ. Υποβλήθηκαν (3) μηνύσεις για κλοπή, έγιναν έλεγχοι ατόμων και οχημάτων και βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

• Στην Άρτα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 108 δρομολόγια, εξυπηρετήθηκαν συνολικά 569 περιπτώσεις (498 από ιδιώτες και 71 από τοπικούς Φορείς). Παρασχέθηκαν πληροφορίες, υποβλήθηκε μήνυση για κλοπή, υπήρξε συνδρομή σε μέτρα τροχαίας, έγιναν συναντήσεις με τοπικούς Φορείς για καταγραφή προβλημάτων αστυνομικής φύσεως, κ.λπ.

• Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 104 δρομολόγια, εξυπηρετήθηκαν 450 περιπτώσεις (400 από ιδιώτες και 50 από τοπικούς Φορείς) παροχής πληροφοριών για δικαιολογητικά και θεώρησης γνησίων υπογραφής. Επίσης, έγιναν 3 συλλήψεις για παρεμπόριο και 4 συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, βεβαιώθηκαν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ατόμων, ελέγχθησαν οχήματα, παρασχέθηκαν πληροφορίες, συστάσεις και συνδρομή σε αιτήματα και παράπονα πολιτών κλπ.

• Στην Κορινθία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 99 δρομολόγια, εξυπηρετήθηκαν 470 περιπτώσεις (460 από ιδιώτες και 10 από τοπικούς Φορείς). Πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, παρασχέθηκαν πληροφορίες σε πολίτες, έγινε θεώρηση γνησίων υπογραφής, υποβλήθηκε μία μήνυση για κλοπή, βεβαιώθηκαν διάφορες παραβάσεις, έγιναν έλεγχοι ατόμων, κλπ.

• Στα Γρεβενά πραγματοποιήθηκαν συνολικά 58 δρομολόγια, εξυπηρετήθηκαν 223 περιπτώσεις (199 από ιδιώτες και 24 από τοπικούς Φορείς). Πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη για ναρκωτικά, παρασχέθηκαν πληροφορίες σε πολίτες, βεβαιώθηκαν παραβάσεις, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι 448 οχημάτων, κλπ.\

Αστυνομικός της Γειτονιάς
Ιδιαίτερα σημαντικά κρίνονται και τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», ο οποίος μετά τον πιλοτικό επανασχεδιασμό του τον Μάρτιο του 2015 και την επέκτασή του, τέλη Ιουνίου, πλέον εφαρμόζεται σε 37 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής (2015-2019) της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η φιλοσοφία του βασίζεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, περιλαμβάνοντας σειρά δράσεων τόσο προληπτικού, όσο και αποτρεπτικού χαρακτήρα, για την προστασία και εξυπηρέτηση των κατοίκων σε γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μετά την τρίμηνη πιλοτική εφαρμογή του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» (από 23-3 έως 23-6-2015), σε 22 γειτονιές στις περιοχές της Καλλιθέας και Χαλανδρίου στην Αττική, καθώς και της Τούμπας- Τριανδρίας και Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, τα αποτελέσματα της οποίας υπήρξαν θετικά, καταδεικνύοντας την αποδοχή του θεσμού από τις τοπικές κοινωνίες, αποφασίσθηκε, τέλη Ιουνίου, η επέκταση του θεσμού και σε άλλες περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το νομό Αττικής πλέον εφαρμόζεται σε (9) Αστυνομικά Τμήματα (Καλλιθέας, Χαλανδρίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Δημοτικού Θεάτρου, Νίκαιας, Παγκρατίου, Πατησίων και Αγίας Παρασκευής), στο νομό Θεσσαλονίκης σε (4) Αστυνομικά Τμήματα (Ευόσμου, Τούμπας- Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και στη λοιπή Χώρα σε (24) Αστυνομικά Τμήματα (Σερρών, Βέροιας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Ηρακλείου Κρήτης, Β΄ Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Άργους Αργολίδας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών Αγρινίου και Κιλκίς).

Από την ανάλυση και αξιολόγηση, τόσο των αριθμητικών - ποσοτικών στοιχείων της δράσης των Αστυνομικών της Γειτονιάς, όσο και των ποιοτικών χαρακτηριστικών αυτής προκύπτουν θετικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της διαρκούς αξιολόγησης του θεσμού, με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του, διαπιστώθηκε ότι οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» σε όλη τη χώρα, ήρθαν πιο κοντά στον πολίτη, συμβάλλοντας στην επίλυσή των προβλημάτων της καθημερινότητάς, αποτελώντας πλέον την «επώνυμη» παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη γειτονιά.

Αναλυτικότερα, κατά το διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2015, οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», πραγματοποίησαν συνολικά 82.927 δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες περιλάμβαναν επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα - γνωριμίας με τους πολίτες σε οικίες και καταστήματα, ανταπόκριση σε πολλά αιτήματα καθημερινότητας των πολιτών, όπως θεώρηση γνησίου υπογραφής ηλικιωμένων ή ανήμπορων ατόμων, επίλυση μικροδιαφορών ή προβλημάτων, καθώς και διευθέτηση θεμάτων διοικητικής φύσεως κ.ά.

Επίσης, ανέπτυξαν και ενίσχυσαν συνεργασίες με τοπικούς Φορείς (Δήμους, σχολεία, Συλλόγους, Εκκλησίες), ενώ συμμετείχαν σε πλήθος εκδηλώσεων που διοργάνωσαν τοπικοί και λοιποί φορείς, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συμμετείχαν στη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων για διάφορα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, με τη συχνή παρουσία των «Αστυνομικών της Γειτονιάς» έξω από τα τραπεζικά καταστήματα των περιοχών τους, συνέβαλαν καθοριστικά στην αποτροπή έκνομων ενεργειών και τη διασφάλιση της ασφαλούς επίτευξης διατραπεζικών συναλλαγών μέσω των αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης χρημάτων - Α.Τ.Μ.

Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και με σκοπό την προστασία των μαθητών από κάθε κίνδυνο, εντατικοποίησαν τις διελεύσεις τους έξω από τα σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, κυρίως κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

Πιο αναλυτικά η δραστηριότητα και το σύνολο των παρεμβάσεων των «Αστυνομικών της Γειτονιάς» στην Επικράτεια κατά το Β’ Εξάμηνο 2015 (Ιούλιος-Δεκέμβριος) αποτυπώνεται ως εξής:
Γ.Α.Δ.Α. 43.015
Γ.Α.Δ.Θ. 14.811
Κεντρική Μακεδονία 7.054
Ήπειρος 1.362
Θεσσαλία 2.375
Κρήτη 923
Νότιο Αιγαίο 50
Πελοπόννησος 1.917
Ανατολική Μακεδονία & Θράκη 1.977
Ιόνια νησιά 2.293
Στερεά Ελλάδα 4.473
Δυτική Ελλάδα 2.677 Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθεί και αξιολογεί σε διαρκή βάση τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα της δράσης των Αστυνομικών της Γειτονιάς σε όλη τη Χώρα, παρεμβαίνοντας με ειδικότερες εντολές όταν αυτό απαιτείται, με βασική στρατηγική επιδίωξη την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών προς αυτούς.

Δραστηριότητα Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας
Ιδιαίτερα θετική είναι η συμβολή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, με την πραγματοποίηση στοχευμένων και συστηματικών ελέγχων που σχετίζονται κυρίως με την εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Αναλυτικά, για το έτος 2015, στον τομέα της κοινωνικής και ασφαλιστικής σχηματίστηκαν αυτεπαγγέλτως (18) δικογραφίες, ενώ (17) δικογραφίες περαιώθηκαν στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας. Επίσης, σημειώνεται ότι συνολικά προέκυψαν (63) κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι (12) συνελήφθησαν.

Στον τομέα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας, πραγματοποιήθηκαν (533) έλεγχοι σε διάφορα καταστήματα και επιχειρήσεις, όπου σε (190) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Πιο συγκεκριμένα εξ’ αυτών, οι (143) περιπτώσεις αφορούσαν παραβάσεις εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ οι λοιπές σχετίζονταν με τη φορολογική νομοθεσία και τους κανόνες διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών.

Επιπλέον, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε (79) περιπτώσεις που αφορούσαν κυρίως αδικήματα φοροδιαφυγής, ενώ περαιώθηκαν (80) δικογραφίες, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, από τις οποίες οι 24 κατέληξαν σε σύλληψη προσώπων με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στον τομέα αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκαν -3- υποθέσεις οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος και εξαρθρώθηκαν ισάριθμες εγκληματικές οργανώσεις ως εξής:

• Διεθνής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνελήφθησαν επτά (7) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός αυτής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και της νομοθεσίας περί όπλων, πυρομαχικών. Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν δύο εμπορευματοκιβώτια, το ένα εκ των οποίων περιείχε 570.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 2.086.000 €.

• Εγκληματική οργάνωση που εμπλεκόταν σε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του Ι.Κ.Α. και του Ο.Α.Ε.Ε., μέσω της παραποίησης πιστοποιητικών αναπηρίας και ψευδών δηλώσεων εργατικών ατυχημάτων για τη χορήγηση επιδομάτων πρόνοιας.
Συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και ένας υπάλληλος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και κατάχρηση σε βάρος του Δημοσίου.

Συγκατηγορούμενοί τους στην υπόθεση προέκυψαν επιπλέον εννέα (9) ιδιώτες γιατροί, οκτώ (8) γιατροί του ΙΚΑ και δώδεκα (12) ημεδαποί, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παράβαση καθήκοντος και απάτη. Επίσης ταυτοποιήθηκαν 133 φυσικά πρόσωπα, τα οποία έλαβαν προνοιακά επιδόματα και αποζημίωση για ψευδή εργατικά ατυχήματα. Η προκληθείσα ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ξεπερνά τα 360.000 €.

• Εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας μέσω εταιρειών (καθαρισμού), που είχαν συστήσει εξέδιδαν-λάμβαναν και χρησιμοποιούσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αποκόμιση ιδιαίτερα μεγάλου οικονομικού οφέλους προκαλώντας οικονομική ζημιά στο Κράτος.

Συνελήφθησαν (14) ημεδαποί, βασικά μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη (21) ατόμων. Κατά τα έτη 2008-2012 διακινήθηκαν από τις εμπλεκόμενες εταιρείες (903) εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 21.135.759,77 €, συν Φ.Π.Α. ύψους 4.581.774 €.Οι ιδιοκτήτες των εταιρειών εκμεταλλευόμενοι την εκτεταμένη κακουργηματική φοροδιαφυγή, οικειοποιήθηκαν ποσά που ξεπερνούν τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.
Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και εταιρείες των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
-χρηματικά ποσά 165.415€ και 770$ ΗΠΑ,
-33 τραπεζικές επιταγές συνολικής αξίας 850.976 € και πλήθος εγγράφων, παραστατικών, κλπ.

Επιπλέον, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των τυχερών παιχνιδιών, εντοπίστηκαν συνολικά (5) οργανωμένα παράνομα «μίνι καζίνο». Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκαν (5) δικογραφίες και περαιώθηκε (1) δικογραφία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Από τις ανωτέρω δικογραφίες προέκυψαν (25) κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι (21) συνελήφθησαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από παράνομα παιγνιομηχανήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές πλακέτες εξοπλισμού, τραπέζια διενέργειας παιγνίων, κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, χρήματα κ.ά.

Επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια του έτους 2015, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας δέχθηκε συνολικά 2.324 καταγγελίες για αδικήματα αρμοδιότητάς της. Οι καταγγελίες αυτές ομαδοποιούνται, κατά γεωγραφική περιοχή και είδος παράνομης δραστηριότητας, εξετάζονται από επιτροπές αξιολόγησης και προωθούνται στα Τμήματα της Οικονομικής Αστυνομίας για περαιτέρω αστυνομική έρευνα. Από το σύνολο των καταγγελιών, οι 1.319 καταγγελίες έγιναν επώνυμα, ενώ οι 1.005 ανώνυμα.Τέλος, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς και από τις λοιπές Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν συνολικά (459) άτομα για χρέη στο δημόσιο και λοιπά φορολογικά αδικήματα, με το ύψος των οφειλών να ανέρχεται στο ποσό των 527 εκατομμυρίων περίπου ευρώ. Παράλληλα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν 289 υποθέσεις οφειλετών του δημοσίου, στις οποίες δεν πραγματοποιήθηκε σύλληψη των υπαιτίων, λόγω προηγούμενης διευθέτησης του χρέους τους με συνολικό ποσό οφειλής που ανέρχεται περίπου στα 590 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο σχετικών ρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας από 17 Οκτωβρίου του 2015, καταργήθηκε η δυνατότητα τήρησης του αυτοφώρου στα αδικήματα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και τρίτους καθώς και της φοροδιαφυγής.

Δραστηριότητα Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά το έτος 2015, ανέπτυξε πλήθος δράσεων, αφενός στον τομέα της δίωξης των εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω Διαδικτύου ή με τη χρήση αυτού και αφετέρου, στον τομέα της πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών για ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Για την εκπλήρωση της αποστολής της, συνεργάστηκε με άλλες αρμόδιες κεντρικές και περιφερειακές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και μεγάλος όγκος πληροφοριών διακινήθηκε από και προς τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και ειδικότερα την Εθνική Μονάδα Europol και το Τμήμα Διεθνών Οργανισμών – Interpol.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2015, ξεκίνησε τη λειτουργία της η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία υπάγεται διοικητικά στη ΔΙ.Δ.Η.Ε., έχει ταυτόσημη με αυτήν αποστολή και η τοπική της αρμοδιότητα εκτείνεται στην περιοχή του Τομέα Βορείου Ελλάδος. Η διάρθρωση της Υ.Δ.Η.Ε.Β.Ε. σε Τμήματα και οι αρμοδιότητες των Τμημάτων τους είναι όμοιες με εκείνες της ΔΙ.Δ.Η.Ε. και των αντίστοιχων Τμημάτων αυτής.

Αυξημένη χαρακτηρίζεται ωστόσο και η συμμετοχή εκπροσώπων της Υπηρεσίας στα διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) καθώς επίσης και σε συναντήσεις, συνέδρια και συνδιασκέψεις, διοργανωνόμενες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Επισημαίνεται ακόμη ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετέχει ενεργά στη χάραξη και υλοποίηση της προτεραιότητας Cybercrime (Payment Card Fraud, Child Sexual Exploitation και Cyber Attacks) του European Multidisciplinary Platform against Criminal Threats (EMPACT).

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει ωστόσο και στην επιτυχημένη λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Διαδικτυακού Κινδύνου «Cyberalert», το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση και διαχειρίζεται τις καταγγελίες των πολιτών, καθώς επίσης και στην τιμητική διάκριση, που απονεμήθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από εκπρόσωπο του «Ευρωπαϊκού Κέντρου για το έγκλημα στον Κυβερνοχώρο» της Εuropol, για το έργο της, σε επιχειρησιακό και ερευνητικό επίπεδο, στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών.

Ενδεικτικά, οι ορισμένες από τις σημαντικότερες υποθέσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά το έτος 2015, είναι:
• Συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Chat Scanning» (Σάρωση διαδικτυακών εικονικών δωματίων επικοινωνίας) για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, συνελήφθη 40χρονος, ο οποίος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο σε φορτηγό «Van», με σκοπό να τον αποπλανήσει. Επιπλέον, για πρώτη φορά παρουσιάσθηκε για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών, ο «Κώδικας Επικοινωνίας» των παιδόφιλων στο διαδίκτυο.

• Εξιχνίαση, στο πλαίσιο διεθνούς διαδικτυακής επιχείρησης, υπόθεσης πορνογραφίας ανηλίκων και πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων, κατά παραγγελία, σε πραγματικό χρόνο, μέσω διαδικτύου και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 60χρονου αλλοδαπού. Από την έρευνα προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 23-12-2011 έως και 30-3-2015, 60χρονος πραγματοποίησε διακόσιες ογδόντα τέσσερις (284) συναλλαγές στις Φιλιππίνες, που αφορούσαν, είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών, που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις, είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.

• Συμμετοχή σε Διεθνή Επιχείρηση που συντονίζεται από την INTERPOL, με την κωδική ονομασία «PANGEA», για τον εντοπισμό ιστοσελίδων παράνομης διακίνησης και πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχημάτισε δικογραφίες τακτικής διαδικασίας για τρεις (3) ιστοσελίδες, οι οποίες προωθούσαν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, για τα οποία υπήρξαν και σχετικές καταγγελίες ως προς την προέλευση και τις προκληθείσες παρενέργειες από την κατανάλωσή τους.

• Στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 49χρονος αλλοδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Επρόκειτο για δράστη σεσημασμένο, που είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παρόμοια αδικήματα.

Σύνολο υποθέσεων
Ο συνολικός αριθμός νέων υποθέσεων που χειρίστηκε η Διεύθυνση το έτος 2015 ανήλθε σε 1.822. Ο αριθμός αυτός αναφέρεται σε σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ξεχωριστό προανακριτικό υλικό, εγκλήσεις πολιτών κ.λπ.

Ειδικότερα, κατά περίπτωση: 
Από αυτές, οι 31 δικογραφίες σχηματίσθηκαν κατόπιν καταγγελιών Φορέων Προστασίας Καταναλωτών, Οργανισμών, Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών, καθώς και καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shops).

Επίσης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Interpol & Europol), διαχειρίστηκε 269 αιτήματα συνεργασίας. Τα αιτήματα αφορούν περιπτώσεις διακρατικών αστυνομικών ερευνών, που είχαν ως αντικείμενο ηλεκτρονικά εγκλήματα, κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούσαν σε πορνογραφία ανηλίκων, διαδικτυακές απάτες, υφαρπαγές στοιχείων και κωδικών πρόσβασης σε ηλεκτρονικές βάσεις, πλατφόρμες και ιστοχώρους ηλεκτρονικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

Συλλήψεις – Απόδοση κατηγοριών
Συνελήφθησαν συνολικά 61 άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:
Επίσης, αποδόθηκαν κατηγορίες σε 458 άτομα, στο πλαίσιο δικογραφιών τακτικής διαδικασίας.

Αναγγελία προθέσεων αυτοκτονίας μέσω Διαδικτύου
Αξιοσημείωτη ήταν ακόμα η συμβολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον κατάλληλο χειρισμό και αποτροπή 317 περιπτώσεων πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου.\

Εισαγγελικές παραγγελίες
Κατά το έτος 2015, διαβιβάσθηκαν προς εκτέλεση στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 1.688 Εισαγγελικές Παραγγελίες για Προκαταρκτική Εξέταση ή Προανάκριση, από όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της Χώρας.

Υποθέσεις για την προστασία των ζώων
Στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το 2015 διερευνήθηκαν 88 υποθέσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι χρήστες του Διαδικτύου παραβίασαν την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας ζώων.

Συνέδρια και δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης πολιτών
Στο πλαίσιο διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης και απειλών ηλεκτρονικής φύσεως, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσε ειδικά συνέδρια-ημερίδες πανευρωπαϊκού επιπέδου, με θέμα την επίδραση των απατών με χρήση καρτών πληρωμής, καθώς και πανελλήνιου, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται μάλιστα ότι εντός του 2015, οι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας συμμετείχαν ως ομιλητές σε 100 ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών στο συνέδριο που διοργανώθηκε για τους μαθητές Ειδικών Γυμνασίων & Λυκείων της Αττικής, καθώς και σε 5.397 τηλεδιασκέψεις με δημόσια σχολεία σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

• Εφαρμογή «Cyberkid» για φορητές συσκευές & «Ψηφιακή αλάνα»
 Για την αμεσότερη επαφή των παιδιών και των γονέων τους με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ιδιωτικο φορεα τηλεπικοινωνιων, η εφαρμογή «Cyberkid» για κινητά τηλέφωνα και tablets. Η εφαρμογή αυτή προσφέρεται δωρεάν μέσω του App Store και του Play Store, για συσκευές με λειτουργικά συστήματα iOS και Android αντίστοιχα και περιέχει συμβουλές για την ασφαλέστερη πλοήγηση στο διαδίκτυο, ενημερωτικά δελτία για τις δράσεις της Υπηρεσίας, καθώς και παιχνίδια που μπορούν να παίξουν παιδιά ηλικίας από 8 ετών και άνω, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, μακριά από τους κινδύνους του διαδικτύου. Τα παιχνίδια προστέθηκαν στην ενότητα «Ψηφιακή αλάνα».

Την εφαρμογή και τα διαθέσιμα παιχνίδια έχουν εγκαταστήσει στις φορητές τους συσκευές έως σήμερα περίπου 20.200 χρήστες. Ιδιαίτερη απήχηση παρουσιάζει ωστόσο και η σελίδα Cyberkid στο Facebook καθώς 5.247 χρήστες την «ακολουθούν» και πολλές φορές προβαίνουν σε κοινοποιήσεις των αναρτήσεών της, μέσω της πλατφόρμας του Facebook.

• Ανανέωση ιστοτόπου «cyberkid.gr» & παρουσίαση της έκδοσης στην αγγλική γλώσσα. 
Το CYBERKID βγαίνει και έξω από τα όρια της Ελλάδας, αφού μέσα από την αγγλική του έκδοση, δίνει τη δυνατότητα στο αγγλόφωνο κοινό να ενημερωθεί και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος.

• Ιστότοπος cyberalert.gr & εφαρμογή για φορητές συσκευές FeelSafe. 
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υλοποίησε την ιστοσελίδα cyberalert.gr/feelsafe, αλλά και η πρωτοποριακή εφαρμογή (application) για iOS & Android «FeelSafe», οι οποίες αποτελούν βασικό βήμα ενημέρωσης των καταναλωτών, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών, χρησιμοποιεί «έξυπνα» κινητά στην καθημερινότητά του.

Στην πλατφόρμα αυτή παρουσιάζονται με άμεσο τρόπο οδηγίες για την αποφυγή ηλεκτρονικών απατών ανά κατηγορία. Ο συνδυασμός αυτών των πληροφοριών με online γραμμή καταγγελιών (SOS) και η καθημερινή ενημέρωση από εξειδικευμένους αξιωματικούς της ΔΙ.Δ.Η.Ε. για τις τρέχουσες παγίδες – απάτες κρίνεται ως καθοριστική για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Ε. Παρεμπόριο
Κατά το έτος 2015 διενεργήθηκαν (107.043) έλεγχοι τήρησης των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο, ενώ βεβαιώθηκαν (13.383) παραβάσεις (στέρηση άδειας πλανόδιου πωλητή, στέρηση άδειας λαϊκής αγοράς, παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίου, σημάτων κ.ά.), έναντι (6.924) το 2014.
Εντοπίστηκαν 18 αποθηκευτικοί χώροι με προϊόντα παρεμπορίου, ενώ κατασχέθηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια είδη ρουχισμού, γυαλιά, κλεψίτυπα CDs-DVDs, δερμάτινα είδη κ.λπ.

Ειδικότερα, για την αντιμετώπιση του «παρεμπορίου» διατέθηκαν συνολικά (46.956) αστυνομικοί σε όλη την επικράτεια (εκ των οποίων οι 5.171 δημοτικοί αστυνομικοί), ενώ στην περιοχή της Αττικής απασχολήθηκαν, σε κλιμάκια ελέγχων 72 αστυνομικοί σε καθημερινή βάση (εκ των οποίων οι 13 δημοτικοί αστυνομικοί), ενώ για όλο το έτος διατέθηκαν (23.754) αστυνομικοί (εκ των οποίων οι 5.171 δημοτικοί αστυνομικοί).

ΣΤ. Απολογισμός τροχαίων ατυχημάτων
Το 2015 καταγράφηκε μείωση των παθόντων, αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων, σε σχέση με το 2014. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν (159) λιγότερα τροχαία ατυχήματα.

Πιο αναλυτικά, το 2015 σε σύγκριση με το 2014 σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια:
739 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 747 το 2014 (5 λιγότερα, μείωση σε ποσοστό 0,7%)
924 σοβαρά ατυχήματα έναντι 895 το 2014 (29 περισσότερα, αύξηση σε ποσοστό 3,2%)
9.854 ελαφρά ατυχήματα έναντι 10.037 το 2014 (183 λιγότερα, μείωση σε ποσοστό 1,8%)Επίσης, το 2015 σε σχέση με το 2014, σε όλη την επικράτεια καταγράφηκαν:
789 θάνατοι από ατυχήματα έναντι 801 το 2014 (9 λιγότεροι)
1.068 σοβαρά τραυματίες έναντι 1.068 το 2014 (μηδενική διαφορά)
12.872 ελαφρά τραυματίες έναντι 13.216 το 2014 (343 λιγότεροι)Ειδικότερα, ως προς τα αίτια των θανατηφόρων ατυχημάτων οι «επικίνδυνες» παραβάσεις εξακολουθούν να αποτελούν τις βασικότερες αιτίες για την πρόκλησή τους. Τα (739) θανατηφόρα ατυχήματα έχουν ως κύρια αίτια :
63 την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
45 σχετίζονται με τους πεζούς
43 την απόσπαση προσοχής
28 την υπερβολική ταχύτητα
27 την παραβίαση προτεραιότητας
7 την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
4 το αντικανονικό προσπέρασμα
522 λοιπά αίτια που σχετίζονται με οδηγική συμπεριφορά (μέθη κ.λπ.)Επίσης, από την ανάλυση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, προκύπτει ότι οφείλονται (κατά είδος) :
265 σε σύγκρουση
248 σε εκτροπή
129 σε παράσυρση πεζού
74 σε πρόσκρουση
19 σε ανατροπή
4 σε πτώση από το όχημαΑπό τα θανατηφόρα ατυχήματα (26) συνέβησαν στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, (16) στην Εγνατία Οδό, (11) στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, (260) στις κατοικημένες περιοχές και (426) στο λοιπό οδικό δίκτυο.Τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα συνέβησαν κατά τις ώρες 24.00΄ έως 07.00΄ (171 ατυχήματα) και ακολούθως κατά τις ώρες 17.00΄ έως 21.00΄ (161 ατυχήματα) και 13.00΄ έως 17.00΄ (139 ατυχήματα).Επιπλέον, κατά το έτος 2015, από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, βεβαιώθηκαν συνολικά (383.567) παραβάσεις σε όλη την Επικράτεια. Οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:
173.476 παραβάσεις ταχύτητας
52.783 μη χρήση κράνους
29.611 μη χρήση ζώνης ασφαλείας
29.191 οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
25.130 παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ)
19.730 παραβίαση χρήσης κινητού τηλεφώνου
14.564 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη
11.695 κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
8.406 αντικανονικό προσπέρασμα
5.926 αντικανονικοί ελιγμοί
5.177 φθαρμένα ελαστικά
3.927 παραβίαση προτεραιότητας
3.266 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες
424 μη χρήση παιδικών καθισμάτων
261 κίνηση στην αριστερή λωρίδα – μη κίνηση στο δεξιό άκρο. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο των παραβάσεων διαπιστώθηκε ότι 46.085 οχήματα διαφόρων τύπων (αυτοκίνητα - φορτηγά - μοτοσικλέτες) κυκλοφορούσαν χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη από το νόμο ασφαλιστική κάλυψη.Ζ. Διαδηλώσεις – Πορείες, Αθλητικές Εκδηλώσεις
Κατά τη διάρκεια του έτους 2015 πραγματοποιήθηκαν 4.110 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 108.479 αστυνομικοί.
Επιπλέον, την αθλητική περίοδο (2014-2015) πραγματοποιήθηκαν 6.552 αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης κ.ά.), απασχολήθηκαν συνολικά 155.596 αστυνομικοί και συνελήφθησαν για αδικήματα της αθλητικής βίας συνολικά 194 άτομα. Αντίστοιχα, την προηγούμενη αθλητική περίοδο (2013-2014) σε 6.000 αθλητικές εκδηλώσεις απασχολήθηκαν συνολικά 143.887 αστυνομικοί και συνελήφθησαν για αδικήματα της αθλητικής βίας συνολικά 502 άτομα.Η. Αποτίμηση δραστηριότητας Τομέα Επικοινωνίας έτους 2015
Το 2015 ο Τομέας Επικοινωνίας δημοσιοποίησε συνολικά 10.252 Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις. Ειδικότερα:
• 216 αφορούσαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
• 653 αφορούσαν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας,
• 9.383 δημοσιοποιήθηκαν από τα 14 Γραφεία Ενημέρωσης Δημοσιογράφων (Γ.Ε.Δ) των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας. Από αυτά, 7.172 αφορούσαν θέματα ασφάλειας (76%), 1.005 θέματα τάξης (11 %), 729 τροχαίας (8%) και 477 για διάφορα άλλα θέματα (5%). Σημαντικότερες υποθέσεις (ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές – διαρρήξεις, εκβιάσεις) που χειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για το έτος 2015:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
• 07-01-2015: Παρουσίαση του Διοικητή Ασφάλειας Αττικής και του Εκπρόσωπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας 83χρονου ημεδαπού στην Κυψέλη και τη σύλληψη 26χρονου υπηκόου Ρουμανίας

• 09-01-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών

• 11-01-2015: Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις υποθέσεις ενόπλων ληστειών σε ξενοδοχεία και πρακτορεία ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης

• 13-01-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

• 14-01-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 56χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε στις 18-1-2013 στον Άγιο Παντελεήμονα

• 17-01-2015: Εξιχνιάστηκε άμεσα η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, μέσα στο σπίτι του στα Ιωάννινα

• 30-01-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές ταξιδιωτικών εγγράφων που στη συνέχεια, με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, πλαστογραφούσαν και πωλούσαν σε αλλοδαπούς

• 31-01-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών στην Αρκαδία


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
• 03-02-2015: Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σπιτιών, επιχειρήσεων, γραφείων και οχημάτων, καθώς επίσης και κλοπές οχημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

• 04-02-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας

• 05-02-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 37χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε στις 11-10-2014 στην Καισαριανή

• 09-02-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 52χρονου υπηκόου Πολωνίας που διαπράχθηκε στις 21-7-2010 στα Εξάρχεια

• 10-02-2015: Εξιχνιάστηκε άμεσα ανθρωποκτονία 75χρονης ημεδαπής στην Κέρκυρα

• 11-02-2015: Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 79χρονης μητέρας του, στην περιοχή Έξαρχος Αταλάντης Φθιώτιδας

• 12-02-2015: Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία, η οποία ενέχεται σε διακινήσεις μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από την Ελληνική Επικράτεια προς τη Γερμανία

• 19-02-2015: Εξιχνιάστηκαν, συνολικά είκοσι έξι (26) υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων στο Ηράκλειο και συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας

• 20-02-2015: Παρουσίαση του Διοικητή Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη και του Εκπρόσωπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Α/Β΄ Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλου, για τη σύλληψη Αλβανού κακοποιού, «σειριακού» παραβάτη που ενέχεται σε ανθρωποκτονίες & άλλα αδικήματα

• 26-02-2015:Παρουσίαση του Διοικητή Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη και του Εκπρόσωπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλου, για δύο σημαντικές υποθέσεις που αφορούν σε εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων

• 26-02-2015: Εξάρθρωση δύο ξεχωριστών εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων εμπλέκονται σε ληστείες, κλοπές, διακίνηση όπλων και άλλα σοβαρά αδικήματα

• 26-02-2015: Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες, οι οποίες είχαν γίνει το 2012 σε Κατάκολο και Βάρδα, από μέλη εγκληματικής οργάνωσης που χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό

• 27-02-2015: Εξιχνιάστηκαν, είκοσι δύο (22) υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικίες στο Ηράκλειο και συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας

• 28-02-2015: Παρουσίαση Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, σχετικά με την περαιτέρω εξέλιξη των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού

ΜΑΡΤΙΟΣ
• 01-03-2015: Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με σύλληψη βάσει εντάλματος, 36χρονης ημεδαπής, στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την υπόθεση Χρ. Ξηρού

• 01-03-2015: Παρουσίαση για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

• 03-03-2015: Παρουσίαση του Προϊσταμένου Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχου Εμ. Σφακιανάκη και του Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Α/Β’ Κλ.Παπαγιαννόπουλου σχετικά με τα αποτελέσματα της επιχείρησης "Chat Scanning"

• 13-03-2015: Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε εκβιάσεις εμπόρων στην Αργολίδα

• 19-03-2015: Δελτίο Τύπου σχετικά με εφαρμογή από Δευτέρα 23-03-2015 του θεσμού του "Αστυνομικού της Γειτονιάς" σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

• 26-03-2015: Παρουσίαση σχετικά με εξάρθρωση από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του Ι.Κ.Α. και του Ο.Α.Ε.Ε.

• 27-03-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ σε περιοχές της Βοιωτίας

• 31-03-2015: Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για διπλή ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοκατοχή

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
• 03-04-2015: Παρουσίαση του Διοικητή Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Χρήστου Παπαζαφείρη και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλου, για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων

• 04-04-2015: Εξαρθρώθηκαν δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται στη διακίνηση ηρωίνης, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική

• 06-04-2015: Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών

• 09-04-2015: Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2014 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και είχε ως απώτερο αποτέλεσμα το θάνατο του άνδρα

• 11-04-2015: Παρουσίαση από τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχο Παπαζαφείρη Χρήστο, υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα διαμετακόμισης και εμπορίας ναρκωτικών

• 15-04-2015: Συνελήφθη χθες από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, σωφρονιστικός υπάλληλος για δωροληψία και εκβίαση σε βάρος κρατουμένου

• 17-04-2015: Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής 22χρονου ημεδαπού στην Κω

• 18-04-2015: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Γερμανίας και Τουρκίας, ηλικίας 47 και 56 χρονών, αντίστοιχα, διωκόμενοι με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης για τρομοκρατία

• 21-04-2015: Εξιχνιάστηκαν έξι (6) υποθέσεις ληστειών και αποπειρών ληστείας, καθώς και είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία

• 23-04-2015: Διακριβώθηκε η δράση πολυμελούς εγκληματικής σπείρας, η οποία ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Αττικής

• 26-04-2015: Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών στην Αττική

• 27-04-2015: Υπόθεση διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου

• 30-04-2015: Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 60χρονη ημεδαπή, για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βαθμό κακουργήματος

ΜΑΙΟΣ
• 02-05-2015: Συνελήφθη ένας από τους δράστες ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού στο Βόλο

• 03-05-2015: Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 43χρονης αλλοδαπής που διαπράχθηκε την 1-5-2015 στη Βάρη

• 05-05-2015: Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού που τελέστηκε την περασμένη Πρωτομαγιά στο Βόλο

• 05-05-2015: Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 4χρονης αλλοδαπής υπηκόου Βουλγαρίας, η εξαφάνιση της οποίας είχε δηλωθεί στις 24/4/2015

• 07-05-2015: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για σωρεία ληστειών σε βάρος χρηματαποστολών, υποκαταστημάτων τραπεζών καθώς και απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών

• 13-05-2015: Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

• 14-05-2015: Εξιχνιάστηκε άμεσα ανθρωποκτονία σε βάρος νεαρού ημεδαπού και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του μεσήλικα πατέρα του

• 15-05-2015: Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονου ημεδαπού και πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος 37χρονου αλλοδαπού

• 22-05-2015:Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε κλοπές υγρών καυσίμων από αγωγούς πετρελαίου του Ελληνικού Στρατού

• 22-05-2015:Βρέθηκαν δύο (2) ανήλικα παιδιά σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στη Λακωνία, τα οποία δεν αποτελούν βιολογικά τέκνα των φερόμενων ως γονέων

• 25-05-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν εξωλέμβιες μηχανές από σκάφη

• 28-05-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία δύο (2) υπηκόων Πακιστάν που διαπράχθηκε στις 3-5-2015 εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού

• 30-05-2015:Δηλώσεις Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Δημήτριου Τσακνάκη σχετικά με τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου για τη σύλληψη καταζητούμενων ατόμων

ΙΟΥΝΙΟΣ
• 01-06-2015: Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός για ανθρωποκτονία στην Αργολίδα

• 02-06-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στη Χώρα μας σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης

• 05-06-2015: Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών

• 06-06-2015: Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στις 8-6-2014 σε ερημική περιοχή στις Αχαρνές

• 09-06-2015: Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 51χρονος ημεδαπός για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

• 09-06-2015: Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, όπλων – πυρομαχικών, ναρκωτικών καθώς και κλοπιμαίων

• 11-06-2015: Εξαρθρώθηκαν δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων εκβίαζαν συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας»

• 11-06-2015: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που ενέχονται σε εκβιάσεις καταστηματαρχών της πόλης του Βόλου με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας»

• 16-06-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 81χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε χθες (15-6-2015) στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

• 16-06-2015: Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 61χρονος ημεδαπός για φοροδιαφυγή στο εισόδημα σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

• 17-06-2015: Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τη Θεσσαλονίκη

• 18-06-2015: Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στην Κοζάνη, δύο άτομα για παράνομη κατοχή πλήθους αρχαίων αντικειμένων από την προϊστορική έως και τη βυζαντινή περίοδο

• 21-06-2015: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε βάρος ημεδαπού

• 21-06-2015: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί σε περιοχή της Αμαλιάδας για ανθρωποκτονία από πρόθεση

• 23-06-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια, μεταφορά και εισαγωγή στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, τις οποίες διακινούσαν στην εσωτερική αγορά

• 25-06-2015: Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα

• 26-06-2015: Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε σε Διεθνή Επιχείρηση που συντονίζεται από την Ιντερπόλ, με την κωδική ονομασία «PANGEA», για τον εντοπισμό ιστοσελίδων παράνομης διακίνησης και πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων

• 26-06-2015: Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας στην Κω

• 30-06-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε σωρεία υποθέσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

• 30-06-2015: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια 1.292 δενδρυλλίων κάνναβης και 100 φυτώριων κάνναβης, που εντοπίστηκαν στο Ρέθυμνο

• 15-06-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων

ΙΟΥΛΙΟΣ
• 06-07-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών

• 07-07-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που κατήρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα στην Κω

• 09-07-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών που διαπράχθηκε στις 28-12-2014 στα Άνω Λιόσια

• 09-07-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που μετέφερε και διακινούσε ναρκωτικά στη Ρόδο

• 10-07-2015: Συνελήφθη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 64χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βραζιλίας για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια

• 17-07-2015: Εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση, παρακλάδι της Γεωργιανής μαφίας, η οποία διέπραττε κλοπές από κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο του ριφιφί και της απασχόλησης

• 18-07-2015: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε εκβιάσεις και ληστείες σε βάρος πλανόδιων μικροπωλητών

• 19-07-2015: Συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 37χρονος αλλοδαπός για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια

• 22-07-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Τουρκία στη Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν στην εσωτερική αγορά

• 22-07-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, τα οποία νωρίτερα είχαν προβεί σε ανάληψη μετρητών από τραπεζικά καταστήματα

• 27-07-2015: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ηρωίνης στην Κέρκυρα

• 28-07-2015: Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, κλοπές και απάτες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής

• 28-7-2015: Εξαρθρώθηκαν δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού

• 29-07-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές Ι.Χ. φορτηγών, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους

• 31-07-2015: Σύλληψη αλλοδαπού σε περιοχή της Καστοριάς σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
• 01-08-2015: Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπραξαν σωρεία διαρρήξεων σπιτιών και κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών

• 01-08-2015: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 22χρονου αλλοδαπού και παράβαση του νόμου περί όπλων

• 01-08-2015: Συνελήφθη 65χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου ημεδαπού στην Κέρκυρα

• 02-08-2015: Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην εξώθηση γυναικών στην πορνεία

• 02-08-2015: Φυτεία με (1.301) δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Φωκίδας

• 08-08-2015: Εξιχνιάσθηκε απάτη κακουργηματικής μορφής σχετικά με παράνομη δραστηριότητα εταιριών σε βάρος ανυποψίαστων συνεργατών – πελατών τους

• 09-08-2015: Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 57χρονης συζύγου του και απόπειρα ανθρωποκτονίας του 30χρονου γιου του

• 11-08-2015: Εξιχνιάστηκαν σαράντα επτά (47) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τροχόσπιτα, οχήματα και κατάστημα στη Μεσσηνία

• 11-08-2015: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης κοκαΐνης στην Κέρκυρα

• 17-08-2015: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία που διαπράχθηκε σε βάρος 43χρονου ημεδαπού, στα Χανιά

• 18-08-2015: Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε στις 16-8-2015 στην Ύδρα και η ληστεία σε βάρος του ίδιου και της 58χρονης ημεδαπής συζύγου του

• 18-08-2015: Εξιχνιάστηκε άμεσα ανθρωποκτονία 71χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα, στην οικία του στις Μοίρες Ηρακλείου στις 13.08.2015

• 20-08-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που κατακρατούσε αλλοδαπή με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση στη Ρόδο

• 23-08-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά και προωθούσε γυναίκες στην πορνεία, στη Μύκονο

• 24-08-2015: Εξιχνιάστηκε, άμεσα απόπειρα ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε, σήμερα (24.08.2015) πρώτες πρωινές ώρες, στα Χανιά

• 26-08-2015: Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι έρευνες, στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

• 26-08-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων και ανηλίκων, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
• 02-09-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών

• 03-09-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής

• 05-09-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε και εισήγαγε από την Νότια Αμερική στην Ελλάδα και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης

• 12-09-2015: Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 68χρονου ημεδαπού στην Παλαιοκαρυά Αιτωλοακαρνανίας και συνελήφθη 71χρονος ημεδαπός

• 13-09-2015: Συνελήφθη ο 29χρονος αλλοδαπός που είχε διαπράξει στα τέλη Φεβρουαρίου του έτους 2013, δύο ανθρωποκτονίες με θύματα ηλικιωμένες γυναίκες, στις περιοχές της Τραγάνας και του Μώλου Φθιώτιδας

• 15-09-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά

• 19-09-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και κοκαΐνης και ηρωίνης

• 19-09-2015: Συνελήφθη στην Αττική, 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διακινητής μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης

• 24-09-2015: Δηλώσεις Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη σχετικά με σημερινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην περιοχή του Βόλου

• 24-09-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών

• 26-09-2015: Εξιχνιάστηκε η εγκληματική δράση ατόμων που ενέχονται, μεταξύ άλλων, σε υποθέσεις σωματεμπορίας, μαστροπείας και παράνομων αδειοδοτήσεων καταστημάτων στην Κέρκυρα

• 28-09-2015: Συντονισμένες δράσεις Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον διαδικτυακό και ηλεκτρονικό εντοπισμό επιβατών αεροπορικών εταιρειών, που μέσω διαφόρων οργανωμένων κυκλωμάτων, πραγματοποιούν απατηλές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων

• 29-09-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 32χρονου υπηκόου Ιράκ που διαπράχθηκε στις 16-1-2014 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
• 01-10-2015: Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη 56χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων για απάτη

• 02-10-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στη Δυτική Αττική

• 02-10-2015: Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλγερίας μέλος διεθνούς κυκλώματος που διακινεί κλεμμένα και πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα

• 03-10-2015: Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών, που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων

• 05-10-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 67χρονης ημεδαπής που διαπράχθηκε στις 28-4-2015 στα Καμίνια

• 06-10-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 45χρονου υπηκόου Ινδίας που διαπράχθηκε στις 28-9-2013 στην περιοχή των Αχαρνών

• 06-10-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου και εξόδου αλλοδαπών προς και από τη Χώρα, με τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης

• 07-10-2015: Εξιχνιάστηκε άμεσα η κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπου από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων

• 08-10-2015: Εξαρθρώθηκαν δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές ομάδες Ρομά που διακινούσαν ναρκωτικά στις περιοχές Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας Αχαρνών

• 10-10-2015: Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε αδικήματα σε βάρος αλλοδαπών

• 16-10-2015: Παρουσίαση του Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Χρήστου Παπαζαφείρη τεσσάρων (4) υποθέσεων που αφορούν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας, στην εξάρθρωση δύο (2) εγκληματικών ομάδων & στη σύλληψη ημεδαπού για αποπλάνηση παιδιών

• 16-10-2015: Συνελήφθη 51χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και παράνομη κατασκευή και κατοχή στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών

• 21-10-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα από την Δυτική Ευρώπη σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών προς περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά

• 26-10-2015:Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός για ανθρωποκτονία στην Ιαλυσό της Ρόδου

• 27-10-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 75χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε στις 12-12-2012 στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη

• 28-10-2015: Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας 40χρονου αλλοδαπού

• 29-10-2015: Εξαρθρώθηκαν (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν, κατά περίπτωση, σε παροχή προστασίας καταστημάτων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός σωφρονιστικών καταστημάτων και διακίνηση παράτυπων μεταναστών

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
• 01-11-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων

• 02-11-2015: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

• 03-11-2015: Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας με την απειλή όπλου καθώς και η 61χρονος σύζυγός του για παράβαση του νόμου περί όπλων

• 04-11-2015: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 85χρονου ημεδαπού στη Ρόδο

• 06-11-2015: Συνελήφθη στην Κακαβιά Ιωαννίνων, 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, για ανθρωποκτονία, βαριές σωματικές βλάβες, ένοπλη ληστεία και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών

• 07-11-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς

• 09-11-2015: Συνελήφθη 53χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου κατά συναυτουργία

• 11-11-2015: Παρουσίαση δύο υποθέσεων που αφορούν στη σύλληψη 39χρονου υπηκόου Γεωργίας, αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας που διέπραξε στην Ύδρα την ανθρωποκτονία 67χρονου

• 11-11-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 82χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός την 15-03-2014, στο σπίτι του στην Κράψη Ιωαννίνων

• 19-11-2015: Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για σύσταση συμμορίας και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση

• 19-11-2015: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, μέλος οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στη διάπραξη κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. Λιβαδειάς

• 20-11-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που κατάρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, στη Μυτιλήνη

• 20-11-2015: Συνελήφθη 28χρονος δυνάμει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για βιασμό

• 24-11-2015:Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας 14χρονης, μέσω διαδικτύου

• 25-11-2015: Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 44χρονος, για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων

• 25-11-2015: Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Κούβας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αρχές της Κούβας, για ληστεία-υπεξαίρεση έργων Τέχνης από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Αβάνας

• 27-11-2015: Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Αλβανίας για εισαγωγή στη Χώρα μας και περαιτέρω διακίνηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης

• 28-11-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. και ταχυδρομικά καταστήματα καθώς και κλοπές μοτοσυκλετών και διαρρήξεις οικιών

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
• 03-12-2015: Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε παράτυπους μετανάστες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες

• 03-12-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που κατάρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς στη Μυτιλήνη

• 05-12-2015: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών

• 06-12-2015: Εξιχνιάστηκαν άμεσα η ανθρωποκτονία και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

• 07-12-2015: Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 48χρονου, στην Ζάκυνθο

• 11-12-2015: Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών

• 11-12-2015:Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα

• 15-12-2015: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 75χρονου ημεδαπού στην οικία του στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας

• 23-12-2015: Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αττική, την Αχαΐα, την Εύβοια και την Κορινθία

• 28-12-2015: Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 67 μη νόμιμους μετανάστες

• 29-12-2015: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός στη Χαλκίδα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές, για διάπραξη ανθρωποκτονίας

• 30-12-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και καταστήματα σε περιοχές του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/16/2016 09:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η δράση της Ελληνικής αστυνομίας για το έτος 2015. Αναλυτικά - στατιστικά - απεικονίσεις. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες